Kategórie
Duchovné Duša

Tanec duše…

Tanec duše je nádherné uvoľňujúce cvičenie, nielen pre telo, ale aj balzamom pre dušu. Týmto spôsobom sa môže duša uvoľniť vo svojom tele a ukázať ako môže viesť svoje telo aj ona.

 

Link na stiahnutie

Keď som prvý raz vyskúšala tanec duše, bola som očarená ako jemne sa moja duša vo mne pohybovala, akoby sa anjelsky vznášala v ňom. Pohyby boli neskutočne pomalé a jemné, iné ako keď hýbete telom, či hlavou.

Druhý raz mi tento pohyb predviedla, keď som mala stuhnutý krk a bolesť hlavy. Začala krúžiť hlavou, preťahovať šikmé krčné svalstvo, aby uvoľnila blok spôsobujúci bolesť hlavy. Presne vedela čo robiť a na čo sa zamerať.

 

Občas ak zabudnem, že moja duša je súčasťou mňa a nevnímam ju, lebo som sebecky zameraná len na ego, tak dá o sebe vedieť. Stačí pustiť relaxačnú hudbu a už sa vlní. Tanec duše nie je len uvoľňujúcim cvičením, ale aj precítením svoje duševnej podstaty v sebe , vnímaním nesmrteľnej časti v nás…

Večer ku mne prišiel synček a keďže je veľmi zvedavý, tak som ho učila ako meditovať. Sedeli sme proti sebe a moja dušička sa ozvala svojimi jemnými pohybmi. Napadlo mi, že to naučím aj jeho a aspoň si overím, či je možné, aby to aj on tak vnímal. Povedala som mu, nech sa počas meditácie uvoľní, na nič nemyslí a keď bude v kľude, nech poprosí svoju dušičku, aby mu predviedla tanec duše. Púšťali sme si čínsku hudbu a ja som ho sledovala. Občas som sa na ňom aj smiala, lebo tak precítene sa vlnil a vžil do hudby, až mi to bolo smiešne. 😳  Prekvapený čo zažil mi opisoval aké to bolo úžasné. Prišiel druhý starší syn a skúšal to aj on. Jeho pohyby boli akoby kontrolované mysľou, nebol dostatočne uvoľnený. Ale tú jemnosť ťahov, krúženie hlavy cítil aj on.

 

Tento článok som chcela napísať už dávno, ale nenašla som žiadne iné info o ňom, čo by som pridala. Viem , že sú aj kurzy, kde tanec duše praktikujú, lebo mi o tom rozprávala známa, ktorá ich robí a tak sme si vymenili info. Vtedy som si uvedomila, že sama som prišla na veľa techník a časom zistila, že nie som jediná, ktorá ich používa.

Naše duše sú múdre a krásne bytosti, tak sa snažme ich vnímať v tele a načúvať im. 😉 Všetku múdrosť máme ukrytú vo svojom vnútre… vo svojej duši.

Tanec duše odporúčam vyskúšať každému. 😉

8 replies on “Tanec duše…”

nezobrazuju sa mi videa, je tam miesto nich len text 😦

“Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, web@youtube.com and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.

——————————————————————————–

Apache Server at http://www.youtube.com Port 80″

Páči sa mi

no v praci aj my, ale doma by mi to malo ist bez problemov a napriek tomu mi to najprv vyhodilo taky skaredy odkaz…

to veru hej, skoro ako keby sa vznasali, nie ako moj “tanec” a la medvedku daj labku 😛

Páči sa mi

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.