Kategórie
Duchovné

Kožné ochorenia a sebaprijatie…

„Kto žiada, ten nedostáva, kto nedáva, zbavuje sa možnosti dostávať, to čo mi berieš, berieš sám sebe…“

Problémy kože sú viditeľným prejavom toho, čo sa človek snaží ukryť pred svetom. Tak ako je oko oknom do duše, tak je tvár celistvým výrazom a odrazom osobnosti človeka. Mení sa tak, ako sa mení jej nositeľ. Rysy tváre sa menia podľa toho, ako sa obvykle správame. Pokožka pod očami odráža stav ľadvín (Imidž 10/2007), a tým aj nevyváženosť vzťahov. Niečo sa derie na povrch. Bledosť líc vyjadruje dusenie sa životom, naopak, pevné vystúpené líca dávajú impulz k dobrodružstvám. Vrásky sú symbolom starnutia, no prečo sa vytvárajú už v mladom veku? Je to tým, že nejde o starnutie fyzického tela, ale duše? Napr. vejárikovité vrásky okolo očí poukazujú na človeka, ktorý si svoju empatiu zamenil za ľútosť. Pomáha za každú cenu iným preto, aby sa vyhol riešeniu vlastných problémov. Na mne nezáleží, ide mi hlavne o to, aby sa druhí mali fajn. Nezmysel! Je to skrytá forma úniku od riešenia vlastných životných úloh.

Najrozsiahlejšie tkanivo – koža
Čo chráni moje vnútro pred vonkajšími vplyvmi? … každý prejav tohto vzťahu sa ukáže na pokožke. Vnútorné vredy, ktoré sú na úrovni epidermy, prúdia krvným riečišťom a nevyrazia na povrch, predstavujú problémy, ktoré neberieme za svoje a neriešime ich dostatočne pružne.

Akné
Mladí ľudia si často nesprávne uvedomujú svoje telo a porovnávajú sa navzájom. Menejcennosť, svet snov, ponižovanie druhých a ich zhadzovanie pred ostatnými… Tento zmätok prepuká na tvári vo forme vriedkov , uhrov a boľačiek.
Uhry sú mazové kanáliky, ktoré sa upchajú. Je to ako uzatvorenie sa pred svetom. Ak si budeme pestovať v sebe myšlienku, ako nám ostatní ubližujú a krivdia, začne to v nás pekne „kysnúť“, a tým dávame výživu pre hnev, ktorý už spustí zápalový proces. Ak trvá dlhšie, rana začne hnisať.

Svrbenie pokožky (hovorovo „koprivka“)
Ak nám myšlienky nedajú spať, prežívame čin a udalosti opakovane, bez akéhokoľvek prínosu pre pochopenie a pokoj duše. Koľko situácií, ktoré sme prežili, by sme najradšej vymazali zo svojho života. Avšak toto naozaj nejde. Sú zapísané hlboko v našom vnútri, ale aj veľmi vysoko – v archívoch univerza. Dráždia nás, sú prejavom nezvládania hlodavých myšlienok. Verme, že neexistuje nespravodlivý osud a my nie sme jeho obete. Čo sa nám v ňom nedarí, nie je naše zlyhanie, ale naša skúška. Študent sa musí opakovane učiť dovtedy, kým nezvládne učivo. Ak skúšku nezvládneme na prvý raz, opakovane ju dostávame, aby sme ju riešili v podobnej situácii, kým to nakoniec nezvládneme. Ak sa situácia vyrieši, pochopí, až potom postúpime do vyššej triedy v ústrety ťažšiemu učivu.
 

Medziprstová pleseň
Pleseň je druh ochorenia, súvisí s energiou vody v nás. Problém súvisiaci s plesňou sa týka našich nálad a emócií. Nášho neprijatia vlastných schopností – nie som dosť dobrý, nie som si istý…
 

Alergie, ekzémy
Ekzémy vyjadrujú zápas, boj medzi tým, po čom túžim a čo prežívam. Veľa detí sa rodí do rodiny, v ktorej chápanie spolužitia dvoch duší je rozdielne. Mužské vnímanie spolužitia je odlišné od ženského vnímania. Po chvíli boja o lásku sa slabší jedinec stiahne do svojho vnútra, ticho plače a trpí. Deti v týchto rodinách často postihujú ekzémy. Tie poukazujú na vnútorný boj jedinca. Ako si dieťa môže poradiť so svojím vnútorným bojom, keď sa nachádza v dvoch rôznych názorových táboroch? Je ako medzi dvoma mlynskými kameňmi. Miluje oboch rodičov, ale kde je vlastne pravda? Nepáči sa mu, čo vidí a počuje. Jeho stav a vek mu nedáva inú možnosť, než ukázať svoj nesúhlas chorobou. Ekzém vyžaduje zvýšenú starostlivosť. Stlmí aj nezhody rodičov. Milí rodičia, ak má vaše dieťa ekzém, všímajte si, kedy sa stav zlepšuje a zhoršuje. Zapisujte si jeho psychický stav – v škole, s kamarátmi, v rodine.Stlmené bolesti, zlé pochopenie, zmierenie sa so situáciou navonok, vnútri nezachytený plač.

Hnisavý zápal
Ak zloba kypí, myšlienky hnevu sa prejavujú a zhmotňujú v ľudskom tele. Ak objavíme hnisavý vred, premýšľajme, komu sme svojím nepochopením, ohováraním a zlosťou ublížili.

Bradavice
Bradavice si často dávame do súvisu s čarodejnicami. Hyzdili ich tváre, a preto sú princezné krásne a čarodejnice škaredé. Bradavica je symbolom čohosi škaredého, čo nechceme. Z čoho však vznikli? Zlé myšlienky produkujú zlé výtvory. Usmejme sa na svet, vyšlime lásku každému, koho stretneme – aspoň úsmevom, pozdravom. A svet bude hneď krajší. Majme radi seba i iných a bradavice zmiznú. Buď samovoľne, alebo po lekárskom zákroku sa už neobjavia. Odmietnime škaredé chápanie tohto sveta v svojej mysli a prijmime lásku ako svojho učiteľa.

Herpes (opary kože, pier)
„Čo to chceš ukryť pred ostatnými? Čoho sa bojíš? Čo na sebe nenávidíš? Vidíš vo všetkom len problémy?“ Ak si nedovolíme mať radosť, ostávame ako obarení… červení vlastným hnevom, nakysnutí vnútorným tlakom, strnulí strachom a utrpením. Najskôr cítime bolesť cez zasiahnuté nervy, ktoré zotročujú človeka, potom hojenie svrbí. Ten, kto vedome chybuje, trestá sám seba.

Lupienka (psoriáza)
„Hneváš sa na svoju neschopnosť? Popudzuje ťa a dráždi správanie druhých? Napriek tomu nemáš ani chuť, ani ochotu bojovať?“ Namiesto ofenzívy (výpadu) – defenzíva (ústup).
Bránime sa, uzatvárame sa do seba. Vytvárame si ilúziu o tom, že sme lepší, než tí druhí, ale vťahujeme si to pod svoj pancier – zrohovatený pancier kože, najmä v lakti a kolenách.
Ak si postihnutý lupienkou, chceš isto niečo zmeniť a presadiť sa lakťami, no nikdy nenájdeš silu pravdivo vyjadriť svoj názor a realizovať ho.

Nadmerné potenie
Ak sa potíme, máme v tele veľký požiar… naše veľké želania sú chybne orientované. Prílišné túžby, prameniace z vlastného ega, sú dopredu odsúdené na neúspech. Nezvierajú nás iba túžby, ale aj strachy a obavy, lebo dopredu očakávame problémy pri ich naplňovaní. Nehanbime sa za svoje problémy a miesto depresií si vyrovnajme myseľ a usmejme sa.

