Kategórie
Liečenie

Lopúch-liečenie a diagnostika…

Príčiny chorôb:
Väčšina chorôb vzniká z nadmerného potenia. Z potenia vznikajú zápaly a bolesti kĺbov, krížov, lakťov, chrbtice, pohybového ústrojenstva, ženské choroby, u mužov prostata a choroby vnútorností. Zo zápalov vznikajú nádory, rakovina, mozgové a srdcové príhody.
Postihnutie ľudí je podľa spôsobu obliekania. Ak nenosia tričko alebo tielko, nemá čo piť pot a tým zabrániť vzniku zápalu.

Diagnostika: 

Ako diagnostiku je vhodné aspoň raz ročne zabaliť celé telo do listov lopúchu, ktoré obviažeme pevne elastickým obväzom a necháme pôsobiť 4 hodiny, najlepšie na noc. Listy lopúchu sa prikladajú ich vrchnou stranou k pokožke tela. Po uplynutí času pôsobenia dávame listy postupne dolu a prezrieme ich, či sa náhodou na niektorom z nich nezmenila farba listu, čo bude signalizovať existenciu zápalu. Ak sa farba listu nezmení je evidentné, že zápal na tom mieste v tele nie je. Ak sa farba listu zmení na hnedú alebo čiernu, signalizuje to prítomnosť stredného zápalu. Ak sa farba listu zmení na škoricovú a list lopúchu zostane suchý a drobí sa, ide o silný zápal. Zmena farby na liste lopúchu môže mať podobu škvrny o veľkosti 1 cm, môže ich byť väčší počet, alebo škvrna môže byť aj cez celý list lopúchu.

Liečba:
Na miestach, kde nám zmena farby listu lopúchu signalizovala zápal, pristúpime k liečeniu zápalu prikladaním listov Lopúchu väčšieho / Arctium lappa A. majus / alebo Lopúchu plstnatého / Arctium tomentosum / a ich pevnému stiahnutiu elastickým obväzom. Listy lopúchu prikladáme na postihnuté miesto najlepšie na 24 hodín alebo v čase, keď je možné prikladať listy lopúchu bez obmedzenia napríklad v noci. Túto procedúru opakujeme až do vtedy, kým farba listu lopúchu zostane nezmenená a zápal je použitím listu lopúchu vyliečený. Doba liečenia stredného zápalu prikladaním listu lopúchu je 1 – 2 týždne, pri silnom zápale 3 – 4 týždne. Pri liečení zápalu je potrebné čo najviac vyhýbať sa vode, nakoľko voda teplá, vlažná i studená zápal rozširujú. Odporúča sa osprchovať maximálne 2 krát do týždňa 3 – 4 minúty.
Diagnostiku robíme tak, že priložíme list lopúchu v jednosti. Na liečenie zápalu môžeme priložiť list dvojmo / 2 listy na seba /. List lopúchu odstráni za 24 hodín 20 – 50 % zápalovej bolesti, za týždeň odstráni zápalovú bolesť úplne. Vyliečením zápalov si automaticky predĺžime dobu života. Liečiteľ Anton Hornáček hovorí: „Predpokladám, že listom lopúchu sa dá vyliečiť aj človek z kómy.“
Mechanické problémy a bolesti odstráni liečiteľ pri osobnej návšteve osobným magnetizmom. Pooperačné stavy chrbtice s bolesťami po prvej návšteve sú bez bolesti. Liečba pána Antona Hornáčka zaberá na celý pohybový aparát / lakte, kolená, kĺby, chrbtice, slabosť v rukách a v nohách /. Do ½ hodiny odstráni bolesti prsníkov, vaječníkov, maternice, bodu sexuality / 3 cm pod pupkom /.
Listom lopúchu môžeme liečiť zápal močového mechúra, ženské choroby, maternicu, prsníky, podbruško a pečeň. Podľa uvedeného postupu sa lopúch prikladá a stiahne elastickým obväzom. List lopúchu sa prikladá až do času, kým jeho farba nezostane zelená a zápal je vyliečený. Na pošvu prikladáme list lopúchu cez nohavičky.     Listom lopúchu môžeme liečiť mozgové príhody a psychiku. Ako prevenciu voči týmto chorobám je vhodné, aby si každý na jar urobil kúru pomocou lopúchu, ktorou sa zlepší prekrvenie mozgu a vyrovná sa i krvný tlak. Na noc si priložíme na čelo a na hlavu list lopúchu a stiahneme ho elastickým obväzom od čela dozadu okolo celej hlavy a ukončíme pod bradou tak, že voľná zostane len tvár. Túto kúru opakujeme 7 – 10 dní. Liečivá sila lopúchu účinkuje cez vlasy aj cez kosť hlavy. 

