Kategórie
Sny

Energia – kto nám ju kradne?

62f12632eb_90207199_o2Každý sa občas cíti biedne, ale väčšinou jeho stav únavy a vyčerpanosti spôsobia činnosti, ktorým sa venuje a tým sa vysiľuje. Práca, rodina, kolobeh rôznych činností. Stáva sa , že občas niekto pocíti náhlu únavu, či vyčerpanosť len tak z ničoho nič. Môj prípad. Vždy som bola plná síl, sršila som hyper aktivitou a až na večer som unavená po celom dni ľahla k TV a naberala nové sily. Dnes som sa zamyslela nad sebou, lebo náhle do obeda sa môj stav veľmi zmenil. Bytosti pri mne sa zase na mne zahrávali, najskorej spôsobili pocit chladu a potom únavu- nechuť  až nečinnosť. Do obeda som bola plná energie, aktivity, cesta do mesta, radosť z vybavenej práce a potom táto zmena. S nikým negatívnym som do styku neprišla, takže možnosť, že by ma obral o energiu niekto z kolegov  sa vylučuje. To isté začali robiť aj večer, keď ľahnem do postele. Zbavia ma prebytočnej energie, ktorá mi ešte zostala a ja ani neviem ako zaspím a cítim celú tiaž tela.  Nemusela som sa ani fyzicky cez deň unaviť. Sama som si spomenula na obdobie, keď som začala s kyvadlovaním, že vždy , keď som skončila, tak som mala pocit, ako by ma niekto obral o energiu. Ruky nohy mi  náhle oťaželi a ja som nevládala. Časom som si na to zvykla a prestala tomu venovať pozornosť. Dnes sa mi tieto myšlienky oživili v pamäti s tým, keď som si uvedomila ako sa so mnou zahrávajú.

 Napadlo mi, že nedám im šancu a jediná možnosť ako z toho von je aktivita. Nepodávať sa tomu, pozbierať všetky sily nahodiť úsmev a isť ďalej. Vygooglila som si ako si chrániť našu  energiu a naskočil mi článok s radami, ktoré sem prikladám. Síce sú to rady pred ľudskými energetickými upírmi, ale keď som v tých radách uvidela nadpis… Usmievajte sa a nenechajte sa do ich hry vtiahnuť!..tak som sa potešila a uvedomila som si , že ma intuícia nesklamala. Nepripúšťať si nič, ísť ďalej a s úsmevom.

Tu je článok , ktorý som našla na internete.

„Energetickí upíri“ Z času na čas sa objavia v živote každého z nás. Je potrebné sa naučiť s nimi efektívne jednať, a to najlepšie skôr, ako sa v takejto situácii ocitnete. Pokiaľ sa na to nepripravíte, pripravia vás oni o vašu cennú energiu či už si toho budete plne vedomí alebo nie. Tiež majú silný vplyv na to, či sa nám podarí naplniť svoje sny a priania. Keď si však budete sami sebou istí, nikto – pokiaľ to vy sami nedovolíte – vám vašu energiu neodsaje… Negatívni ľudia sú ako čierna diera. Ako blesk z čistého neba sa objavia a vysajú z vás všetku energiu. Aj keď sa snažíte zostať pozitívne naladení ich negativita vás oberá o životnú energiu, začnete byť vyčerpaní a koľkokrát sa vám môže stať, že upadnete do depresie. Čo ale s tým? Ako prvé je potrebné zvážiť, kto z ľudí, s ktorými sa v živote stretávate, je „negatívny“. To však nemusí byť také ľahké, ako sa na prvý pohľad zdá. Niektorí ľudia sa zdajú byť milí a príjemní, avšak v skutočnosti to sú akýsi „energetickí upíri“. Ako ich spoznáte? • máte odrazu pocit, akoby ste boli vystavení nejakému neviditeľnému nebezpečenstvu • cítite se neistí, nervózni, alebo tzv. „v strehu“ • pociťujete mrazenie, naskakuje vám husia koža aj keď je teplo, tešíte sa že sa rozlúčite • prichádza na vás nevoľnosť Medzi týchto ľudí patria tí, ktorí sa neustále na niečo sťažujú, nezavrú ústa ani na chvíľu a nepustia druhého k slovu, dramatizujú a preháňajú, stavajú sa do pozície obetí, ktorým nie je pomoci, celý svet sa postavil proti nim, nikto ich nemá rád atď. Tiež si všímajte, o čom hovoria. Hľadajú na všetkom neustále nejaké chyby? Sťažujú sa bez toho, že by pre zlepšenie stavu niečo urobili? Akonáhle zistíte, kto z vás vysáva energiu, môžete vykonať opatrenia, ako sa pred ním brániť.