KOŽNÉ OCHORENIA A ALTERNATÍVNE PROSTRIEDKY


KOŽA A VHODNÁ DIÉTA (TELA I DUŠE)
Pomerne jednoduchý ??? RECEPT, ale je jednoduché aj jeho prevedenie?
„Každý deň stretnúť človeka, no nie v plači, nie strachopuda, čo narieka, lež človeka obráteného vetrom v tvári, ktorý bremä vláči, padá a znovu vzlietne, ak toho stratíš, na púšť sa zmenia ulice zaľudnené“….. Nie v sláve. Lež v pote tváre, v ponížení, v potlačení seba samého rastie charakter človeka a krásnie okolitý svet.

LIEČENIE VÝŽIVOU
Zamedzením boja ekzému – nepoužívať pri varení vysoké teploty bez prítomnosti vody, ktorá tíši požiar pri príprave pokrmov. Teda vylúčiť smaženie a pečenie. Ak naviac duši, ktorá rozdávala horkosť a bôľ, dáme okúsiť vo fyzickej potrave horčiny v bylinných čajoch a všetko okoreníme rodičovskou láskou, ekzém mizne.

VONNÉ OLEJE SÚVISIACE S KOŽNÝM OCHORENÍM
Vonné oleje nie sú iba voňavé tekutiny. Za každým z nich je energia, ktorá sa vzdala svojho fyzického a éterického tela, aby nám odovzdala posolstvo svojho rastlinného druhu. Akákoľvek vôňa, ktorá je príjemná a spôsobí harmonizáciu a pohodu, je vhodná. Pozitívne vplývajú vonné esencie žltej farby.
Použitie je rôzne – odparovaním (1-5 kvapiek) do arómalampy, rozprašovaním do vzduchu (5-20 kvapiek), masážou (max. 30 kvapiek) s príjemným partnerom :-).

LIEČENIE FARBOU
Nosenie žltej farby napomáha rozjasniť myseľ, vnáša jasnosť a vnútornú múdrosť do najrôznejších situácií bežného života. Dodáva energiu mysli i telu a pomáha pri všetkých problémoch s prijímaním potravy a energie. Tu by bolo vhodnejšie použiť jej doplnkovú farbu – oranžovú – na stiahnutie prejavu šoku pokožky. Farba sa môže používať nosením odevov danej farby, využitím olejov, kúpeľov a pod. Harmonizuje solar plexus. Je v spojení so znamením Leva
– ohnivým znamením slnka. Stimuluje nervovú sústavu a pomáha získať viac energie prostredníctvom dychu a dýchania. Prináša zmyslovú radosť, teda radosť sprostredkovanú zmyslovými orgánmi (čuch, hmat, chuť atď.). Možno ju odporučiť pri neurotických depresiách, tiež pri zimnej depresii. Uľahčuje prekonanie iracionálnej úzkosti a nervozity. Pôsobí teda podporne pri odvykaní, napr. pri odvykaní od fajčenia, pitia kávy, alkoholu a konzumácie sladkostí. Zlaďme priestor do daného farebného odtieňa, doprajme si kúpeľ danej farby, požívajme vôňu danej farby.
Rada: Ak máme problémy s kožným ochorením, je vcelku dobrým a účinným spôsobom pomocnej liečby, ak sa zabalíme do žltej deky, zapálime si vonnú lampu žltej alebo zelenej farby a počúvame relaxačné tóny prírody.

LIEČENIE HUDBOU
Akékoľvek relaxačné tóny, alebo naša obľúbená hudba.

LIEČENIE PRÍRODOU
Ľahnime si uvoľnene vo voľnej prírode a precíťme, ako sa otvára a čistí oblasť solar plexa. Nechajme preniknúť do seba energiu slnka cez vibrácie zvukov a vôní, pomôže nám to nájsť chuť do života. Vizualizujme si situácie, ktoré sa navonok zdajú neriešiteľné, ako vyriešené, a vdychujme energiu týchto situácií. (Pozn. autora – pozor na čas ležania, aby sme v zime nezmrzli :-).

LIEČENIE BYLINKAMI
Nenápadná bylinka s významným účinkom je hrdobadka obyčajná (Teucrium chameedrys). Odporúča sa vo forme záparov na kúpele, obkladov a na umývanie.
Rp. na tinktúru: Dve polievkové lyžice nadrobno posekanej vňate zalejeme 500 ml vriacej vody, necháme povariť 5 minút a lúhujeme 30 minút. Precedený odvar užívame 3x denne 80-150 ml pred jedlom.
Rp. na zápar: 4 čajové lyžičky nadrobno posekanej vňate zalejeme 200 ml vriacej vody, necháme povariť 5 minút a lúhujeme 30 minút.

LIEČENIE KAMEŇMI
Každý druh kameňa vyžaduje inú energiu. Niektoré pomáhajú pri liečení, iné podporujú relaxáciu a ďalšie zvyšujú vitalitu. Ak si z pre vás výnimočného miesta prinesiete prírodný kameň, môžete ho tiež použiť na očistu. Kameň, ktorý vám niekto daruje, v sebe nesie energiu darcu. Ak umiestnite taký kameň do priestoru, zapojíte v ňom jeho energiu. Výrazné účinky pri liečení kožných ochorení sú s apofylitom a slnečným kameňom. Tiež pomôžu všetky druhy kameňov žltej farby (napr. citrín – komunikácia a mentálna jasnosť, jantár – ochrana a liečenie).

Apofylit necháva uvedomiť si všetky duševné faktory, ako zlé svedomie, starosti, strachy a neistotu, ktoré zvádzajú schovávať sa za masku ovládania a zdvorilosti. Pomôže nám ukázať sa takými, akými sme, a nie je nutné obraňovať sa vytváraním fasády na tvári, ktoré sa prejavuje v rôznych formách kožných ochorení.
Slnečný kameň. Naplní nositeľa odvahou, nádejou a zdravým sebavedomím. Pomáha zmeniť náš pohľad na seba – nebudeme sledovať len svoje nedostatky a chyby, ale pomôže nám vnímať aj naše silné stránky a schopnosti. Pomáha prekonávať strach, starosti a depresie, čím sa harmonizuje činnosť všetkých vnútorných orgánov a pomáha stimulovať vegetatívny nervový systém. Tým sa napomáha liečenie všetkých kožných ťažkostí.

Nosenie šperkov s kameňmi má rôznorodé účinky na každého z nás. Ťažko dať univerzálny predpis, lebo napr. na človeka narodeného v znamení Raka pôsobí inak, ako na človeka narodeného napr. v znamení Strelca. Napriek tomu sa dá vybrať všeobecné použitie. Napr.: Prsteň – znásobuje jednotu osobnosti. Náhrdelník na krk – uľahčuje komunikáciu, odstráni bloky. Náhrdelník na hruď – zvyšuje ochotu a tlmí hnev, pocity žiaľu, odlúčenia. Náramok na ľavú ruku – zvyšuje naladenie sa na vlastnú ženskú energiu, intuíciu a tvorivosť. Náramok na pravú ruku – zvyšuje pozornosť, kontrolnú a riadiacu činnosť. Všeobecne ale nosenie šperkov vplýva na centrálny nervový systém, ktorý sa harmonizuje, a tým vplýva na pohodu človeka aj jeho sebaprijatie.