Listom lopúchu môžeme liečiť srdcové príhody. List lopúchu priložíme na srdce spredu aj na chrbát vo výške srdca a pevne stiahneme elastickým obväzom na 4 hodiny, alebo na noc.
Po mozgovej alebo srdcovej príhode okamžite priložíme list lopúchu, aby sme zabránili smrti. Lopúch pracuje ako pumpa, vytiahne zrazenú krv. V núdzi je náhrada list kostihoja, v zime list kapusty alebo list kelu.

Vyliečenie retardovaných detí. Deti, čo sa narodia retardované, majú mozog podliaty krvou. Pri narodení sa podľa dĺžky času bez dýchania v minútach ( 1 – 10 ), nastane stupeň retardácie až smrť. Po 2 týždňoch neprestajného prikladania lopúchu na hlavu krv z podliateho mozgu zmizne a deti sa uzdravujú. Lopúch sa prikladá aj dospelým pri retardácii. Ich stav sa zlepší.

Recepty:
Liečenie Bercových vredov a čiernej nohy : 

Lopúch umyjeme pod studenou vodou ako tanier 4 – 5 krát. Osušíme v chládku, priložíme na nohu 4 – 5 krát za celý deň, vždy nový list lopúchu na dobu 1 mesiac. /Pokiaľ nezostane zelený, aký sme priložili./ Potom začne liečba Kostihojom lekárskym / Symphytum officinale L /. Na strúhadle postrúhame koreň kostihoja a vzniknutú kašičku priložíme na ranu aj okolo rany. Zakryjeme mikroténovým sáčkom a stiahneme elastickým obväzom. Kostihojovú kašičku meníme 2 krát za deň po dobu 3 mesiacov. Pokožka na nohe nám obledne.
Kostihoj Lekársky
Symphytum officinale L

Odstránenie potenia:

Uvaríme dubovú kôru z dubu letného / Quercus robur L./ alebo z dubu zimného / Quercus pertacea (Mattuschka) Liebl /.

Dub letný
Quercus robur L.
Polovicu nádoby zaplníme dubovou kôrou a zalejeme vodou. Varíme 30 minút od zovretia a kúpeme sa v nej /nezriedenej/ 1 hodinu po dobu 2 – 3 týždňov. Keď sa nám potia len ruky alebo nohy, tak kúpeme len ich. Po tejto kúre sa nebudeme potiť 6 mesiacov. Keď sa začne potenie znova, procedúru zopakujeme. Jeden uvarený roztok dubovej kôry môžeme používať 5 – 6 dní. Dubovú kôru môžeme získať na píle. Najprv liečime zápal listom lopúchu a až potom, keď sme zápal vyliečili, liečime potenie dubovou kôrou. Celkovo kúpelná liečba je vhodná len pre ľudí, čo nemajú zápal.
Dub zimný
Quercus pertacea

Čaj z Vrbovky malokvetej / Epilobium parviflorum SCHREB /:
Vodu varíme 5 minút. Varenie vypneme a počkáme 30 sekúnd, aby voda ochladla na 70 stupňov Celzia. Potom dáme Vrbovku na 20 minút vylúhovať. 1 vetvička Vrbovky na 1 liter vody. Denne vypijeme 2 litre čaju po dobu 1 mesiaca. Prečistí močové cesty, ľadviny, zvýši tlak moču, zvýši sexualitu a zabráni pomočovaniu vo vyššom veku. Po mesiaci si dáme prestávku v pití čaju z Vrbovky jeden týždeň a pijeme znova 1 mesiac. Podľa tohto receptu sa majú robiť všetky čaje.

Prečistenie čriev a vyliečenie z črevnej chrípky:
Nalačno vypijeme ½ – 1 liter minerálnej vody Šaratica na prehnatie. Za 30 minút nás preženie 1 – 2 krát. Potom si uvaríme 15 minút čaj z Repíka lekárskeho / Agrimonia eupatoria L /. Vypijeme 2 – 3 krát 2 dcl čaju, ktorým zastavíme preháňanie.

