Kategórie
Energia

Zasvätenie do Reiki…

S energiou som pracovala už nejaký čas, takže viem aké sú pocity, keď vami prúdi tok liečivej energie.Moje ruky sú citlivé, dokázala som vnímať aj pocity z tela chorého, ktoré signalizovali bloky a  bolestivé miesta mi dávali ozveny do rúk teda Hibiki. Občas som dokázala vnímať aj pacientovu bolesť na tom istom mieste, kde ju mal aj on. Pol roka som váhala, či si mám urobiť Reiki kurz.. Rozhodla som , že idem. Možno som v nejakom živote prijala zasvätenie do tajov liečenia, ale to je to, na čo som počas hypnózy neprišla. 😆

16.1.2011 Deň zasvätenia.

V noci som zle spala, stále som sledovala budík.  Mala som pocit, že tá noc je nekonečná. Naša majsterka navodila príjemnú atmosféru, sviečky, vonné tyčinky a príjemnú hudbu. Počas dňa sme preberali teóriu o Reiki, dostávali sme nové informácie o čakrách, meditovali sme a otvárali si čakry.

Samotný akt zasvätenia do Reiki niektoré kočky prežívali úžasným spôsobom. Trocha mi to aj prišlo ľúto, lebo moje pocity boli úplne iné. Najskorej som cítila príliv energie nad hlavou, keď mala majsterka  ruky nad mojou korunnou čakrou. Bolo to ako brnenie, ale trocha iné ako poznám ja. Teplo som pocítila na treťom oku asi najviac a potom na zemských čakrách a na ramenách. Zaujímavé je , že na dlaniach som necítila vôbec nič. Potom mi dala ruky znova na korunnú čakru a ja som cítila ako mi ťahá moju dušu niekam hore. Vystieralo mi to telo a mala som pocit, že ešte chvíľu a dušu mi vytiahne korunnou čakrou von. 😆 Po skončení sme si vraveli o svojich pocitoch. Potom nám ukázala pozície rúk pri liečení a ukazovali sme si ako harmonizovať a prečisťovať čakry a uhladzovať auru.

Teraz som v období 21 dňovej očisty, takže ruky prikladám len na seba , alebo energiu nechám prúdiť do priestoru, kde som sama. Je to iné ako som liečila pred tým. Sama na sebe to až tak necítim. Predtým som mala spúšťací symbol, ktorý bol ako zapínač energie a fungoval u mňa super.V Reiki 1 sa zo symbolmi nepracuje. Je to pre mňa trocha ťažšie, lebo občas to nefunguje. Poprosím o otvorenie kanálu a energia neprúdi. Zrejme si k sebe musíme nájsť cestu. 😕

Včera som po obede skúšala trocha Reikovať a nechala som energiu prúdiť do priestoru. Prúdila tak silno, že som ju videla odparovať sa z mojich dlaní a videla som ako energia vibrovala vo vzduchu. Bolo to úžasné, moje dlane boli úplne horúce. No najlepšie si to vyskúšam, keď budem môcť liečiť a uvidím ako to funguje v praxi.

Majsterka  mi povedala, že moja energia je silná a že by som za nejaký čas zvládla zasvätenie do Reiki 2. Pre mňa to je skoro, ešte nedokážem spolupracovať s touto energiou poriadne, takže všetko chce svoj čas. No a čo sa zmenilo v mojom živote od zasvätenia??? Zatiaľ len ubrala som jednu kocku z kávy, lebo sa mi zdala prisladká s dvomi cukrami. 😆 Z toho som prekvapená aj ja, lebo ja sladké môžem…..

26 replies on “Zasvätenie do Reiki…”

Ja som platila 30€ čo je dobrá cena, lebo viem že za R1 pýtajú aj viac.
Istým spôsobom máš pravdu, vyrovnáva nerovnosť a tým utlmuje, alebo odstraňuje bolesť. Všetko zavisý od toho ako dlho máme spôsobený blok a na ktorom z naších tiel sa ešte nachádza. Tak za 20 rokov sa môžme porozprávať aká som liečteľka ok? 😆

Páči sa mi

Odhadla si to správne, je to o spolupráci. Dvakrát sa mi stala taká vec, že moje ruky boli samé nasmerované kam treba.

Prvý krát som prosila o otvorenie kanálu a chcela som poslať energiu svoje kvetinke. Po nejakom čase, keďže energia stále prúdila som si ruky priložila na seba. Lenže moje ruky boli naspäť nasmerované na kvetinku, pretože pre ňu som žiadala eneriu. Upssss poučila som sa.