 

Ďalšie príčiny ochorení:

komunikácia a načúvanie v súvislosti s ušnými ochoreniami

Anémia

Dýchanie

Krčná Chrbtica

Lumbálna chrbtica

Hrudné stavce

Srdce

Pečeň a žlčník

Prajem vám veľa síl na ceste k vlastnému sebapoznaniu a sebaprijatiu…

Zdroj: http://www.casopisimidz.sk/

40 replies on “Kožné ochorenia a sebaprijatie…”

Mati, mám už pár mesiacov problém s nejakou dermatitídou či kieho, asi seborrhoeickou. občas sa mi v zime urobili na členkoch alebo na kolene take malé červené fliačky, ktoré boli suché a svrbeli, najmä ak som sa zabudla po kúpeli poriadne natrieť. Na jar, keď sa prestalo kúriť a prestala som chodiť naobliekaná ako cibuľka to vždy prešlo. Ale od minulej zimy ma trápi jedno také podráždené miesto, zväčšilo sa a neprešlo to ani v lete, pri mori sa to veľmi zlepšilo, ale nezmizlo. Skúšam na to všelijaké rastlinné masti, tuším nechtík celkom pomáha, ale občas to strašne svrbí a olupuje sa mi koža. Nevedela by si mi poradiť prosím?

Páči sa mi

V tvojom prípade ide zrejme o lupienku, teda psoriázu.nemá ju niekto v rodine? Je to systémové ochorenie. http://www.psorinfo.sk/Liečba.aspx?ID=4144
Čomu sa brániš a nechceš prijať???
Kamoške dobre zaberal Skin-Cap, mala ju na čele a vo vlasoch. http://www.ikon.sk/pomarkmd1/skincap_krem_sk.asp

Vnútorne sú dobré výživné doplnky Leciderm kapsle lupienka a ekzém, obsahujú kys. Hyaluronovú , Omega3, omega 6 mast. kyseliny a Q10. Ja ich teraz tiež beriem, lebo mám teraz problém s akné, čo som nikdy nemala.

Daj mi do mailu tvoju adresu, pošlem ti vzorky Skin-Capu aj kapsle.

No a z prírodnej lekárne http://www.zdravie.efekt.sk/rady/lupienka.html
aleo vera je dobré, kúpať sa vo vode s morskou soľou, len takto riešiš len vonkajšie prejavy. Skúsim sa pohrabať na internete a pošlem, keď tak v maily. Píše sa aj o kolidnom striebre, že dobre zaberá.Ja som mala vysoké ASLO a znížilo mi ho o 200 a to som ho brala len mesiac a malo by sa dva. Pozriem a zistím ok . 😛

Páči sa mi

Martinka, dík za info. no dúfam, že psoriáza to nie je, tú ma kamoška, bývalá kolegyňa, viem, čo to obnáša, to by som nerada…
V rodine nemá psoriázu nikto, ani celkovo nemáme v rodine kožné ochorenia.
Mám pocit, že v poslednom roku som prijala veľa vecí, ktorým som sa bránila, ale netvrdím, že je to 100% 😕

Koloidné striebro mám, doma a adresu pošlem v maili.
Ďakujem :*

Páči sa mi

Napadá ma ešte jedna vec skús si urobiť čakrovú meditáciu pozrieť sa do nich.
Skús si najskôr vizuálne urobiť očistu tvojho emocionálného tela , tak ako som robila ja…https://anitram.wordpress.com/2010/09/21/emocny-blok-a-svrbenie/

Potom si pozri postupne jednotlivé čakry ako vyzerajú, hlavne sa zameraj na solar plexus. Tá zrejme súvisý s tvojím problémom. Vyskúšaj aj techniku vnútorného úsmevu priamo do tejto čakry, mala by si tam cítiť teplo, keď to budeš robiť. Takto by si si mala rozpustiť blok v nej a ekzém by mohol ustúpiť. Vyskúšj za pokus to stojí.

A ešte jedna vec, všimni si v akom stave sa nachádzaš, keď sa ti objavia a keď miznú. Myslím tvoj emočný stav, vnútorný sebahnev a sebapotešenie. Daj vedieť potom … 🙂

Páči sa mi

Prosim o pomoc… posledne dva roky sa mi zacali robit hnisave vredy na tvari. Mam 25 rokov, predtym som problemy s pletou nemala. Skusala som rozne liecby (bez ucinku). Nahodou som nasla clanok o psychosomatike a akne a vela na tom bude… ale ako najst cestu k sebaprijatiu? Kde zacat?

Páči sa mi

Najskorej by som ti odporučila prečítať si článok o Etikoterapii, ktorá súvisý so psychickými procesami a vnímaním naším orgánov

Etikoterapia

Naša tvár je zrkadlom našej duše, to ako sa vnímame a máme radi. Musíš prijať samú seba taká aká si a naučiť sa milovať. Tvoja dušička niečim stráda a vidieť to na tvojej tvári.

Uskutočnenie obrazu novej kondície a sebavnímania:
5 minút pred zaspaním a 15 minút pred zrkadlom denne si vytvárať a preciťovať obraz vlastnej telesnej dokonalosti a krásy, ladnosti pohybov a jemného kultivovaného správania. Hladkaj sa po tvári ako prejav vlastenj sebalásky.

Príčinou môžu byť:

– narušenie obrazu sebavnímania v podobe stáleho napätia vyplývajúceho z negatívnych emocionálnych pocitov (strach, úzkosť, depresie), z prežívania silných vnútorných emocionálnych konfliktov (problémy v rodine, problémy vo vzťahoch, strata blízkej osoby)
– vznik rušivých vplyvov na hormonálnu rovnováhu, zvýšenie hormonálnej aktivity priebežné vzdelávanie v oblasti vytvárania elementárnych foriem bytia a komplexného obrazu nového sebavnímania, dotváranie štruktúry osobnosti pre zaraďovanie nových elementárnych foriem bytia

Teraz je jar, odporučila by som detoxikovať telo ničim prírodným, vylúčiť sladkosti z tela, piť len čistú vodu aspoň na nejaký čas.

Usmernenie stravovania:– odporúča sa vyšší podiel bielkovín v potrave s obmedzením tukov a cukrov, spotrebu mlieka je vhodné obmedziť u citlivých jedincov zhoršuje akné kofeín a slané jedlá – potrebný je dostatok vlákniny v potrave (otruby, klíčky, jablčná vláknina) a starostlivosť o pravidelné vylučovanie a detoxikáciu organizmu

Usmernenie pohybových aktivít – odporúčajú sa aeróbne cvičenia, ktoré zlepšujú cirkuláciu a okysličujú orgány aj pokožku: beh, futbal, cyklistika a iné!!! Dôležité je umývanie pokožky po športe od potu a mastnoty – podporujú rozmnožovanie baktérií.

Neviem čo si s doplnkových vitamínov skúšala tu je jeden článok, tak pozri. Uskutočnenie obrazu novej kondície a sebavnímania:

http://www.multivitamins.sk/ttpharm/index.php?ID=129

Si krásna bytosť, tak ju skús v sebe nájsť a milovať sa. Tvoja dušička ti to vráti, uvidíš. 😛

Páči sa mi

Milé, trištvrte roka dumám prečo mám ekzém a prídem tuna hľadať veci o snoch a záhada vyriešená! 😀

Už iba vyriešiť moje hrdlo + piatu čakru a som v cajku (čítaj v cajku 😀 ).