Rada: Ucho je zmenšená kostra človeka. Viac náušníc v uchu ničí kosti.
Nos zase predstavuje žalúdok. Pirsing na nose ničí žalúdok.

Zdroj: http://www.liecitel1.sk/vpravo.htm

31 replies on “Lopúch-liečenie a diagnostika…”

Máš pravdu ja mám doma dubovú kôru gel a je tam písané, že je vhodná proti poteniu a aj na menšie popáleniny. A dá so zohnať aj v lekárňach. 😀
Ale aj tak vďaka za link.

Páči sa mi

Vazeni, “liecitela” Hornacka som osobne navstivila, ale vyklul sa z neho sexualnik a “pomohol” mi tak, ze sa mi zdravotny stav zhorsil. Pouzitie bylin je dobra vec, ale osobnu navstevu neodporucam!

Páči sa mi

Maťka vďaka za info. Článok som prebrala len kvôli bylinke a jej schopnostiam. Liečiteľa osobne nepoznám. Spolieham sa na svoje schopnosti a občas na lekárov. 😉
K uzdraveniu treba ísť cestou do svojho vnútra , zamyslieť sa čo sme urobili zle a chyby napraviť. Očisťovať telo, myseľ a napĺňať dušu, lebo ak sme spokojní na duši, vtedy sme v poriadku. Bylinky sú úžasná vec, ale aj o nich je potrebné vedieť ako s nimi zaobchádzať.

Dúfam, že si už po zdravotnej stránke ok a z toho šoku si sa spamätala. 😉
Pekné snívanie.

Páči sa mi

ak mozem nesmelo … staci sa pozriet dotycnemu na stranku a vsimnut si to mnozstvo vykricnikov. a dalej uz netreba ani rozklikavat, resp. ist na osobnu navstevu. clovek, ktory naozaj vie, co robi, to robi potichu, bez specialnych efektov-ci uz na webe alebo pocas terapie.

Páči sa mi

🙂

roland, … tak úplne neezotericky ma teší, že ty čítaš rovnako ako ja … 🙂 …
nejako čudne čítame veru, obaja … 🙂 ako je možné, že tebe, rovnako ako mne stačí jeden vykríčník, aby som vedela, že wooow, … WARNING … toto bude iný macher … 🙂

jáááj, smejem, smejem …

mno, ale už keď ťa tu mám na dráte … čo robiť s opakujúcim sa zápalom močových ciesť, a až ľadvín … včera som musela z práce skôr domov, čo som dostala jeden taký záchvat …
je to dosť bolestivé do kelu …
už sa nadájam urologickým čajom s obsahom brusníc .. vraj brusnice sú taký zázrak na močové cesty a ladviny … a troška pomohlo .. ale rada by som, aby bol väčší pokoj, a nie každý mesiac a pol takýto záchvat …
alebo to chce zmenu pracoviska? .. ty vieš, aké podmienky mám v práci, možno je len moje telo slabé na túto prácu … hm …

Páči sa mi

Pošúchaj si ruky a prikladaj na obličky, posilňuj si ich. Obličky sú vzťahy ale to sama dobre vieš. 😉 Pi veľa tekutín hlavne. Lili neskúšala si koloidné striebro? Ja mám s ním dobré skúsenosti, znížil mi ASLO.

Páči sa mi

nuz lilka, zrejme sme z jedneho duchovneho hniezda:) co sa tyka zapalu mocovych ciest, obvykle je za nim pretlak emocii-ked sa v cloveku zbieraju, hladaju si potom cestu von a casto je to cez mocove cesty-clovek doslova vypusti paru fyzicky. navaznost na oblicky poukazuje na vztahy, zasadnym sposobom sa na oblickach podpisuju vztahy s rodicmi alebo partnerom, zriedkavejsie byva spustacom problemov s oblickami nadriadeny, ci kolegovia-ale moze byt tiez. a co s tym robit? myslim, ze na tuto otazku vies odpoved aj sama …:) som ti k dispo na FB, ak bude treba

Páči sa mi

anitram

nie, koloidné striebro som skúšala len na popáleniny … a čo je ASLO?