Druhý raz som si sadla, zapálila sviečku a prosila som Reiki energiu o očistu priestoru a natiahla som ruky vedľa tela. Moje ruky sa začali pomaly dvíhať a priložili sa mi na tvár. Ozval sa ženský hlas, ktorý mi povedal: Teraz máš Reiki energiu využívať sama pre seba na svoju očistu. Povedela mi, že je mojím sprievodcom pri liečení. Takže som pochopila, že nie som na to sama a môžem sa spoľahnúť aj na niekoho iného, ktorý presne vie ako na to. 😛

Páči sa mi

ahoj, chcela by som sa opýtať, ako to funguje to zasvätenie a aké to je?? a či sa vôbec môže človek zasvätiť aj sám???? Táto Reiki ma zaujíma 😀

Páči sa mi

bambuľka, iniciácia do Reiki vôbec nie je sranda, ale je to úžasný zážitok, ak je človek správne a seriózne pripravený. Táto energia je niečo tak veľmi úžasné! Odporúčam ti v prvom rade prečítať si o Reiki alebo ešte lepšie, rozprávať o tom s niekym, kto sa tomu venuje a kto už s tou energiou má skúsenosť. Odporúčam pred iniciáciou vedieť, ako vlastne funguje prenos tejto energie, čo všetko sa ňou dá robiť a čo sa nesmie. Nemalo by sa pristupovať k iniciácii v zmysle “hrrrr na kone” alebo “dnes som sa rozhodla, tak to chcem”. A iniciáciu do Reiki robí učiteľ Reiki, v žiadnom prípade nie sám človek. “Táto Reiki” – ako si to pomenovala, je niečo fantastické a je dobré k tomu pristupovať zodpovedne a s úctou. Odporúčam aj rozvážnosť pri výbere toho, kto ti informácie o Reiki poskytne a kto ťa prípade bude iniciovať. Pretože ak nie si na to naladená a pripravená vnútorne…………je to o ničom. A malá poznámka……viem, že sa používa slovo “zasvätenie”, ale zasväcovať môžu len svätí. Preto je vhodnejšie používať slovo iniciácia. Držím palce!

Páči sa mi

Inka ďakujem, sama by som to nepodala lepšie. 😉

Bambuľka, drž sa svojho cítenie, ponuku na Reiky som dostala oveľa skôr ako som išla , ale až po nejakom čase som ju prijala. Všetko chce svoj čas a ak tým máš prejsť, cestu si to k tebe nájde. 😉
Držím palce a verím, že sa rozhodneš správne. 😉

Krásny dník prajem.

Páči sa mi

ahoj, tvoje stranky citam uz dlhsiu dobu pises vela zaujimavych clankov…o reiki sa zaujimam dlhsiu dobu cca 2roky ale az teraz nastal ten cas a dnes som bola na iniciacii reiki 1.., pocity som mala podobne ako pises ty, v noci som nemohla zaspat a na iniciacii som citila energiu v ramenach a v nohach.. potom sa mi potili dlane a na tretom oku som necitila nic..neviem mam z toho zmiesane pocity, mozno som od toho cakala nieco viac, asi som az vela roznych clankov precitala 😀😀😀😀. Tak uvidim co mi prinesu nasledujuce dni…

Páči sa mi

Andulik..neber si to tak. Záleží od viacej faktorov. Od Majstera, ktorý ťa zasväcuje na akej duchovnej úrovni sa nachádza, s akými bytosťami pracuje, záleží od tvojej duchovnej zralosti, od toho ako si senzitívna.

1 stupeň je akási vstupná brána a ďalší stupeň jen už intenzívnejší. Keď som bola na Shambale, boli tie pocity najkrajšie, aj moja majsterka mala ich tiež užasné. 21 dňová očista zo sebou priniesla veľa zmien, aj keď som mala dojem , že sa mi zoslabila moja pôvodná liečiaca sila, s ktorou som pracovala.

Sama uvidíš, čo ti toto zasvätenie prinesie a aké poznanie v tebe otvorí. Pracuj s láskou a dobrým úmyslom..nesnaž sa pomáhať za každú cenu a nechoď proti karme a hlavne očisťuj sa dôkladne, lebo každý liečiteľ pokiaľ jeho duch nie je čistý si na seba veľa sťahuje s liečeného. Ale na to prídeš sama časom, lebo skúsenosti sú najväčším darom života, ktoré nikde nenájdeš.

Som rada, že si si u mňa na blogu našla potrebné veci. Nech sa ti darí…Krásny dník.

Páči sa mi

Vsetkych srdecne zdravim. Mam otazku ohladom zasvatenia. Da sa nejakym sposobom zistit,ci som bol spravne zasvateny do prveho stupna reiki ? Nie som uplne presvedceny ci bolo vsetko tak,ako malo byt a ci som bol u spravneho majstra. Vie mi niekto v tomto poradit???