Páči sa mi

Ten kto hľadá príčinu, tak ju nájde. Ekzémy sú prejavom sebaprijatia súvisia s pečeňou , teda tvoja dušička stráda. Niečo nedokážeš prijať . Hrdlo je čo máš nevypovedané a prejavuje sa to zachrípnutím, strátou hlasu, dlhodobým kašlom. Potvrdilo sa mi to aj u svokry, keď sa dlohodobo liečila na kašeľ a zachrípnutie všetkým možným od homeopatík po ATB. Liečila som ju a tiež mi vyšlo, čo má v sebe nevypovedané. Jej aura bola vtedy tmavo fialová a po 2 dňoch liečenia už mala krásnu fialkovú farbu. Tiež som sa jej spýtala čo ju trápi, čo drží v sebe nevypovedané a potvrdila mi, že je toho veľa. Tak som ju naviedla k odpousteniu a nech všetko uvoľní zo seba von.
Vidím že si modrý teraz, možno krčná čakra je pre teba iným upozorneným. Porozmýšľaj prídeš na to Duško. 😛

Páči sa mi

Diagnóza vitiligo sa môže javiť ako doživotný trest, ale podstatné je, že ľudia s vitiligom sa musia naučiť žiť s ním. Musia ho prijať. Nebojovať a začať pracovať na sebe. Existujú samozrejme rôzne liečebné metódy, ktoré môžu zlepšiť a upraviť stav. Niekedy tento proces môže trvať mnoho rokov, inokedy pár mesiacov. Ale ak je tam strach alebo málo viery vo vyliečenie, biele škvrny sa môžu vrátiť a šíriť ďalej. Nádej na úspech klesá.

Väčšina ľudí po tom, čo im bolo diagnostikované vitiligo, dostanú množstvo pocitov a emócií, vrátane šoku, popretia, zlosti, strachu, viny, úzkosti, izolácie a depresie. Mnoho ľudí sa nikdy nevie dostať k poslednej fáze liečby a potom sa pacient môže stať skľúčený svojim nízkym sebavedomím a nedostatkom dôvery k liečbe, i k sebe. A kolotoč začína znova.

Postupne nadobudnuté sebavedomie by malo pomáhať vyrovnať sa s pohľadmi a poznámkami cudzích ľudí. Isť von na verejnosť bez pocitu menejcennosti. Nie je veľa ľudí, ktorí vedia posilniť svoju sebadôveru bez pomoci iných. Podpora od priateľov, blízkych a rodiny je veľmi dôležitá.

Vitiligo je energetickou disharmónou v organizme. Ide o narušenie prietoku energie medzi jednotlivými siedmimi čakrami.

Vitiligo sa objavuje vždy v 7-ročných intervaloch, nakoľko každá čakra má jeden „vládnúci” orgán a s ostatnými orgánmi je v biologickej a energetickej väzbe. Ak v orgáne príde k poškodeniu, chorobe, zápalu, alebo operácií, prietok energie sa poškodí a imunitný systém spustí autoimúnny obranný reflex a tým sa na koži objaví vitiligo.

Vitiligo je už len odzrkadlením dlhodobého zlého zdravotného stavu ako orgánového, tak zlej kvality krvi, zlých stravovacích návykov a neuróz. Vitiligo nie je kožná choroba, i keď narúšanie melanocytov nastáva v koži.
Treba detoxikovať organizmus hlavne slezinu, pečeň a obličky a nastoliť tak rovnováhu v organizme.
Začni meditovať, hľadaj odpoveď vo svojom vnútri, prečo tvoje telo stráca pigmenty. Prečítaj si aj článok https://anitram.wordpress.com/2011/07/05/ako-vznika-choroba/

Ak máš Vitiligo ešte od narodenie, ide o niečo karmické.

Tu je zopár linkov:
http://www.prirodaleci.cz/vitiligo/
http://www.vitiligo.sk/?sekcia=3-vitiligo-ambulancia

Každé ochorenie v sebe musíme najskorej prijať a uvedomiť si, že prišlo preto, lebo sm eniečo zanedbali a pokúsiť sa to vyriešiť.
Všetky viditeľné poruchy na pokožke súvisia s dušičkou a jej strádaním…

Páči sa mi

Objavila som tento váš článoček a chcela by som sa spýtať ach tie akné, v tridsiatke by som už mohla mať pokoj. Ani v puberte ich toľko nebolo. Užívala som hormonálnu liečbu ale už dva mesiace nič neberiem a stále sa to objavuje a všade tvár krk chrbát ruky nohy hrudník. Nechcem do seba pchať ďalšie lieky. Na čo by som sa mala zamerať. Začali mi tiež vypadávať vlasy a mastia sa ako od oleja. Ďakujem za odpoveď.

Páči sa mi

Luthy vyrážky po tele môžu mať viac príčin. Spýtam sa ťa ako ti pracuje štítna žlaza??? Odporučila by som ti krvné vyšetrenia na hormony štítnej žlazy T3 a T4. Znižená a zvýšená činnosť štítnej žlazy spôsobuje aj vypadávanie vlasou, môže aj vyrážky, ktoré vznikajú zvýšeným potením tela. Ak by si mala predsa žlazu v poriadku, tak treba problém hľadať inde. http://www.casopisimidz.sk/februar-2009/hormony-stitnej-zlazy-su-ako-dirigent-velkeho-orchestra/

Prečisťiť pečen, žlčník, ktoré sú obrazom toho ako sa staviame k svetu . Pečeň je ako my – mäkká a poddajná. Má peknú ružovú farbu. No môže byť aj tvrdnúca, odmietajúca sfarbená až do čierna.
Pečeň poukazuje na náš vzťah k svetu. To, ako sa dokážeme milovať a tolerovať. Vyjadruje kvalitu našej komunikácie s okolím a pochopenie prichádzajúcich životných lekcií. Bez funkčnej pečene nemôže dobre fungovať žiadny iný orgán, lebo pečeň mu posiela živiny potrebné pre jeho činnosť.
Žlčník je vyjadrením našej spokojnosti so svetom. Jeho stav vyjadruje ako dokážeme vnímať život. Či je to s láskou a toleranciou, alebo hnevom a žiaľom a pocitmi viny.
http://www.casopisimidz.sk/november-2007/psychosomaticke-priciny-chorob-pecen-a-zlcnik/

Ďalším faktorom je stres. Viem že každý sa stresuje v práci, doma, ale stres je veľký neprajník. Pôsobí na žalúdok, zvyšuje potenie v tele a takisto spôsobuje vypadávanie vlasom. Treba sa naučiť nestresovať a všetko si vedieť dobre začleniť . Ak sa stresuješ je dobré stres hneď spracovať a zharmonizovať telo. Nádych, hlboký výdych a poslať vnútorný úsmev do solar plexus, pokiaľ necítiš teplo v ňom, alebo docieliť vnútorný klud. https://anitram.wordpress.com/2011/01/27/vnutorny-usmev/
Silná štvorica vitamínov C, B2, B3 a A pozitívne ovplyvňuje stav pokožky a zlepšuje jej vzhľad. Vitamín C sa pokladá za super vitamín, ktorý zvyšuje imunitu a chráni pred infekciami. Vitamíny spolu pôsobia ako účinná prevencia. Konzumácia potravín bohatých na ich obsah pomáha udržiavať pokožku krásnu a zdravú. Dobrý účinok má aj selén a zinok. Alebo kombinované doplnky na vlasy kožu a nechty. Konzumovať surovú zeleninu a ovocie, vylúčiť sladkosti a čokoládu. Naše telo sa mení a po 30ke aj hormóny pracujú inak ako v mladosti. Dôležité je prijať samú seba taká ako si. Mať sa rada a uvedomiť si , že si čistá bytosť plná lásky Ak budeš k sebe pristupovať s láskou uvidíš zmeny aj na sebe. 😉