Návrh desiatich stratégií:

Odkiaľ ich negativita pochádza? Rozumiete vôbec tomu, prečo je dotyčná osoba tak negatívne naladená? Pretože nemá rada svoju prácu, je frustrovaná, cíti sa chytená do pasce, chýba jej sebevedomie – takže jediný spôsob, ako ho získať, je druhých zraňovať a urážať? Ak objavíte príčinu, ľahko ich prístup k okoliu pochopíte. Niekto sa domnieva, že jediný spôsob, ako niečo dosiahnuť, je pomocť si manipuláciou. Myslia si, že keď nebudú nariekať a sťažovať sa, nikto ich nebude počuť a nevenuje im potom pozornosť. Nezabúdajte, že ich správanie je odrazom osobnosti a prezrádza, s čím sa stretavajú; odraz toho, čím ste vy, to určite nie je!

Usmievajte sa a nenechajte sa do ich hry vtiahnuť!

Akonáhle začnú so svojimi unariekanými prejavmi, len sa usmievajte a vôbec to nekomentujte. Nenechajte sa do ich problému zatiahnuť. Pokiaľ môžete, odíďte z miestnosti. Negatívni ľudia sa vás pokúšajú vytočiť, aby si z vás mohli „cucnúť“ energiu. Nechyťte sa do ich nastraženej siete negativity. Vydržte v pozícii pozorovateľa. Ako pomôcku si môžete v sebe hovoriť, že vás mrzí, ako je táto osoba nešťastná – pošlite jej svetlo. Keď ho prijme, je to dobre, pokiaľ nie, nie je to váš problém.

 Navrhnite, aby ste sa začali baviť o niečom peknom

 Hneď ako sa dostanete k slovu, spýtajte sa napríklad, čo pekného dnes dotyčný prežil. Niekto si vôbec neuvedomuje, že sa chová negatívne. Jednoducho v takomto prostredí vyrastal a žije, takže sa to pre neho stalo prirodzené a tak povediac životným štýlom. Keď to nenápadne pripomeniete, je tu nádej, že si to možno dotyčná osoba uvedomí a začne myslieť trochu pozitívnejšie. Pre chronických „sťažovateľov“ a permanentné obete tak nayvše prestanete byť príťažliví.

Predstavte si, že..

 Predstavujte si sami seba ako vás obklopuje biele svetlo (alebo že ste zahalení do ochranných krídel anjelov). Môže sa to zdať ako drobnosť, ale schválne to vyskúšajte a uvidíte, že to funguje. Zistíte, že sa vašej energie nemôžu dotknúť, pretože sa bránite ochranným štítom bieleho svetla. Táto technika je účinná i v prípade, keď negatívnou osobou je niekto, s kým sa nemôžete prestať stýkať. Tiež je možno osvedčenou pomôckou hovoriť si v sebe „Len keď to dovolím!“ – čo znamená, že nikto nás nemôže energeticky zraniť, pokiaľ mu to my sami nedovolíme.

 Je to znamenie?