Páči sa mi

Ak smiem dať svoj náhľad na správne zasvätenie: Základom je akú líniu nasleduje učiteľ reiki..sú totiž dve vetvy tradičného Reiki Usui Shiki Ryoho: veľmajsterky Phyllis Lei Furumoto a potom samozvanej veľmajsterky Barbary Weber Ray ku ktorej je spojená celá Reiky Aliancia na Slovensku…a to reiki nefunguje…

Páči sa mi

Spýtam sa ťa…Ako môžeš tvrdiť čo funguje a čo nefunguje? Energia prúdi našim kanálom a veľa z tých, čo sa dávali zasvätiť už liečili aj v minulosti a znova sa tomuto len otvorili, aby v tom pokračovali a pochopili niečo hlbšie……..majú ten dar v sebe. Takže… ak ich niekto zasvätí..podľa tvojho tvrdenia od nefungujúcej línie…tak by jeho energia nemala byť účinná?

No po skúsenostiach som aj tak toho názoru, že zasvätenia by mali prichádzať k ľuďom vnútorne od veľmajstrov éterických sfér vďaka čistote ducha ku ktorému sa človek dopracoval.

Páči sa mi

Áno, sú ľudia ktorí liečia energiu a medzi nimi aj takí ktorí majú “zasvätenie” . Poznám jedného takého velmi dobreho človeka a liečitela. No dávanie energie ho velmi vyčerpá, preto už lieči len svoju rodinu… Ak sa ale bavime ozaj o Reiki, majstri tejto samozvanej vetvy nemajú účinny majtrovsky symbol, pretože ho memali od koho dostať a preto zasvetenie od nich nefunguje. Je to skúsenosť môjho majstra.

Páči sa mi

Ak niekto lieči a vyčerpáva ho to …lieči len vlastnou energiou..nestáva sa kanálom, cez ktorý prúdi energia z vyšších sfér. Raz som toto zažila…chcela som silou mocou pomôcť a len ma to vyčerpalo…poučila som sa.

Niekedy zase energia prúdila, len som sa k človeku priblížila..ani som nemusela mať úmysel liečiť.

Ale ten liečiteľ urobil dobre…rozhodol sa správne, lebo v takom prípade okrem straty energie ťahá do seba aj emočné bloky a problémy od chorých.

Verím, že existuje mnoho ľudí, ktorí majú silné ego..urobili si mnoho zasvätení a tie predávajú v hojnom počte…preto sa nečudujem…že príde niekto, kto si uvedomí, že aj keď prešiel zasvätením…nič nevnímal.

Aj ja som sa pozastavila nad tým, ak sa niekto dával zasväcovať a nemal s liečením žiadnu vlastnú skúsenosť…len ho to proste lákalo, alebo sa nechal ovplyvníť …

Pre tvojho majstra je to skúsenosť…ktorá však neprišla náhodne a verím, že aj on v nej našiel hlbší význam…prečo práve on také niečo zažil.

Erik…Ďakujem, že si sa podelil..ja osobne takého niekoho nepoznám.

Páči sa mi

Štefan..neviem či ti niekto takéto niečo potvrdí…zistiť musíš len ty sám. No ver tomu, že veci sa nedejú len tak a majú hlbšie pochopenie, lebo každý máme svoju cestu, ktorou si máme prejsť..no je na nás, či ju aj pochopíme.Možno sa vaše cesty mali cielene spojiť a tvoje stretnutie s majstrom Reiky bolo dané osudom.

Keď som bola ja na R1, tiež som zapochybovala, lebo moja energia , ktorú som predtým používala na liečenie bola iná , výraznejšia a R1 mi ju akoby oslabilo, no potom som si uvedomila, že išlo len o zjemnenie energie. Časom som zistila, že dnes …teda nie u všetkých sa na kurzoch Reiky odovzdávajú aj iné informácie, ktoré som ja nedostala. Všetko záleží na majstrovi, čo chce svojim žiakom odovzdať…moja majsterka už vopred upozornila, že ona nikoho nevedie, len zasväcuje, takže bolo na mne rozhodnutie.

No aj tak by to malo byť, že takéto zasvätenia človek dostane od vyššej duchovnej bytosti, pretože je už zrelý na niečo podobné a môže pracovať s energiami. Veľa ľudí si aj tak časom uvedomí, že na liečenie nie sú vhodný, nie sú dostatočne skúsený a otvorený pracovať s takýmito vecami a nechali sa len niekym ovplyvniť, ale aj to je naša cesta rozhodnutia. S duchovnom sa v dnešnej dobe hrozne kšeftuje…je toľko zasvätení do liečivých praktík a na prvotný princíp sa pozabudlo. Pracovať s láskou.

Ak sa budeš rozhodovať na R2, či iné zasvätenia vyskúšaj iného majstra a sám môžeš porovnať.