Páči sa mi

Ahoj,chcela by som sa aj ja spýtať,je tomu už asi tri roky,začalo to ako som sa presťahovala do cudziny a vydala,je to taký čudný ekzém na jednom členku.Na dovolenke pri mori sa stratí,ale potom sa zas vráti.
Sú to len červené fľaky,ktoré ani nesvrbia ani sa nešúpu,len si tak existujú…
Je mi jasné,že to je psychika-ale neviem presne,čo mám za problém.Lebo sa mi vlastne úžasne darí,mám všetko,čo chcem…skôr sa mi zdá,že to je nejaká duševná choroba…lebo v poriadku určite nie som,ale k psychiatrovi nechcem…

Páči sa mi

ahoj mohla by som sa opytat.Padaju mi vlasy, je pravda ze som predtym mala anorexiu tou to zacalo ale uz vyse roka sa krasne stravujem.Presla som si vsetkymi moznymi vysetreniami a nevedia prist o co ide.Krvny obraz v poriadku stitna tiez hormony taktiez.Uz netusim kde hladat o vnutornom vyvoji akym som si presla ani nehovorim.Ako sa spytat svojho tela co je nevyriesene a co by chcelo?Dakujem krasne za odpoved:)Ivana

Páči sa mi

Ivanka vlasy potrebujú dostatok vitamínov z tela.(A, B5, B6, B12, H, selén, kremík, zinok, kyselina listová). Konzumuj veľa čerstvej zeleniny, má dosť energie, veľa chlorofylu(zelená zelenina) a dodaj telu minerály.
Vypadávanie môže súvisieť aj s nejakou traumou v tvojom živote. Veľa podnetov máme priamo z detstva. Píšeš, že si mala anorexiu, možno si fyzicky už zdatnejšia, ale duševne ti chýba stále sila , spojenie s niečím silným, čo ťa bude vnútorne vyživovať. Vlasy sú z duchovného hľadiska symbolom slobody, moci a sily a ak nám padajú, znamená to, že niečo z tohoto nám chýba.

Polož si otázku, čo ťa videlo k ochoreniu Anorexie? Čo ťa vnútorne ubíja a berie ti silu, čo ťa obmedzuje a ty strácaš svoju vnútornú slobodu. Zatvor oči a predstav si obdobie, keď si bola malá, po čom si silno túžila. Naplnilo sa ti to?

Možno by si potrebovala posilniť svoju korunnú čakru , aby sa tvoja dušička vytiahla o kúsok vyššie a zemské čakry, aby sa otvorili a mohla si sa tak spájať s Gaiou a prijímať jej energiu. Dušička je tvorivá má rada nové veci, nové nápady. Ak máme 2. čakru oslabenú, vtedy nám chýba tvorivosť. 😦

Ivanka. Existuje jedno jednoduché cvičenie. Uvedomovanie si čakier v tvojom tele a preciťovanie ich energie. Daj si 2 prsty na prvú čakru a vnímaj to miesto, preciťuj čo tam cítiš, vnímaj to. (Môžeš si tam pokladať aj kamienky-minerály). Pokračuj tak ďalej až hore. Potom sa vráť a do každej čakry budeš vysielať energiu lásky a potešenia.

Znova tak dáš 2 prsty na prvú čakru, zhlboka z brucha sa nadýchneš a výdychom budeš vnímať to miesto, kde máš prsty a predstavuj si ako sa cítiš krásne , úžasne. Posielaj tak pocit lásky do prvej čakry. Urob tak 3x po sebe. Potom sa presuň na ďalšie a až poslednú. Je to dosť vysilujúce, tak to rob pred spaním a zaspíš ako bábätko.(kľudne môžeš zo začiatku to robiť len 1x, či 2x ak by ťa to zaťažovalo.)

Časom by si mala pri vysielaní pocitov dýchaním do čakier v každej cítiť teplo ako sa ti rozlieva. Potom ti bude stačiť len vnímať každú čakru na svojom mieste a preciťovať ich. Takto si ich môžeš zaktivovať a dať do činnosti. V srdiečku je najkrajší pocit, tak tam sa zdržiavaj hocikedy ako ťa napadne, lebo tam je sídlo duše a ona sa poteší ak si ju uvedomíš. 😳
Stačí presmerovať pozornosť z hlavy do stredu hrude a vnímať seba samú.
Toto je cvičenie na čakry. Začni sa venovať veciam , ktoré ťa napĺňajú, tak potešíš samú seba(maľovať, tancovať, pomáhať iným…)

Stanislav Brzda vo svojej knihe píše:
Kvalitu vlasů ovlivňuje dýchací ústrojí, proto i vše, co souvisí s dýcháním. Proto léčba je podobná jako při léčbě dýchacího ústrojí. Doporučuji vyšetření hormonální činnosti, u mužů množství testosteronu, začít správně dýchat (nadechovat nosem zhluboka až do břicha vydechovat ústy, alespoň 3x v týdnu cca 10 minut v průběhu dne). Odblokovat organismus a
zejména hrudní páteř, po té doplňovat vitaminy a minerály.

Dýchanie z brucha je celkovo zdravé, lebo sa tak pľúca môžu viacej rozťahovať a je to dobré aj pri odkyslovaní organizmu.

Aj keď si po lekárskej prehliadke v poriadku, tvoj vnútrajšok je nevyrovnaný. Stres je zlý kamarát, objím ho a povedz mu, že už ho nepotrebuješ. Všetko precíť cez srdiečko, ak si nevieš rady rozdýchaj to, upokoj sa na srdiečku zameraním pozornosti a určite ti odpoveď príde. Alebo veci vyriešiš ak budeš pripravená. 😉

Ivanka začni zo svojho vnútra, zatvor oči, predstav si samú seba na krásnej rozkvitnutej lúke, kde svieti slniečko a vyber sa tam pozrieť, čo ťa tam čaká. Predstav si samú seba a spýtaj sa :” Ivka čo ťa trápi?” a ona ti odpovie…….. to už nechám na teba. 😉
Keď budeš vonku, nezabudni sa tešíť zo slniečka z krásy naokolo, vnímaj to všetko svojou dušičkou(srdiečkom), ona má rada farby prírody.

Želám ti krásny deň a nech sa uzdravíš aj na dušičke, aby si bola vyrovnaná harmonická krásne žiariaca bytosť. 😉

Páči sa mi

dakujem krasne za odpoved az teraz po dlhej dobe som si ju vsimla neprislo mi upozornenie a nevedela som najst tuto temu,,este raz velka vdaka zavycerpavajucu silnu a uprimnu odpoved…budem sa naozaj snazit:)))

Páči sa mi

ahoj,aj keď som muž a tu väčšinou píšu ženy, dúfam, že aj ja sa môžem spýtať.Začali sa mi na tele robiť také kožné výrastky.Nie sú to bradavice, ale len také kúsky kože, ktoré držia na tenkej kožke.Neviem, ako sa to odborne nazýva, ale vraj to súvisí so starobou.Mám 58 rokov,snažím sa dodržiavať životosprávu, cvičiť,relaxovať. Nemám ich moc (asi 6), ale ma to znervózňuje a neviem ako sa toho zbaviť (okrem odstránenia chirurgicky). Skúšal som veci ako na bradavice, ale nič nepomohlo. Prosím o radu. – ĎAKUJEM

Páči sa mi

Dobrý deň Štefan…viem čo máte na mysli , tieto kožné výrastky sú Fibromata mollia pendulantia. Sú to nezhubné kožné útvary spojivového tkaniva. Najčastejšie sa vyskytujú vo vyššom veku v oblastiach zvýšeného trenia, ako sú krk, podpazušie či slabiny. Sú to drobné, mäkké, často stopkové kožné výrastky farby kože. Môj otec mal takú nad okom a chirurg mu ju odstrihol. Neviem, či niečim aj zaleptal, či uzavrel , ale myslím že nie.
Niekde som čítala, že ľudia si tieto výrastky podväzovali niťou, aby tak priškrtili prívod krvy do kože a časom im odpadla.