roland
áno, emocie, pretlak emocií … áno, … áno, áno …. čo v tom je? viem to, a predsa to tu a teraz neviem riešiť …
ale v skratke … maminka sa ohlásila na návštevu …, to by nebol problém …
problém vidím v tom, že potrebuje počuť odo mňa, že som jej všetko odpustila ..
v skratke … aj ten stav, ten pocit, to všetko .. čo sa udialo pred rokom, ked ma dala k súdu …
stála som pred sudcom, ( normálne svetský sudca … dôvod súdu je nepodstatný, ale?!? v skratke majetky a iné hlúposti … )
ale … za ten rok, som jej nielen odpustila, ale aj jej to svojím konaním dokazujem, ukazujem, … a predsa, predsa … potrebuje tie slová … odpúšťam Vám MAMI … POČUŤ … a? lil, lil len nechápe prečo?!? … ved jej dokazujem, že to tak je …. NECHCEM … sa vracať do minulosti … ešte stále ma bolí…. nie som dosť silnou … 😕
aj preto, je tu tá bolesť …
viem o nej … a predsa …. iba hovorím …
ako ste si ma upiekli, tak si ma aj zjedzte …

roland .. iba prosto ĎAKUJEM … asi sa ozvem cez FB zajtra doobeda ( ak budeš k dispozícii ) … dnes som tú bolesť, prosto vytesnila … vytesnila zo života ako sa len dalo … bola som s dcérkou .. nádherný dníčok prosto za mnou …

pekný zvyšok večera prajem … 🙂 všetkým … 🙂

Páči sa mi

Primár chirurgie odporučil manželovi ako ho prepúšťal po obličkovej kolike piť pivo 12. No on predtým pil len nealkoholické, tak sa chlapec učí. Dobrá je aj petržlenová vňať zaliať ju vriacou vodou a piť ako čaj .

http://fit.server.sk/vyziva/petrzlen-ako-ho-nepoznate/

ASLO je zápalový faktor v tele ak ho máš vysoký poškodzuje kĺby, kosti a v poslednom rade srdcový sval. Teda ak ho neliečiš, môže ti spôsobiť poškodenia v tele. http://www.choredieta.sk/index.php/laboratorne-a-ine-vysetrenia/aslo
Užívala som ho len mesiac, ale znížil mi hodnotu Asla o 200 IU. Potrebovala by som ešte znížiť o 300 IU

Daj sa do poriadku čím skorej. Ja mám blok v TH4-5, takže sa tiež liečim. Pekné sníky Maťka.

Páči sa mi

áno,

aj ja som dostala toto info … a vraj z pív najlepšie na ladviny je plzeň … tak aj ja som si včera dávala, čapovaný plzen … horké je to ako šlak, ale? druhý pohár sa už tak nezdal … 🙂

a čo sa týka tých chorôb či čoho to … hm, … u mňa to bude len tou psychikou .. posledné tri týždne, odkedy mi to mamka povedala do telefonu, že jednoducho potrebuje počuť odo mňa, toto jediné slovo, ale predtým mi povie čo všetko vlastne proti mne robila, ako konala, ( v tom nie je len ten súd, je tu aj manželstvo, kliatbu, ktorú som našla ňou proti mne spísanú, potom iní ľudia, atd .. )
vo mne spustilo akýsi sled pocitov, ktoré ma jednoducho vrátili do najťažšieho obdobia môjho života …
nechcem sa tam vracať, a je to za mnou, ale? … som si vedomá, cítim … že maminka to potrebuje … potrebuje pre svoj pokoj duše, …
no nič, nejako bolo, nejako bude … nejako to zvládnem … asi je čas, tých kostlivcov zo skrine už pochovať, .. aby mi ani len raz za čas nehrkali a nepripomínali sa …

ešte raz Ďakujem Vám … obom … cením si to a ešte ako …

Krásny zvyšok dníčka prajem … všetkým … 🙂

Páči sa mi

pozeram dievcence, ze vedieme podobne zivoty:) minuly tyzden mi tiez vybehla platnicka niekde v Th, zaroven som konfrontovany s narocnou zivotnou ulohou … cistime a cistime kazdy, ako tak pozeram:) v mojom okoli uz pomaly niet cloveka, ktory by neriesil nieco zasadne-vztah, pracu ci zdravie. Martinka, na ten blok mam recept, ale je ulozeny v mojich rukach:) Lilka, niektore veci potrebuju doriesenie a ci chces ci nechces, budes zo skrine vytahovat nielen kostlivcov, ale aj postavicky z Narnie, ak bude treba:) obcas ma prepada pocit, ze to, s cim sa pasujeme, ani nema riesenie v nasich rukach. asi to treba jednoducho ustat a pride den, ked to urobi velke praaaaaaaask a bude hotovo a ide sa dalej, drzte si klobuky, ideme z kopcaaaaaaaa:))))))))))