Páči sa mi

Dakujem za odpoved ☺ Vie zasvätit do Reiki hocikoho? Alebo si ludi vybera? Posledne obdobie mi zacinaju ruky doslova horiet a reagovat na okolitych ludi. Viem co to znamena, no neviem co s tym a kam smerovat.

Páči sa mi

Viem, že keď som bola ja, tak vravela, že nezasväcuje hocikoho, ako to poniektorí robia, len aby sa finančne nabalili a potom nechajú ľudí sa v tom patlať. Ak Malacky nie sú pre teba ďaleko, vyskúšaj ju osloviť, alebo si ju pod tým menom nájdi na FB a tam ju oslov. Fungovala aj na stránke Reiky centrum, ale neviem, či už to nevedie len Marek Mĺkvy. http://www.reikicentrum.sk/index.php?sablona=uvod

Andrejka bola vždy ochotná mi poradiť, ak som mala problém, alebo chcela niečo vysvetliť.

Mala by si začať využívať energiu, pracovať s ňou a na sebe pochopiť ako to funguje. Neprikladať ruky na každého u koho sa ti spustí energia. Môžeš tak do seba veľa naťahať nespracovaného od iných. Skúšaj pracovať s blízkymi…harmonizovať im telo…prikladať ruky..vnímať čo cítiš….veľa krát pri liečení neliečiš len toho druhého, ale aj seba a ľudia ti zrkadlia..ukazujú porblémy, ktoré časom môžeš riešiť aj ty…preto veľká vnímavosť je na mieste.

Raz sa mi spustila autobuse a tak som si v duchu povedala, nech je energia využitá a vyššia moc ju nasmeruje pre toho, kto ju potrebuje. Ruky mi už tak nehoria, ale skorej chodidla sa mi občas prehrievajú a vtedy viem, že tok energie je aktívny a chce byť využitý. Prehrievaj aj seba, odstraňuj bloky…energetizuj si aj vodu, jedlo, alebo ju len tak pošli pre niekoho, kto si ju vyžiadal pri tebe.

Poviem ti ešte jedno…po zasvätení sa moja energia zmenila..zjemnila…pred Reiky bola výraznejšia silnejšia, takže s ato môže aj tebe stať…všetko záleží aj od toho, kto ťa zasväcuje a s akými majstarmi sám pracuje…Andrejka má za sebou Archanjela Gabriela, ktorý sa jej aj v svetelnej podobe zjavil.

Tak nech sa ti darí rozvíjať energiu v sebe a využiť ju s láskou a čistotou srdca.

Páči sa mi

Stale som sa nikde nedocitala, co to zasvatenie je. Ako to konkretne prebieha. Co sa deje, s cim vsetkym by ma mal majster oboznamit pred tym, pocas a aj potom..
Zodpovir mi to niekto. Ak nie, asi ide fakt len o vymysel a financne nabalenie sa.. i ked.. reiki ako dar by malo byt zdarma 🙂

Páči sa mi

Je to vlastne iniciácia do akého si stavu v ktorom ti majster vyľaďuje energiu…prečisťuje sa ti kanál..viac sa rozširuje, aby kundalini energia mohla lepšie prúdiť. Pri liečení sa stávaš kanálom cez ktorý sa prenáša energia liečenia. Pri zasvätení aj ty sama môžeš mať vizuálne obrazy..preciťovať ľahkosť.. či pociťovať akési ťahanie nahor, či iné pocity… každým zasvätením je to intenzívnejšie.

Je dobré vybrať si správneho majstra, ktorý nezasväcuje každého, len pre peniaze. Tiež som toho názoru, že do Reiki by sa mal zasväcovať len ten, kto už má skúsenosti s liečením .Kedysi sa toto dostávalo len vybraným žiakom, lebo liečiť nemôže hocikto, no to si každý uvedomí až po osobných skúsenostiach.

A ako to prebieha? Po teoretickej časti o liečení a spôsobe prikladaní rúk majster pokladá ruky nad korunnú čakru a vnáša určité symbole do našej aury a aktivuje dlane. Mám 3 stupne Reiki a 3 stupne Shambaly, ale zasvätenie do Shambale som vnímala viacej, je to jemnejšia energia..možno je to aj tým, že som už s energiami pracovala. No ak niekoho liečim nevravím si, že použijem Reiki, či Shambalu, pretože už dlho pre mňa je len 1 energia …energia božskej lásky.

No môj osobný názor je, že ak niekto objaví v sebe energiu liečenia a bude s tým pracovať, nepotrebuje žiadne zasvätenie. Túto schopnosť už v sebe rozvíjal v inej časovej línii, len sa tomu treba otvoriť.

Páči sa mi

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.