Odstraňujú sa chirurgicky, čo si myslím, že je najlepší spôsob a najrýchlejší, alebo laserom, či tekutým dusíkom. No miesto potom páli a hojí sa nejaký čas a je to aj drahšie ako chirurgický zásah.

Neviem či by na tieto výrastky fungovali aj babské recepty, ktorými sa odstraňujú bradavice, treba vyskúšať, ak máte strach isť k lekárovi.
http://lesk.cas.sk/clanok/37765/neprijemne-bradavice.html

Ja mám odskúšanú cibuľu luhovanú v octe a tú som si prikladala na bradavice. Koža zbelela a dala sa po 2 dňoch odlúpnuť.

Ale odporučila by som vám buď korektívnu dermatologiu, alebo chri. odstránenie. Je to najrýchlejší spôsob. Sú vírusového pôvodu, takže pomôže aj dostatok vitamínu C,A, E, aby sa netvorili.

Páči sa mi

Ďakujem veľmi pekne za radu.Zároveň sa ospravedlňujem, že ďakujem až teraz, ale nemohol som nájsť túto stránku. Už sa podarilo a mám ju uloženú. Už 3 hodiny čítam články a rady, nemôžem sa od toho odtrhnúť. Vo viacerých príspevkoch som sa našiel. Hlavne čo sa týka sebaprijatia. V tom sa mám čo učiť. Bežne si to človek ani neuvedomí.Mám veľkú radosť, že som Vás objavil. Ešte raz veľká VĎAKA.

Páči sa mi

Tak dlho ste ma hľadali ? Veď anitraM je Martina a v Google hneď naskočím. 😉

Števko potešili ste ma. 😳 Mám tu veľa článkov a najviac sa pobavím ,ak niečo hľadám na nete a vyskočí mi práve moja stránka. 😆

Prijatím seba samého sme na správnej ceste. Treba všetko spracovať s pokorou a prenechať žezlo našej duši, aby ona bola s telom a duchom v jednej rovine. Etikoterapia je dobrý spôsob nazerania sa na naše zdravotné problémy, ktoré sme si spôsobili len my sami neprijatím niečoho podstatného.

Všetci sme na ceste učenia a keď pochopíme jedno, zistíme, že to nebolo ani také komplikované a riešenie sme mali priamo v nás. Konať s láskou v srdci a naučiť sa udržať v sebe mier a pokoj.

Čítajte nasávajte, ale všetko s mierou, lebo aj vaša loď občas potrebuje ukotviť sa v tichých vodách a od všetkého si oddýchnuť a vstrebať nasatú múdrosť. 😉
Krásny večer prajem. 😉

Páči sa mi

Dobrý deň veľmi sa mi páči vaša stránka…tiež som našla veľa vecí…ale nenašla som (zatiaľ) odpoveď na to čo ma trápi :(mám 26 rokov a problém s alergiami ktoré som donedávna nemala…ted a nemala som žiadne..odpoveď už asi tuším…ale problém mám s plaťou nlie je to aknózna pleť ale mam také malé červené vyrážky hlavne v oblasti líc a čela, niekedy ma to neuveriteľne svrbí…krémy ani kadejaké kozmetické výrobky neznesiem…vtedy plet opuchne ocervenie a neskuotcne štípe…viem ze problem je niekde “inside” ale neviem kde. Mohli by ste mi prosím poradit?

Páči sa mi

Ingrid, neviem ako tvoje vyrážky vyzerajú, ale prišlo mi, či nejde o žihľavku http://fit.server.sk/choroby/zihlavka/
, alebo o atopický ekzém. Sú to drobné červené vyrážky, ktoré svrbia.
http://biolampa-biostimul.net/atopicky-ekzem/
Atopický ekzém sa môže vytvoriť aj v dospelosti v miernejšej forme. V každom prípade ide o niečo duševné, čo v sebe potláčaš.

Kedy sa ti to objavilo prvý raz? Čo si v tom období prežívala, čím sa trápila? Zamysli sa… sleduj seba, určite máš stavy zlepšenia a zhoršenia.
Emocie sa usadzujú postupne a ak už je dušička veľmi zaťažená, prejaví sa ochorenie na fyzickej úrovni.

Mala by si vyhodiť niektoré potraviny zo svojho jedálneho lístka. Zamerať sa hlavne na očistu pečene.
https://anitram.wordpress.com/?s=o%C4%8Dista+pe%C4%8Dene&submit=H%C4%BEada%C5%A5

Doporučila by som ti prejsť na nejaký čas len na živú stravu, ovocie, zelenina, semienka,(ľanové, konopné, sézam, pohánka) oriešky, mandle(namáčaj si ich aspoň na 8 hodín, aby sa uvolnili enzímy z nich), ak nemáš alergiu na ne. Veľmi by ti to prospelo. Vysadiť mlieko, pečivo, lebo zahlieňujú organizmus. Dá sa to, ja som to vydržala 3 týždne. Doplniť z vnútra omega mastné kyseliny, ktoré dodajú vitamíny z vnútra, premasťujú pokožku, doplniť chýbajúce minerály(selén, zinok, kremík… http://vitaminy.doktorka.cz/vyznam-vitaminu-a-mineralu-pro-krasnou-a-zdravou-plet/.

Potrebuješ vnútorne nájsť v sebe rovnováhu, viac sa tešiť zo života a menej emocionálne zaťažovať. Tvoja pokožka je odrazom tvojej nespokojnosti zo sebou…

Páči sa mi

Ahoj atopicky ekzem ani zihlavka to nie je teda nie je to az v tak viditelnej forme v kazdom pripade su male bodky ktore nie su vystupene cize lica su hladke na cele je to horsie je to rapavejsie pecen som cistila uzivala som chloreu, a vytazok z bodliaka uz neviem ako sa to presne volalo…v com mas pravdu ze dusicku mam naozaj velmi malu a casto sa trapim niekedy aj vecami kt. by som sa trapit nemusela 😦 resp. nemala…zial niektore veci asi sama nevyriesim len tak …co sa jedalnicka tyka tak ano mam v nom vela zeleniny, pseno, pohanka, quioma…oriesky a mandle mam na ne alergiu ale aj to si myslim ze je prejav niecoho kedze do nejakeho veku som alergiu nemala…mlieko a mliecne vyrobky jem odporucanie od lekara koly oblickovym kalcio oxalatovym kamenom…no v skratke je toho viac co ma trapi a trapi ma to dlhodobo (myslim” zdravotne problemy”)pravdupovediac k lekarom sa mi uz chodit nechce a uzivat stale lieky ktore nemaju ucinok lebo je to vsetko psychika…tiez nie. Zial s clovekom ako si ty, ktory ma aj ine vysvetlenie som sa nestretla 😦 ale to som uz asi mimo temy prepac a dakujem

Páči sa mi

Ahoj Ingrid. Pečeň je orgán, čo sa veľmi dobre regeneruje, no jeho očista trvá dlhšie. Pestrec je dobrá bylinka, ale ak chceš očistiť pečeň potrebuješ spracovať aj vyššiu úroveň seba, aby blok, ktorý v tom emocionálnom tele je znova nezasahoval do fyzického. Pečeň a obličky sú úzko prepojené. Naša duša nám dáva energiu cez čakry a tie vyživujú príslušné orgány. V tvojom prípade máš problém v 2 a 3 čakre. V obličkách máš nahromadenej viac energie, ktoré potom spôsobujú problémy. Zdržiavaním emócii v sebe a neprepúšťaním ich von vznikajú problémy s močovými cestami, a obličkami. Občas ti stuhosť krku na to poukáže, lebo dráha moč. systému tadiaľ prechádza. Strana na ktorej si mala kamene ukazuje problémy vo vzťahoch buď k ženám(ľavá), alebo k mužom(pravá)

Konopné semienka obsahujú veľa minerálov, dá sa z nich robiť konopné mlieko, čo je veľmi výživné. Semínka obsahují také CHLOROFYL a lecitin. Mají vysoký obsah vitamínu A, B,B1,B2,B3, B6, C, E, PP a F. Jsou bohaté na minerály a to zejména na: HOŘČÍK, ŽELEZO, FOSFOR, DRASLÍK, VÁPNÍK, ZINEK, JÓD, CHROM, STŘÍBRO, LITHIUM,DRASLÍK, SÍRU a další…

Semínka neobsahují LEPEK a proto jsou vhodnou potravinou pro lidi trpících celiakií. Obsažené vitamíny skupiny B jsou nezbytné pro bezchybné fungování nervové soustavy, odstraňují únavu a regenerují všechny tkáně což nejrychleji poznáte na stavu vlasů a pokožky.

