Kategórie
Liečenie

Migréna a bolesť hlavy…

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt migrena

Bolesti hlavy sú veľmi bežné a pre pacienta veľmi vyčerpávajúce. Nepoznáme snáď človeka, ktorý by v minulosti, alebo prítomnosti bolesť hlavy nepoznal.

Bolesti hlavy často spôsobuje štrukturálna nerovnováha medzi mozgom a tráviacou sústavou.

Veľmi veľa bolestí hlavy zvlášť tých chronických, býva buď priamo, alebo nepriamo dôsledkom výživnej a biochemickej nerovnováhy v tele.

Dlhoročným výskumom vlasovej analýzy sa zistilo, že práve oblasť biochemická spôsobuje najčastejšie bolesťou hlavy. Ak odhalíme  príčiny bolestí hlavy, býva veľmi často po bolestiach.

Dôvody spôsobujúce bolesť hlavy sú:

• svalová tenzia
• zápcha a infekcie
• veľké množstvo jedovatých kovov, najmä medi
• zvýšený stres
• alergie a zvýšená citlivosť na jedlá

Svalové napätie a bolesti hlavy

Bolesti hlavy sú spôsobený svalovou tenziou v oblasti krku. Kým štrukturálne nerovnováhy ako je napr. chybné držanie tela, môže odstrániť v tomto type bolesti hlavy môžu byť dôvodom problémov nerovnováhy metabolickej.

C1 prvý stavec(Atlas) sa spája s krvným obehom a pokožkou hlavy, hypofýzou, lebečnými kosťami, mozgom, vnútorným a stredným uchom. Nerovnováha môže spôsobovať bolesti hlavy, migrény, nervozitu, nespavosť, prekážky v hrdle, chrípku, vysoký tlak, stratu vedomia, amnézia, chronickú únavu, závraty,.. Občas pomôže zatlačiť na tento stavec a chvíľu ho podržať. Tlak odstráni blok spôsobujúci bolesť hlavy. Niekedy sa bolesť hlavy spája aj s iným krčným stavcom.

Strava a svalové napätie

Nízka hladina vápnika a horčíka sú jednou z  príčin nadmerného svalového napätia a kŕčov. Nedostatok týchto elementov nie je nezvyčajný, najmä medzi jednotlivcami, ktorí pijú nápoje bez alkoholu. Sóda a rôzne nápoje často obsahujú kyselinu fosforovú, ktorá viaže vápnik a horčík v črevnej ploche a spôsobuje jeho nevstrebanie. Nekvalitná strava obsahuje tiež zreteľne  menej horčíka.

Svalové  napätie a rýchly metabolizmus

Podľa výskumu vlasovej analýzy u týchto typov je malé napätie disponibilného vápnika a horčíka a to spôsobuje rýchle vylučovanie týchto prvkov obličkami. Nižšie vápnikové a horčíkové hladiny sú súčasťou reakcie, ktorá udržuje telo v zvýšenom stave svalového napätia. Ak hladiny klesnú pod kritické hodnoty tieto svalové kŕče a nepriepustnosť buniek môžu spôsobovať bolesti hlavy.

Svalová tenzie u pomalého metabolizmu

Nedostatok disponibilného vápnika a horčíka môže tiež byť u pomalého metabolického typu. Títo ľudia majú veľmi vysoké hodnoty vápnika a horčíka. Vysoké hladiny ukazujú, že vápnik a horčík sa ukladá vo vlasoch a ďalších mäkkých tkanivách tela a je pre potreby buniek nedosiahnuteľný.
Toto znamená, že vápnik je prítomný, ale nie je biologicky použiteľný. Bežný príklad nedosiahnuteľné vápnika sa vyskytuje u starších pacientov, ktorí často chýba vápnik v kostiach, ale tento vápnik je ukladaný v ich tepnách, kĺboch, obličkách a ďalšie tkanivách.

Bolesť hlavy spôsobené zlým trávením, zápchou a infekcií v čreve.

Veľa ľudí trpí nejakým stupňom nefunkčnosti tráviaceho systému, zápchou, alebo chronickou infekciou v črevách .Tento problém sa často vyskytuje už od detstva, alebo ho môžeme pripísať citlivosti na jedlo, fajčenie, alergiu, atd. Pretože nosné a paranazalé dutiny kryjú chúlostivé blany mozgu, podráždenie týchto blán kvôli nahromadeniu, alebo infekcii je bežná príčina bolestí hlavy.
Tieto bolesť hlavy boli obyčajne chronické a môžu byť spôsobené uvoľnovaním histamínu. Vlasová analýza v tých to prípadoch, odhalí často vzory spojené s precitlivenosti, alebo zistí u pomalých typov nízky energetický stav. Keď je nízka energia, nemôže nastať zlepšenie stavu. Pri infekcii sa objaví nízky pomer (sodík / draslík menej ako 2.5:1) .Tento vzor ukazuje na narušenie imunitného systému.
Keď sa imunitný systém zlepší správnou výživou a zväčšením energetického stavu vyrovnávajú sa biochemické procesy tela a problémy často ustupujú. Jedlo, ktoré spôsobuje alergie sa musí zo stravy vylúčiť ..

Migrenové bolesti hlavy

Ďalší typ bolesti hlavy, migréna spôsobuje extrémne nepohodlie pre mnoho ľudí. Tieto bolesti hlavy môžu byť obzvlášť prudké a môžu pretrvávať po niekoľko dní a títo ľudia sú takýmito stavmi veľmi vyčerpaní . Ženy často trpia bolesťami pred ich menštruáciou. Často bolesť hlavy je jednostranná a zhoršuje sa na ostrom svetle. Vlasová analýza odhalila silnú súvzťažnosť medzi minerálnou nerovnováhou a migrénou. Keď sa nerastné nerovnováhy opravia, často bolesti hlavy prestanú.