Páči sa mi

Roland , tak pošli rúčky aj s tebou na výlet na záhorie. 😉

Našťastie svokra je bývala RHB, tak ma aj v sobotu aj v nedeľu masírovala a mám prísť aj dnes. Pravé rameno mám stuhnuté dáva mi to do poriadku. Ten blok som mala minule prvý krát,ale po 2 dňoch sa uvoľnil, ale teraz stavec stále bolí a akosi sa bolesti neche ísť odomňa preč. 🙄 Ani orgonity nepomáhajú.Fňuk, mať tak čarovný prútik. 😳 Tak dnes chtiac nechtiac som siahla po myorelaxanciach. Takže žiadne energetické nakúkanie , lebo som samý sliz. 😆

Lili existuje slovo nepripúšťať si veci, viem je to ťažké, tiež sa to učím. Občas sme ako balón, ak ho nafúkneme zväčší sa a ak uvoľníme, tak všetko odíde preč. 😉

Páči sa mi

jaaj Martinka, u teba to ja “vidim” na blok C3, C7-Th1, Th2-Th5, Th8, L4-L5-S1, na Th4-Th5 protruzia disku a aj so sakroiliakalnym spojenim by sme sa vyblbli:))))))))) ty si proste zrela na komplexne uvolnenie chrbtice:)

Páči sa mi

Tak skoro si sa trafil C3-C5 som mala sploštené a zablokované ,blok je TH4-th5 a teraz už aj vyššie sa tiahne smerom hore a aj lumbálne stavce som si doničila posilovaním, máš pravdu na mojej chrbtici by si mal naozaj čo robiť.:wink: Kiežby sa dala vybrať a vytriasť ako mokré prádlo, to by bolo žúžo. 😉
Ty, ale veď som povedala nenakúkať. 😆

Páči sa mi

ako dnes si pamätám, ako som sa iba nechápavo dívala na tú spísanú kliatbu voči mojej osobe …
mojou matkou … biologickou matkou … ženou, od ktorrej sa očakáva, že by svoje deti mala chrániť do konca tej ktorej inkarnácie …

nič iné mi vtedy neostalo, … len prosiť boha, nech jej tento čin nepočíta, … pretože ona rozhodne nevie čo činí …

nikdy, nedokážem pochopiť, kde sa v ludoch dokáže zobrať tolko nenávisti, ( k samým sebe ) že dokážu aj toto …
rozumejte … tu nejde iba o slová … ale ako ju poznám … tá v sebe živila týždne, takéto hnusné pocity …
a tie ju neustále hnali k tomu, aby sa šla radiť s nejakou vešticou, či médiom, či liečiteľom, ktorý jej toto poradil …
videl v akáši, … prd, nie v akáši … ( pardon za výraz )

strácať drahocenný čas, čas tu a teraz ktorý tu máme na nenávisť? … aké zbytočné …

no čo už … je to za mnou … a maminka má dávno odpustené …. ja jej vlastne nemám čo odpúšťať … nechápem prečo to po mne žiada … ved cíti že ju milujem, načo tieto slová? konám podľa toho …

no nič, rozumom, aj tak nepochopím
a srdce jednoducho cíti, že koná tak, lebo nemá na výber 🙂

… takže? … jo, jo … iba … Vivat slobodná vôľa 🙂

Krásny dníčok želám … všetkým … 🙂

Páči sa mi

pred par mesiacmi som riesil nieco podobne. riesil som na duchovnej urovni, riesil som v dusi, riesil som v hlave a myslel som si, ze takto to riesit staci. lenze … nejako som zabudol, ze aj vo fyzickej rovine treba riesit a obvykle staci iba vyslovit par viet, par jednoduchych slov, pretoze to su ti posledne kusky puzzle, po ktorych je obraz kompletny a Najvyssi si ho vezme a zavesi v obyvacke na stenu:) kdesi som raz cital, ze slova maju silu stvorit novy vesmir … zamysli sa .. nie, nezamysli sa, precit tieto slova a stvor novy vesmir, v ktorom mate s mamou konecne vyrovnane ucty AJ FYZICKY a to tak, ze jej povies nahlas to, co tato situacia potrebuje pocut:). napada mi paralela s Martinkinymi aktualnymi problemami-mozes riesit duchovne, aj krystalmi, aj myslienkami, ale obcas treba jednoducho prist, polozit ruky vedla chrbtice a zatlacit:) drzim palce a nielen tebe …:)

Páči sa mi

viem, že tento koment patril Lilah, ale cez víkend ma napadlo liečiť blok aj na éterickej úrovni. Rozmýšľala som , že keď prenikne z tejto úrovne na fyzickú, či sa v éterickej úrovni ešte nechádza, ale zrejme áno. Syna som porosila, nech mi miesto čistí krištálom. Bola tam tuhá energia magnetická. Máš pravdu, treba poriešiť všetky úrovne.