Ak ste na duchovnej ceste, rovnako zvážte, či to nie je znamenie k odchodu a posunu dalej. Niekedy „osud“ do cesty posiela „nepríjemných“ ľudí, keď sme sa v nejakej situácii ustálili a neprináša nám nič nového. Takáto osoba môže byť niečo ako posol, aby sme sa nenechali chytiť do zlatej klietky a pokračovali ďalej v napĺňaní svojho sna. Tento typ ľudí nám vlastne preukazuje službu, pretože nám poskytujú „nakopnutie“, aby sme sa konečne rozbehli ďalej.

 Čo to vypovedá o vás?

Negatívny človek sa z vás snaží vydolovať nejakú reakci. A jediná možnosť, ako to môže docieliť, je nájsť vašu Achillovku, vaše zraniteľné miesto. Často to bývajú pocity viny alebo výčitky, ľutovanie niečoho, čo ste (ne)urobili, pripomínanie vašich minulých chýb, aby ste cítili vinu či ľútosť, alebo aby ste získali dojem, že vás nikto nemá rád – čiže nie ste dosť dobrí. Na rade je položiť si otázku: „Prečo sa ma to tak dotýka?“ Niekedy sa môžete o sebe mnoho dozvedieť vďaka rozboru pocitov, ktoré vo vás negatívny človek vzbudzuje. Naviac tým, že si to uvedomíte a začnete na tom pracovať, pripravujete tieto osoby o ich „energetický zdroj“.

Potreba pocitu dôležitosti

 Zvážte, či to, že trpezlivo počúvate sťažnosti druhého nie je maskovaným pocitom, že chcete byť užitoční. Máte pocit, že vás ten druhý potrebuje? Pokiaľ áno, tak sa snažte sami seba viac ohodnotiť a zistíte, že se vám to už tak často nestáva. Vyberajte si, komu pomôžete. Keď totiž budete len bútľavou vŕbou, ktorej druhí zverujú svoje neustále sťažnosti, potom tým nikomu nepomôžete. Dobrým testom je skúmanie pocitov, ako sa cítite hneď po tom, čo ste niekomu „pomohli“. Ak ste vyčerpaní, otrávení, znechutení alebo smutní, potom ste im dali len kus svojej energie. A to nikomu z vás neprospieva.

Odpovedajte stále dokola „Ja viem, hmm, ale prosím ťa, apod.“ To vám pomôže vytvoriť si ochrannú bariéru, akúsi stenu, a druhého by to malo teoreticky prestať baviť. Je to síce iba teória, ale pokiaľ vám ostatné možnosti zlyhajú stojí to za vyskúšanie.

Vaša chyba to nie je

 Možno máte dojem, že by ste problémy toho druhého mali vyriešiť, alebo im v tom aspoň pomôcť. Ovšem vy nie ste za negativitu druhých, ani za ich život zodpovední. Nemusíte sa cítiť vinní, keď oni sú nešťastní. Zbavte se potreby im pomáhať alebo za nich riešiť ich záležitosti. Oni rovnako žiadne riešenie nehľadajú; chcú len vašu energiu, takže musíte byť silní a nedať im ju. Môžete im skúsiť povedať, že máte nejakú prácu, a tak ich nemôžete dlho počúvať. Pokiaľ na to nedbajú, rázne hovor ukončite. Možno sa vám to na prvý pohľad javí ako bezohľadné a neláskavé, ale prečo by ste sa nimi mali zaoberať keď vám to len uberá energiu. Ak se obaja ocitnete na dne, kto vám pomôže potom naspäť nahor?

Udržujte si elán a sústreďte sa na svoju vlastnú energiu Tým, že sa budete snažiť zostať vitálni a budete si predstavovať, že ste pod ochranou, pomôže vám to udržať sa v harmónii a nepustiť si druhých príliš blízko k telu. Tiež platí pravidlo, že čím menej pozornosti negatívnym ľuďom venujete, tým menej ich k sebe budete priťahovať.

Nikdy nestrácajte z očí svoj životný cieľ: pokoj, harmóniu a radosť. Vy ste tvorcom svojho sveta.  😀

24 replies on “Energia – kto nám ju kradne?”