Konopné semienka, mlieko, listy…

Mne dobre na koprivku zaberal levanduľový olej, zmierňoval svrbenie a koprivka sa rýchlejšie hojila. Suchá začervenalá pokožka je nejaký ekzém, pozri si na akej časti ho máš najviac, či len líca, čo môže poukazovať na oslabené pľúca

Čo prezrádza naša tvár?

Vyskúšaj si revitalizovať orgány dýchaním. Je to veľmi dobré cvičenie. Urobíš 3x hlboký nádych a výdych, aby si sa uvoľnila a potom znova nádych a výdychom si predstavuj ako si šťastná, spokojná, plná lásky a cítiš sa krásne. rob to viac krát, aby si sa na tieto pocity naladila. takto potom môžeš každým výdychom a zameraním pozornosti na tvár vnášať do nej tieto pocity. cítiš , akoby sa tvoja tvár z vnútra presvetľovala a vyživovala. To isté urob do obličiek, a pečene. Ak ťa niekto rozladí, emocionálne vykoľají, pošli si tento pocit do svojho stredu hrude a budeš cítiť ako ti je krásne a ty sa vyrovnávaš.

Spoj sa so svojím “Ja”…

Tak isto ak budeš v strese a bude sa ti chvieť brucho, vyrovnaj sa takto vo svojom strede. Keď som to robila prvý raz, cítila som ako sa mi moja tvár uvoľňuje a vnútorne sa usmieva.

Nenačúvaj svojim myšlienkam, ktoré sa ťa snažia presvedčiť o niečom inom, tvária sa ako kamošky, ale sú len falošné neprajníčky. Zameraj na pozornosť srdca, tam je len láska a tá ťa môže vyliečiť. Len preciťuj a snaž sa neposudzovať, vnímať všetko srdcom.

Začni robiť niečo, po čom si ako dieťa túžila, začni tvoriť, kresliť, tancovať, proste niečo, čo ti urobí radosť a vnútorne ťa zahreje. Pozeraj na seba ako na krásnu bytosť očami duše, usmievaj sa na seba, objím sa, maj sa rada. 😉
Každé ochorenie, či príznak je varovaním tela, že nie sme duševne v poriadku. Dáme si tabletku, bolesť prejde a ignorujeme to.
Ži tak, akoby bol každý deň tvojim posledným, teš sa zo života, z každého dňa, ďakuj za veci v ňom, za každú príležitosť situáciu, aj keď nebola dobré, lebo ti priniesla uvedomenie. Na lekciách sa učíme.

Verím, že to zvládneš Ingrid, ver v seba svoju vnútornú silu. a lásku seba samej. Ak nevieš ako pros Boha vo svojich myšlienkach o pomoc a on ti pošle v myšlienkach ako veci riešiť, alebo niekoho, kto ťa navedie.

Maj krásny dník.

Páči sa mi

ahoj môj priatel má kozny problém..zacalo to jedným červeným malým fliacikom na chrbte..nesvrbi ani nič podobne a zblízka je vidieť že fliacik je tvorený malinkymi pluzgierikmi ktoré nie sú naplnené ničím vyzerajú ako miniatúrne vyrážky..postupne sa to zacalo tvoriť na celom tele..sú menšie a väčšie,niektoré majú priemer 1,5 cm iné len 2-3 mm..okrem tváre a vlasovej časti to má úplne všade a zo dňa na deň je toho viac a viac..má to aj na intímnych partiách..vylúčili sme jedla,krémy, a podobne..vsetko používa ako pred tým,nič nové,ani prívesky z kovu..netvorí sa to v zahyboch ale po celom povrchu..trvá to tyzden…prosím skúste nám poradiť..este niečo..nie je to mokvave ani suché supinate..a nie je to ani prenosné predpokladam keďže ja podobný problém nemám..takéto problémy nemal nikdy pred tým..ďakujem za radu..

Páči sa mi

Dominika, okrem silnej očisty pečene, lepšiemu prístupu k sebe samému nech vyskúša calciovú masť. Je vynikajúca. Tento rok som znova mala alergiu na slnko, mala som koprivku po tele a veľmi dobre mi zabrala Calciová injekcia I.V. ale aj natieranie Calciovou masťou. Pomáha vnútorne aj piť šumivý Calcium. Toto je však len na odstránenie problému z povrchu, ale masť funguje vinikajúco. Vnútorne nech sa zamyslí, čo potláča v sebe, nechce vidieť.

Páči sa mi

ahoj, chcela by som Ťa poprosiť o pomoc … mám 22 rokov..asi dva roky mám isté ťažkosti, ktoré sa mi nedarí preliečiť.. na tvári sa mi vytváralo akne v puberte, brala som dva krat vtedy lieky…je jasné, že pod takou silnou chémiou zmizli… ale.. asi pred 2 rokmi sa začali objavovať opäť…čo je horšie je že po nich ostavaju fľaky… naozaj ich nechcem riešiť chémiou..skusala som už vela veci…snád som ich neskusala dostatocne dlho?, možno je to v tom…neviem..skusala som bylinne caje zo žihlavy, z nimby…pouzivam pletovu masku vetiver, z mnohych bylin a lieciv..skusala som pôst, ..zeleninu,ovocie, vlakninu… davam si obklady z repíka..skusala som ľubovnik na tvar…ja už neviem..snad je problem v tom že som mohla napriklad ten pôst skusit dlhsie?, neviem… je pravda ze moja plet je pekna v okoli očí a na licach..problem je so spánkami a bradou…trochu hrudnik…potrebovala by som počuť ďalší názor, lebo sa do toho velmi zamotávam a neviem vyjst von… ak môžem chcem sa opýtať ešte na jednu vec… velmi dlho, mozno 2, 3 roky..ja už ani neviem.. mam akoby sťažene dýchanie do bránice… akoby som niekde na hrudi nieco mala, cez čo vzduch ťažšie prechadza… skusala som masáže..či to nie je od chrbtice, niečo zablokovane…nedokážem sa naplno nadýchnuť až do bránice,,,veľmi ma to trápi,,,skúsiš mi pomôcť nejakou radou? veľmi ti ďakujem….

Páči sa mi

Ahoj Mirka…

Naša tvár odzrkadluje náš zdravotný stav..v očiach vidno ustarostenosť, ale aj radosť a celá tvár nám prezrádza, ako sme na tom zdravotne.

Akné sa zväčša tvorí na miestach, ktoré sú niečim zaťažené. Píšeš o spánkoch , tam je slezina a pankreas, ktorý sa prejavuje zažívacími ťažkosťami ,nedostatočným vyprázdňovaním a následnou intoxikáciou, tak neviem ako si na tom v tejto oblasti. Brada je o funkcii pohlavných orgánoch… vzťahy k sebe samej.