Tú protruzia disku si si dúfam že len vymyslel.

Páči sa mi

ospravedlnujem sa, nedalo mi:) slova protruzia sa nemusis bat, v podstate je to len jemny presah platnicky, ta potom tlaci na nerv, co sa prejavi ako bolest v oblasti stavca. obvykle, aj po odblokovani este chvilu trva, kym bolest odoznie-je to sposobene postupnym miznutim tlaku z nervu.

Páči sa mi

hm

“Lili existuje slovo nepripúšťať si veci, ” …

hm, možno, možno to tak je … ale?
ako inak spoznám sama seba, keď k sebe niečo nedovolím pustiť? …
kdesi som čítala … či čo …

Ak zavrieš dvere pred nepriateľmi, ani ten priateľ sa k tebe nedostane …
ak si zavrieš srdce pred nenávisťou, ani tá láska k tebe nepríde … atd … 🙂

ale napriek tomu, viem ako si to asi myslela … nebrať veci osobne … je to o nej, nie o mne … je to jej príbeh nie môj … jej realita, nie moja … atd
možno, možno to tak je … ja akosi zisťujem, že ee … opak je práve tou pravdou …

no a už ozaj končím … 🙂 pre dnešok isto … 🙂

Páči sa mi

Ty si tu pre ňu, aby si ju naučila láske, lebo ona ju nevie prijímať, mala si miľujúceho otca, po ktorom si zrejme dostala otvorené srdce. Viem, že každý si sám musí riešiť svoje veci, lebo je to jeho cesta, ale k životu si prizval svojich pomocníkov, ktorý mu pomôžu ak bude treba.
V sobotu som pozerala Milarepu, film o tibetskom chlapcovi, ktorý z lásky k mame a jej žiadosti sa vyučil za čarodeja poslal kliatbu na rodinu, čo ho obrala o dedičstvo, lebo matka ho o to požiadala a keď si uvedomil čo učinil, tak sa vydal na cestu osvietenia, aby ulahčil svoju karmu, ale i matkinú. Škoda, že nebola natočená aj druhá časť, kde sa učil a duchovne vzdelával.

Takže ty sama tým, že sa sanžíš zlepšovať vaše vzťahy a ukazovať matke, čo je dobré a čo nie, jej pomáhaš v uvedomení si.

Tým nebratím veci osobne sami sebe neškodíme, lebo len naše ego sa vždy nafúkne, ale duševne to cítime inak. Tak ako to vždy píše nitram treba veci precítiť srdcom a až potom vysloviť myšlienku a nie naopak.

Páči sa mi

Krásne ránko prajem 🙂

” Na počiatku bolo Slovo. A to Slovo bolo u Boha. A to slovo bol Boh” … 🙂

na počiatku bola myšlienka, slovo je len následok. 🙂
A teda, nie je možné kontrolovať myšlienky, v zmysle precítiť myšlienku a až potom ju vysloviť,
Myšlienky nejde kontrolovať, myšlienky ide pozorovať. A teda aj to tvoje, že nepripustiť si ju má niečo do seba, teda neprijať ju za svoju aj keď je z mojej hlavy. Nie je moja ( mojej podstaty, lásky ) ale z ega, rozumu. Ale? upss, aj to je moje. Nevylučujem ho. To nejde, či sa nám to páči alebo nie, nejde to. 🙂