Tak a teraz som si to sama na sebe overila. Ak si človek neminie fyzicky svoju energiu a odoberá mu ju niekto iný, stačí sa zamerať na niečo iné, nepodávať sa tomu a všetko je zase ok. Som znova plná sil a s elánom pokračujeme ďalej 😆

Páči sa mi

Ja som si v poslednej dobe všimla, že pár ľudí, ktorí sa mi denno denne “sťažovali” aký je život nespravodlivý sa akosi z môjho okolia vytráca. Možno je to tým, že som ich prestala ľutovať a snažila som sa im ukázať, že veci majú aj druhú stranu a nie je všetko také zlé. A zrejme toto počuť nechceli 🙂

Páči sa mi

Vieš možno je to aj tým, že takýchto ľudí stretáme, aby sme si uvedomili, že mi taký nemáme byť, lebo sa dokážeme na život pozerať aj s iného uhľa pohľadu a nie vidieť všetko v čierných farbách. A potom keď sa tým riadime, tak do svojho života priťahujeme iných ľudí, ktorý nás majú naučiť zase niečomu inému, alebo poukázať na to. 😀

Páči sa mi

No noví negativisti ma už akosi nepostretajú. Toto bolo skôr o ľuďoch čo boli v mojom živote dlhšie, len odkedy som začala na sebe pracovať, tak akosi zmizli, asi mi už nevedeli zobrať energiu 😆
Ale prichádzajú zas noví ľudia to je pravda 🙂

Páči sa mi

Tak to má byť. Mne robila kamoška taký výpich rokov, kedy sa mi niečo dôležit stane v živote a každý druhý rok mi do života niekto zaujímavý vstúpi a niečim ma ovplyvní. 😕

Páči sa mi

Na toto najlepšie pomáha napiť sa čistej vody,odpľuť si a povedať drsnú vetu:POĽÚBTE MI RIŤ!!!!Je to detinské,ale funguje to.Mňa to naučili iný a smial som sa z toho a posielam to ďalej.Pomáha to i pri náhlych nevoľnostiach…Prepáč,že toľko komentárov,ale mám pokojné nočné a tvoja stránka ma zaujala a zvláštnym spôsobom som sa k nej dostal…..
Pokojný deň.R

Páči sa mi

Som vďačná za to, že som sa dostala k tvojej stránke…veci o ktorých píšeš sú fantastické…myslím, že veľmi pomáhajú pri skladaní nášho životného obrazu…pri porozumení všetkého s čím sa v dennom žití stretávame…krásna práca…vďaka za ňu))))

Páči sa mi

Anka som rada, že si si tu našla veci vhodné aj pre teba. 😳

Vieš na čom sa najviac pobavím? Keď hľadám nejakú udičku pre seba a neviem ako ďalej, tak googlim a vyskočí mi moja stránka a na nej článok, ktorý som si sem kedysi dala. 😆
Takže ďakujem aj sebe, že ma zaujíma všetko možné a viem kde hľadať. 😉
Krásny dník želám… 😉

Páči sa mi

V poslednej dobe sa cítim ako vyžmýchaný citrón. V práci nám pribudli noví mladí kolegovia s nízkym sebavedomím a veľmi negatívnym správaním – drzosť, neúcta ku kolegom, hľadanie chýb a následné žalovanie, vulgárne vyjadrovanie, krivé očierňovanie dobrých ľudí. Sú to príbuzní
nášho vedenia – preto je všetko prehliadané. Atmosféra v práci sa zmenila z príjemnej na studenú, neosobnú… Čo mám robiť ? Úsmev týchto ľudí akoby štartoval
do útoku. Nemám čas sa brániť – som zavalená prácou – len zrazu cítim, že mi je mizerne – a neviem prečo. Mám si kúpiť nejaký kameň na ochranu ?