Hrudník je o dýchaní a tým, čo nás ťaží a nevieme rozdýchať.

Tmavé fľaky pod vyrážkami môžu byť zlou pigmentáciu následkom hormonálnej liečby, či iných liekov.

Pod týmto článkom máš súbor diagnostika tváre a tam je rozpísané podrobne ,ktoré zóny čím sú narušené.

Diagnostika a reflexné zóny…

Pôst podľa mňa má vtedy zmysel, ak miesto jedla pijeme len nejaké šťavy, tekutiny, aby sme telo očistili, tým, že nebudeme príjímať stravu ,mu nejako neuľavíme, len zbavíme energie.

Všimla som si , keď som bola 3 týždne na živej strave, že sa aj moja pleť vyhladila a drobné vyrážky na čele zmizli. Čelo je o tenkom čreve, z ktorého sa do krvy dostávajú živiny a tam máme aj našu imunitu.

Takže v prvom rade zmena stravovania, urob si hlbšiu očistu zameranú na trávenie(zameraj sa na surovú zeleninu a ovocie, zdravé šťavy) začínaj deň tekutinami a až potom po polhodine jedlom. Pravidelné vyprázdňovanie a potom aj prístup k sebe.

Neviem či si vnútorne užívala aj zinok a selén. Vyskúšaj na akné zinkovú pastu.

Každý problém v tele je aj psychyckým prejavom, leno zdržiavaním emócii v sebe vy vytvárame bloky.

Najrozsiahlejšie tkanivo – koža
Čo chráni moje vnútro pred vonkajšími vplyvmi? … každý prejav tohto vzťahu sa ukáže na pokožke. Vnútorné vredy, ktoré sú na úrovni epidermy, prúdia krvným riečišťom a nevyrazia na povrch, predstavujú problémy, ktoré neberieme za svoje a neriešime ich dostatočne pružne.

Akné
Mladí ľudia si často nesprávne uvedomujú svoje telo a porovnávajú sa navzájom. Menejcennosť, svet snov, ponižovanie druhých a ich zhadzovanie pred ostatnými… Tento zmätok prepuká na tvári vo forme vriedkov , uhrov a boľačiek.
Uhry sú mazové kanáliky, ktoré sa upchajú. Je to ako uzatvorenie sa pred svetom. Ak si budeme pestovať v sebe myšlienku, ako nám ostatní ubližujú a krivdia, začne to v nás pekne „kysnúť“, a tým dávame výživu pre hnev, ktorý už spustí zápalový proces. Ak trvá dlhšie, rana začne hnisať.

Pozri si aj sem…

Čo prezrádza naša tvár?

Každý prejav na tele je znakom istej nerovnováhy v nás….želám ti, aby si prišla na to, čo v sebe potláčaš a dokázala to vyvážiť láskou z duše a tešila si sa zo života.

Uži dník ako najlepšie vieš….Maj sa Mirka.

Páči sa mi

Dobry den,
Vasa stranka ma velmi zaujala,chcela by som vas poprosit o radu, mam 30
rokov a uz su to presne 3 roky, co sa mi na tvari /najprv na cele presne v
strede – “tretie” oko/ zacala objavovat pigmentova skvrna,ktora momentalne
zabera viac ako polovicu cela – v strede a vsade dookola, okrem toho mam uz
aj vyrazne skrny pod ocami tahajuce sa dostredu lic. Inak neregistrujem
ziadne ine zdr. problemy, vyskusala som uz asi vsetky mozne vonkajsie
kozmeticke a medicinske procedury.. Viete mi prosim s tym poradit? Skusala som aj kyselinu listovu, pijem zeleny, zihlavovy caj.. Som z
toho nestastna a nic nepomaha..( Ale som odhodlana spravit cokolvek, verim,
ze sa toho zbavim a budem mat jednofarebnu tvar tak ako predtym..! Dakujem
velmi pekne! Lucia

Páči sa mi

Lucka…no si primladá na takéto škvrny. Viem, že známej sa vyhodila škvrna na čele ako chodila vždy pred letom do solárka a tak s tým prestala. Tak isto hormonálna antikoncepcia je vyvolávačom týchto škvŕn….zvýšená produkcia umelých hormónov v tele.

Škvrny pod očami zobrazujú stav kôry nadobličiek , aj keď by ti lekár povedal , že obličky ti pracujú dobre, ich energetickú hladinu ti nezmerajú. Známa tak mala hrozné fľaky pod očami, poslala som ju k lekárovi a tam jej nič nezistili, no v hlavnej príčine u nej boli obličky. Obličky sú vzťahový orgán a ukazujú naše vzťahy k okoliu, ale aj k sebe samým.

Tak isto stres dokáže znižovať činnosť nadobličiek, znižuje sa prísun cukru a energie a pociťujeme únavu, takže ak je stres tvoj spoločník, ihneď s ním zatoč a začni pracovať na sebadôvere. Tmavé sfarbenie pod očami môže byť aj znakom psychického a fyzického vyčerpania, ak pracuješ pod tlakom. Niekedy je to aj dedičné, tak ako kruhy pod očami.

Vnútorne treba užívať Vitamín B a kyselinu listovú aspoň 3-4 mesiace. Teraz som čítala článok o argánovom oleji a ako pomohol jednej kočke odstrániť pigmentové fľaky, tak i to prečítaj….olej sa dá užívať aj vnútorne, čo prispieva k rovnováhe

http://arganovy-olej-maroko.blogspot.sk/2014/01/pigmentove-skvrny-zbavme-sa-ich.html

Tak isto som čítala, že tieto škvrny môžu časom postupne vyblednúť aj samé(zrejme duševnou pohodou), čo potvrdzujem u švagrinnej. náhle sa jej po 30 začali robiť škvrny po celej tvári a teraz to vôbec nevidno a má 37 rokov.

Ak ťa to veľmi trápi, je tu chemická liečba buď laserom, či dusíkom, alebo chem. peelingom, čo zaťaží aj tvoje vrecko, ale nie je to trvalý efekt, lebo za nejaký čas sa ti znova škvrny môžu vyhodiť. Tvár si chráň vyšším UV faktorom , ale tom asi u vieš.

Z psychosomatiky….Nadobličky Úzkosť, prehra, zanedbaná starostlivosť o seba. Pozitívne tvrdenie: Mám sa rád, som so sebou spokojný a je bezpečné starať sa o seba.

Zmeň prístup k sebe, vyrieš vnútorný boj a vnímaj krásu okolo seba, vnes radosť a lásku do svojho vnútra, potrebuješ nájsť rovnováhu. Láska naozaj lieči, lebo rozpúšťa emočné bloky v nás a zabezpečuje plynulé prúdenie energie z duše do tela. Prijmi svoje nedostatky a časom zistíš, že žiadne nemáš, lebo sa budeš brať taká, aká v skutočnosti si…krásna a plná lásky….miluj seba samú Lucka.

Uži svoj deň ako najlepšie vieš. 😉

Páči sa mi

Niet za čo. Teraz cez víkend som hľadala psychosomatiku na lupienku pre svojho uja..lebo on je odmietavý k všetkému a vraj on nemá ani emočné pole, ani psychosomatiku žiadnu nemá 😀 , tak sme sa nasmiali a keď som prečítala príčinu lupienky, presne to sadlo na jeho správane, ako presadzuje len svoje názore a pravdy, a nikoho iného nechce počuť….tak sme sa dobre pobavili a znova sa potvrdilo, že sme len emočné bytosti, ktoré stále nevedia pracovať s emóciami, lebo na manuál nik nemyslel. 😀

Páči sa mi

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.