Hm, anitraM, svet je jedno prekrásne miesto, a to čo vidíš ty, nemusím vidieť ja, a naopak …. tak ako ty vidíš v slovách nitrama niečo, čo tam ja nevidím …
podľa mňa, nitram nepíše o zastavení myšlienky, on vie, že pokiaľ sa učíme tu a teraz v realite žiť, to nejde …
on podla mňa píše o jej pozorovaní, a teda neprisudzovaní, nedodávaní na sile a intenzite.
Ak vedomo postojím, ak budem v úlohe pozorovateľa, dokážem sa na všetko dívať len očami lásky, kedže viem, že všetko je tak ako má byť, a všetky ostatné situácie, príbehy, dokonca aj tie ktoré sa odohrávajú vo vlastnej hlave sú len príbehy, ktoré majú svoj začiatok i koniec.
prečo to píšem? Príde mi technicky nemožné precítiť myšlienku. Tá jednoducho príde. Precítiť môžem len to čo mi tá myšlienka ponúkne a ja si na základe toho môžem vedomo vybrať aký postoj k tomu zachovám.
budem frustrovaná alebo nie. 🙂
no či o tomto píše nitram? … to vie len on … 🙂

ohľadom toho, či som pre moju mamku nástrojom k pochopeniu precíteniu lásky, nebudem polemizovať, pretože to tak je a nie je zároveň.
Nielen ja tu pre nu som, ale všetci ktorých stretla v celej svojej inkarnácii. Ale? tak podané ako si to podala ty, hm, prosto lilah to nevyhovuje, …
nie som viac ako ktokoľvek iný v jej živote, nemám ani len o máčik vyššiu hodnotu, ako ktokolvek iný, a teda nemôžem nabrať falošný dojem, že som tu pre ňu preto, že ju len ja a ja mám naučiť láske.
Prosto moja úloha v tejto veci je taká ako u teba, rolanda, nitrama kohokolvek ..
iba milovať a nič nežiadať späť … a predsa sa mi všetko vráti … to čo vyšlem to sa mi len späť vráti …
ja ju nemám naučiť láske, je jej môžem jedine ukázať, že stav radosti je možný za akejkolvek situácie …
takže? nie, lilah ju nemá naučiť po kostole hvízdať, lilah ju nemá naučiť nič, lilah ju môže len milovať … 🙂

roland

ja som sa už pred rokom rozhodla, že jedinou realitou čo sa mamky týka, je len láska, .. moje vzťahy sú vyrovnané a v tejto dobe pokojné a plné lásky a pohody …

lilah tým, že píše, že nechápem prečo to po mne žiada, to slovíčko odpustenia, jednoducho nechápe prečo . Ako to vnímam?
Pred rokom bola iná, ja tiež. Nie je to ten istý človek. A teda? nemám dôvod sa k nej ako k tomu istému človeku správať. Nemám na to právo.
buddha na toto hovorí toto:
“Odpusť? A čo? Ja predsa nie som ten istý človek, ktorému si uštedril ten pľuvanec. A ani Ty nie si ten istý človek, ktorým si bol včera, keď si mi uštedril ten pľuvanec. Voda v Gange, tečie bez prestávky. Nikdy to predsa nie je tá istá Ganga. A všetci ľudia sú ako tá Ganga. Muž na ktorého si včera pľuvol nie je tým istým mužom. Vyzerá rovnako, chodí či rozpráva rovnako. Ale nie je tým istým mužom. Za posledných 24 hodín sa predsa udialo toľko vecí. Korytom rieky pretieklo toľko vody. Nemôžem Ti odpustiť, pretože tento muž voči tebe necíti žiadnu zášť. Veď ty si tiež nový. Ty tiež nie si ten istý muž! Včera si ma opľul a dnes ma prosíš o odpustenie. Tak na to prosím zabudnime, poď si sadnúť k nám a ideme sa rozprávať o niečom inom.” ( viac o celom príbehu, je aj v tomto mojom článku na eprakone http://eprakone.wordpress.com/2011/07/12/stereotypne-reakcie-reakcie-na-zaklade-skusenosti-z-minulosti/ )
prosto, to čo nás stretá nikdy nie je rovnaké, aj ked sa to tak javí … a ak nie je rovnaké, len podobné, nezaslúži si, a my na to nemáme právo, aby sme s čímkolvek v našej ilúzii, zaobcházali rovnako.