Páči sa mi

Správne negativizmus je žráčom energie. Kúp si nejaký na ochranu, ktorý ti padne do oka. Buď univerzálny krištál. Je to kameň kameňov, čistí auru, odstraňuje blokády a nabíja novou energiou. Pomáha odstraňovať karmické záťaže, je univerzálnym na všetky ťažkosti, bolesti a choroby, pomáha pri nevoľnosti, závratoch, bolestiach hlavy a migréne, spája sa s korunnou čakrou, pokladá sa na všetky čakry na tele, je výborný pri chronickej únave, depresii, čistí vzduch a chráni pred elektromagnetickým žiarením.

Ja nosím na zápästí náramok z hematitu. Je kameňom rozumu, pôsobí ukľudňujúco, dodáva fyzickú a mentálnu silu, známy ako zastavovač krvi, posiľuje pamäť, je ochranný amulet pred negatívnou energiou, netreba ho nabíjať, je samočistiaci, taktiež vhodný pri pohlavných chorobách a sexuálnych problémov.

Teraz som si kúpila lápis lazuli, lebo sa mi rozbil turmalín a tento odráža negatívnu energiu z aure.

Tu je celkom dobrý všeobecný popis ku kameňom.
http://www.floranssenature.com/kamene.htm

Vyberaj však intuitívne a ak si ho kúpiš, tak ho poriadne očisti a daj nabiť.

A ešte jedna rada ak prídeš do práce, alebo cestou do práce , či ak ťa niekto vytočí vyskúšaj toto. Hlboký nádych a výdychom sa sústreď na solar plexus a predstavuj si pocit uvoľnenia, krásy a radosti. Všetko zlé z teba ide preč a ty cítiš vnútrný kľud.
Zopakuj to viac krát a časom by si mala cítiť v solar plexus teplo ako sa ti rozlieva. Tým si túto čakru viac aktivuješ a ochráni tvoje telo jej žltou žiarou a rozpustí stres a napätie v tvojom tele. 😉

Páči sa mi

Potrebovala by som od Vás súrne poradiť. Dosť často sa mi stáva v práci, že keď príde niejaký človek a mám mu niečo vybaviť, tak neviem sa sústrediť, zmätkujem, a neviem nájsť napr.pero/aj keď na neho pozerám, moje sebavedomie je vtedy nízke. Ale nie je to vždy- niekedy/málokedy/ je to práve naopak, mám veľké sebavedomie, práca mi ide perfektne a pod. Pred rokom som bola naladená na reiky-1.stupeň a neviem, či to nie je kvôli tomu. Proste neviem sa brániť energiám od rôznych ľudí. Často potom upadám do depresií a potom si to odnesú moje deti. Ešte aj môj manžel stále negatívne myslí, nie je spokojný zo životom….Je toho veľa a som zúfala. Poraďte mi prosím. ďakujem

Páči sa mi

Ahoj Katka…

Myslím, že Reiki to nebude, aj keď ťa trocha vyladili a očistili kanál. Človek ak nastúpi na duchovnú cestu, rozvíja sa, otvára a mení sa hlavne jeho cítenie a vnímanie a stavy uvedomenia. Preto je aj potrebné, aby sme zo svojou energiou pracovali a nenechali ju v nás mávať všelijak.
Ak klesneš vibračne nižšie,si na úrovni ega a to ťa potom ovláda, záleží aké máš vibrácie v solare, ak nízke, máš depky, ak vyššie si plná hnevu a agresie a snažíš sa ľudí ovládať. Je treba, aby si sa dostala do vibrácii srdca, kde je láska, pokoj, žiadne vtieravé myšlienky, led dobré pocity. Prene pozornosť do stredu hrude, vnímaj ako dýchaš a výdychom si vnášaj do seba radosť, mier, šťastie a buď len tuná prítomná.