Nesprávna výživa a migrény spôsobené zvýšenou hladinou medi

Vysoká hladina medi je najbežnejšou biochemická príčina migrény hlavy. Meď má stimulujúci efekt na pyrokatechinaminovú výrobu (epinefrín US, ani-epinefrín US, dopamín, serotonín). Táto chemikália spôsobujú častú príčinu tepnových kŕčov, alebo dráždi chúlostivé štruktúry vnútri mozgu.
Hlavná príčina medi je jej pasívna bilancia. Výskumom sa zistilo, že to spôsobujú slabá činnosť nadobličiek. Nadobličky povzbudzujú pečeň k produkcii ceruloplazmínu, kde meď slúži k väzbe bielkovín. Keď sú ceruloplasminové hladiny neprimerané, meď nemôže byť vstrebaná telom. To je prípad, kedy je meď telom nevstrebaná a to spôsobuje rôznorodosť zdravotných symptómov. Tento problém sa vyskytuje vo väčšom rozsahu pred menštruačnou periódou a môže byť zodpovedný za bolesti hlavy v tomto období mesiaca.
Ďalší možný dôvod je jedovatosť medi pre jej vysoké hodnoty. To môže spôsobovať používanie antikoncepcie, medené vnútromaternicové zariadenie, vrodená jedovatosť medi, nedostatok zinku kvôli zlej strave a nadmerný prísun medi z vody.

Bolesti hlavy spôsobené hypertenziu

Vysoký krvný tlak môže tiež spôsobiť bolesti hlavy z dôvodu nadmerného tlaku na chúlostivé tepny v hlave. Často výživný program založený na vlasovej analýze redukuje zvýšený krvný tlak. Osobitné výživný doplnok ktorý môže pomôcť s vysokým krvným tlakom sú Nutrilite cesnakové tabletky, Nutrilite B komlex.

Stres a migréna

Dôležitý spúšťač bolesti hlavy je stres. Často ak sa stres nezmierni, je ťažké tieto bolesti úplne odstrániť. Stres znižuje hladinu zinku, a tak oslabuje nadobličky. Toto má za následok zvyšovanie medi, ktorá urýchli migrénu. Ďalší účinok stresu je zväčšenie svalovej tenzie v krčnej oblasti. Stres je bežná príčina nedostatku horčíka, ktorý spôsobuje svalové a cievne tenzie. Treba venovať pozornosť životnému štýlu s použitím relaxačných techník ako liečby.

Recept na odstránenie migrény

Celý postup prípravy je veľmi jednoduchý.

Jednoducho vezmite približne 2 až 3 dcl pohár s čistou vodou a nasypte doň približne 1/2 až 1 čajovú lyžičku himalájskej soli.

Do toho vytlačte šťavu z polovice až jedného celého citrónu.

Dobre premiešajte, aby sa všetka soľ vo vode rozpustila a následne to vypite. Bolesť hlavy by mala za okamih (zvyčajne do pár minút) ustúpiť.

Typy migrén a bolestí hlavy

7 replies on “Migréna a bolesť hlavy…”

Vieš, čo som si všimla? Počas chemoterapie mi celkom prestali migrény a vrátili sa až po skončení chemošky. 🙂

Myslím, že ešte je jeden dôvod na migrény – nejaká chemická nerovnováha v mozgu. To si myslím preto, lebo moja liečba migrény začala tým, že mi neurologička predpísala antidepresíva kvôli tomu, že som nemala v poriadku hladiny serotonínu. Ale moc to nepomohlo – bola som osprostená a jedovala som sa a hlava ma bolela od jedovania sa. 😕

Páči sa mi

Určite tu bude aj tým. Jedna známa chcela stále posielať lieky na migrény pre svoju dcéru, ktorá má 31 rokov. Bolo mi to čudné, tak som jej poslala všetky možné príčiny, ktoré ju môžu vyvolávať. Veď taká mladá , aby sa cpala liekmi. A ona mi potom povedala. Tie migrény je začali ako začala brať inú antikoncepciu . Zrejme obsiahnuté hormony v antikoncepcii jej vyvolajú nerovnováhu minerálov v tele a tým potom trpí bolesťami hlavy. Vidíš mne zase ako som bola tehotná a dojčila zmizli reumatické problémy a keď som prestala kojiť, tak sa vrátili. 😕

Páči sa mi

To áno ja som mávala vsugerované bolesti hlay,ktoré prechádzali do migrenóznych stavov, keď som si nedala analgetikum. Zdrojom bola kolegyňa a ja som pekne po nej nevedomky opakovala. Potom ako som si to uvedomila a bolesti hlavy prestali. Aj takto to funguje. 😀

Páči sa mi

Mali ste nejakú úraz? Ak nejde o Tinitus, môže to spôsobovať vyšší tlak krvi. Ak máte očné, ORL vyšetrenie CT v poriadku, ide o nejakú tlakovú poruch v hlave, alebo poškodenie vnútorného ucha. Ja si pamätám, že toto pískanie v hlave som počula vždy po diskotéke, keď som prišla domov a vnímala som ticho a v hlave pískanie. akoby sa mi bubienky stabilizovali, či niečo podobné. Odporučím menej držať pozornosť v hlave, viac vnímať srdcom, stíšiť sa…skúste meditácie a uvoľňovať si hlavu, presvetlovať ju.

Páči sa mi

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.