Ale? napriek tomu ti ĎAKUJEM ! pretože som pozabudla, že aj fyzické telo je moje a teda aj telo treba očistiť od niečoho čo už v hlave, v srdci dááávno očistené je. Neviem prečo som na to zabudla v mamkinom prípade, ved takto si liečim srdiečko. Svoje a aj dcérkine.

prosto a jasne Ďakujem …

vám, obom …
Krásny dníčok želám … všetkým 🙂

Páči sa mi

Lilah prekrútila si moje myšlienky. Ja som len povedala toľko ….snažiť sa nepripúšťať si veci. Ak niekto vysloví svoj názor a naše vnímanie sa s ním nestotožňuje, lebo to zraňuje naše ego, vtedy je dobré zamerať pozornosť najskorej na srdce ako to duševne vnímam a až potom rozmýšlať čo poviem, alebo ako to spracujem. Ak nechám najskorej prechádzať myšlienky hlavou a tam sa budú množiť. Emócie, ktoré na ich základe vznikli potláčam v sebe a dusím ich. Takýchto stavov som mala veľa a sledovala ako mi nakazená myšlienka nahlodáva myseľ a živý moje ego, posudzuje odsudzuje…. povedala som si dosť. Nebudem si pripúšťať veci, ktoré mi potom škodia. Skúsenosti vravia svoje.
Myšlienka vyvoláva pocity, ja som nepísala o preciťovaní myšlienky, ale zhodneme sa v tom, že ty to vidíš inak ako ja a možno je to aj tým. 😉

Ďakujem…. aj tebe pekný deň prajem.

Páči sa mi

Skušal nikdo tie lopúchove listy?Ja ano,a oni sa my najprv úplne vysušili,neskôr
už len zafarbili,ale bolest chrbtice mám stále.Chcela by som poznať Vaše skusenosti.

Páči sa mi

Osobne som lopúch neskúšala. Ako diagnostika je to dobrá metóda, ale len liečenie bylinkami nestačí. V prvom rade si musíš uvedomiť čo vyvolalo tvoj problém bolesti a v čím si si to zapríčinila. Psychosomatika vypovedá o našich postojoch , správaniach a to sa všetko odráža na našom zdraví. Každý orgán niečo predstavuje.
Problém je potrebné vyriešiť aj na duševnej úrovni aj na fyzickej. Ak sa duševne trápime, emócie sa nám ukladajú v tele a neskôr pôsobia ako bloky vo fyzickom tele. Bylinky sú ako podporná liečba. Neviem kde presne máš bolesti, ale ak sa to týka chrbtice vyskúšaj jogu, masáže, či alternatívnu liečbu.

Páči sa mi

Pozdravujem všetkych priaznivcov ktori sa rozhodli navštivit pana Hornačka,ešte sice som sa nespametal s toho šoku ktory som zažil u neho a od jeho sposobu spravania a postupu liečby.Istotne som nebol prvy, ale prajem si, a dufam aby som bol aj radšej posledny.Preto, lebo tento Pan potrebuje sam liečbu.Možno volakedy niečo dokazal,ale dneska je z neho nervak,neokrochanec.Tymto VARUJEM všetkych, ktori by sa rozhodli navštivit TOTO individum ,aby mali dobre nervy a zviazane ruky.

Páči sa mi

Janko ďakujem za tvoju skúsenosť….už som dostala podobný ohlas, ale v článku prezentujem skorej účinky lopúchu ako pána liečiteľa, nerobím nikomu reklamu. Všetko je to skúsenosť a človek sa na nej poučí.

Páči sa mi

Akurat testujem lopuch na rameno aj kotnik a zabera.

Inak co sa precistenia tyka, ako som tak zbehol vase komentare, tak treba cistit bunkovu pamat.. a nielen v hlave, ono je to vlastne skoro vo vsetkych bunkach a este v niekolkych vrstvach, preto ked sa jedenkrat cisti tak sa vsetko nevycisti 🙂

Zaroven s tym pomahat si vhodnou stravou, ktora pomoze organom. No vacsinou to ide zvnutra von, cize ked sa precisti bunkova pamat tak sa spusti proces sebauzdravovania tela, avsak zaroven nesmieme do seba pchat bordel.. a to nemyslim len jedlo.. treba poriesit aj kvalitu vody a tazke kovy ( tieto postupne ). Primarne najvacsi problem je stres, smog, zla strava, psychika – avsak ked je zla strava stres, tak je zla psychika, skratka vsetko to navzajom suvisi 🙂 pretoze strava vytvara chemiu a ta neskor myslienky…

Páči sa mi

Maroš…máte pravdu…ide to z vnútra von. No dôležité je násť aj vnútornu rovnováhu, lebo spúšťačom sú aj duševné bloky, ktoré vznikajú emočným nánosom a tie sa prejavia na fyzickom tele.

Som rada, že lopúch pomáha. 😀

Páči sa mi

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.