Spoj sa so svojím “Ja”…

Po častejšom opakovaní si uvedomíš, že v tomto stave si a tu ťa nič nerozhodí, lebo si ukotvená vo svojom éterickom srdci a ladíš sa na vibrácie lásky. Ak sa ti prebudí dušička a ty ju začneš vnímať budeš pociťovať prítomnosť Božej lásky, čím vyššie vibrácie v tele budeš mať, tým budú silnejšie a bude sa meniť aj tvoja energia a vyžarovania.

Ukotvuj sa v sebe, vždy ako pocítiš, že ego ťa ovláda , predýchaj a prenes sa vedomím vyššie. Vnbímaj len lásku seba samej. ♥

Krásny deň Katka.

Páči sa mi

Ahoj Kika…nerozmýšľala si ešte nad tým, prečo ti niekedy náhodne príde na myseľ niekto, kto ti ublížil?Čo ak to je preto, aby si sa na to lepšie pozrela z iného pohľadu a uvedomila si, čo z toho medzi vami ti ublížilo, či tvoj postoj, alebo tvoje ego, ktoré práve tak reagovalo, alebo to, že si neprijala niečo, čo máš v sebe potlačené. Máme pri sebe sprievodcov, ktorý nám do myšlienok posielajú informácie, obrazy a myšlienky a snažia sa nás viesť správne k tomu, čo sme si naplánovali. Všetko je to o uvedomení, precítení a zmeny postoja k sebe a aj k svetu.

Páči sa mi

Ahoj vies mi prosim ppradit co robit? Zatial zijeme s mojou babkou ktora je nastvana nacely svet a mna uz to velmi ovplyvnuje citim sa ako citron uz premackany. Nevladzem….. do toho priatel vidi len sam seba co ma ubija… mam malu dcerku a postihnuteho synceka a zacinaju si to odnasat oni ..ked sme sa pristahovali k babke tak som bola ina vesela priatelska stasna ale teraz som neustale v depresii negativisticka a nemam silu ani chut na nic…. uz sa stahujeme do noveho ale nechcem to preniest do noveho domova da sas tym nieco robit? Ci to musi prejst samo? Ci niake kamene mam ist kupit?

Páči sa mi

Meiwe..bude rozumné sa odsťahovať, žiť s tak negatívnym človekom, ktorý nemá rád seba, len iným berie energiu. Bývať sami vo svojom je pre mladú rodinu najlepšie. 😉 Nemysli na také veci, že si vezmeš tú negáciu zo sebou. Do bytu si daj veľa vecí, ktoré ti ho pekne presvetlia, kvetín, čo ti budú očisťovať energiu a vzduch. Už popredu tam môžeš posielať peknú energiu, len si ten byt predstav a vysielaj tam lásku a posielaj predstavu, ako ste tam šťastný, usmiaty a je vám tam krásne. Môžeš si aj predstaviť ,ako si cez dvere posielaš biele svetlo, ktoré celý byt očistí od energii bývalých nájomníkov. Potom cez dvere pošli energiu lásky od seba do každej miestnosti. a podľa pocitom usúď , kde bude vhodné mať akú izbu. Šungit je vhodný mať pri spotrebičoch, kryštál a ruženín si môžeš dať do spálne na stolík, aby vás ladil na ich energie. V byte je vhodné mať všetky elementy zastúpené, , voda, oheň zem , kov…pozri si niečo o feng shuej.

Želám , aby sa vám tak krásne bývalo a znova si bola usmievavá a šťastná mamina. 😀

Krásny slniečkový dník ti želám . 😉

Páči sa mi

Ahojky holky………
nad čím hútaš , keď si už pomenovala všetko nesprávne v tvojom živote???Ak by som pral niekomu trenky , tak nech sa preberie a ak sa s nikým milujem , či zdieľam život , tak by som ho nenazval priateľom :-)))))))))
Je taká malá hierarchia známi , sused , kolega , kamarát , priateľ , muž……….
……..ak si chceme poriešiť život netreba si brať servítky…….. hlavne neklam samu seba….. a vezmi svoj život do svojich rúk a neboj sa toho okolo seba…..
Držím palce………R

Páči sa mi

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.