Kategórie
Duchovné Duša

Duša si vyberá telo…

VÝBĚR NOVÉHO TĚLA

Je to mimořádně důležitá úloha a vyžaduje si sledování karmy skupiny. Musíme tedy zvážit tucty jiných karmických cyklů, než ustálíme svoji konečnou představu. Tito jedinci musí mít stejný názor na náš plán, protože i oni mají svobodnou vůli. Toto právo veta může zapříčinit mimořádné zpoždění při vypracování plánu vašeho příštího života i příštího života jiných. Pro získání jistých těl může nastat třeba i soutěž. Předpokládejme, že jste ukončili plán hlavních kontur vašeho budoucího života.

Ted si musíte vybrat novorozence k tornu, abyste mohli vstoupit do nového života. Dále předpokládejme, že i jiný jedinec si vybral pro svůj karmický cyklus stejného novorozence a dostane právo, aby se do něj nastěhoval. Vy už též máte karmický cyklus, který jste vypracovali na rodiče a členy rodiny novorozence. Teď si musíte najít dalšího novorozence a musíte si promyslet svůj karmický vztah k jeho rodičům a dalším příbuzným, když jste nedostali povolení nastěhovat se do původně vybraného těla. Nevíme přesně, jak se rozhoduje o pořadí duší, které čekají na nové tělo.

Možná je to založeno na takovém systému, že prioritu získá duše, která nejvíce potřebuje danou karmickou úlohu.

Když jsme si pečlivě vybrali nové tělo a naplánovali si nejdůležitější kontury budoucího života, jsme připraveni na to, aby naše duše inkarnovala do novorozence. Během těhotenství mohou duše navštívit svoje budoucí tělo. Mnohé duše se skutečně nastěhují už do vyvíjejícího se plodu, a proto má mnoho lidí v paměti události před narozením, které je možné v hypnóze vyvolat.

Protože nervový systém plodu není ještě zcela vyvinutý, může duše během tohoto období chodit dovnitř a ven. V lebce (cranium) jsou otvory, které se nazývají vazivové lupínky, a umožňují, aby duše, tedy podvědomí, vstoupila do těla nebo ho opustila. Tyto otvory se neuzavřou, dokud dítě nedosáhne asi dva a půl roku. Toto vysvětluje psychické zvláštnosti dítěte.

Duše, tedy podvědomí, se ve skutečnosti nastěhuje do dítěte během 24 hodin před nebo po narození.

Během našeho dětství duše často opouští tělo. Stává se to během spánku nebo v čase probouzení.

V době spánku duše během celého našeho života opouští tělo, neboť je to stav, ve kterém naši Mistři a Vůdcové mohou pokračovat v učení a poskytovat nám rady v zájmu našeho pozemského rozvoje. Takto skutečně nikdy nezůstáváme bez dobročinnosti svých vůdců a proces učení mezi jednotlivými životy se v podstatě neukončí.

JlNÁ ROZHODNUTÍ NA STUPNI DUŠE

Na stupni duše dostává jedinec množství rad. Navzdory dlouhému období, které máme k dispozici na uplatnění rad a rozhodnutí, jsou takoví jedinci, kteří si vyberou reinkarnaci dříve, než jim ji navrhli. Není to nejšťastnější rozhodnutí, neboť se neuskutečnil potřebný proces plánování. Místo toho, abychom ušetřili čas, ztratíme mnohem více a uděláme množství chyb. Na stupni duše je nejdůležitější výběr vztahů k jednotlivým lidem. Telepatická komunikace mezi námi a ostatními dušemi položí podrobné základy toho, jaké vztahy uskutečníme ve svém budoucím životě s jednotlivými osobami. Náš nynější syn může být v budoucím životě naším otcem. Nynější manželka může být naším manželem nebo bratrem, rodičem nebo zaměstnavatelem.

S dušemi podobného osudu, tedy s lidmi, s nimiž jsme měli příjemné vztahy během mnohých životů, je třeba zacházet velmi pozorně.

Tito duševní společníci znamenají pro nás vrchol soužití a podíl na nejvzácnějších citech během mnohých životů. S duševními společníky se však nestřetneme v každém ze svých životů.

Není jisté, zda nám při výběru budoucího života bude vyhovovat pozemský stupeň. V tomto případě si můžeme vybrat na ukončení karmického cyklu i kterýkoliv z nižších stupňů (astrální, účinný, mentální nebo éterický).

V těchto rovinách se život velmi neliší od života v pozemském stupni.

Na všech nižších stupních lidé uzavírají manželství, rodí děti, rozvádějí se, milují a nenávidí se apod. Někteří jedinci se nereinkarnují hned. Mohou se stát učiteli nebo nějakými vůdci. Na tyto karmické „prázdniny” jsou samozřejmě vhodní jen mimořádně vyvinutí jedinci s vysokým stupněm kmitání. Nakonec se i oni musejí vrátit a pokračovat ve svém karmickém životě.

Sedm vyšších stupňů

Na uskutečnění karmy si můžeme vybrat kterýkoliv z pěti nižších stupňů, ale dokud jsme v karmickém cyklu, nemůžeme vstoupit do některého ze sedmi vyšších stupňů – naše hladina kmitání je příliš nízká na to, aby se toto mohlo uskutečnit.

Pět nižších stupňů existuje současně, ale fungují na rozličných frekvencích. Tyto frekvence jsou podobné rádiovým vlnám. Předpokládejme, že frekvence pozemského stupně je 5 000 a astrálního stupně 5 200. Dokud je naše hladina kmitání 5 000, nemůžeme se dostat do astrálního stupně.

Po stupni duše následuje sedm vyšších stupňů s nejvyšším stupněm, který je nepojmenovatelný, stupněm Boha. Na stupni Boha je umístěná podstata každého z nás. Podle této představy je Bůh přítomný v každém z nás, my všichni jsme stvořiteli a my sami vytváříme svoji vlastní skutečnost. Vyznavači toho učení nazývají Boha také Absolutní existencí. Tedy stupeň Boha je totožný s nebesy.

Při této představě je pro nás mimořádně sympatická skutečnost, že neexistuje peklo.

Peklo znamená jen dočasné negativní aspekty životů, které probíhají v pěti nižších stupních. Nebesa však existují i v této představě. Mnozí si myslí, že parapsychologie je ateistická (nevěří v Boha), nebo agnostická (nevěří v Boha, dokud nedostane o jeho existenci důkaz) vědní disciplína, což je však daleko od pravdy. Když dosáhneme stupeň Boha, staneme se dokonalými. Podvědomí, tedy duše, je čisté.

Podobně jako při pěti nižších stupních i tu určuje hladina kmitání, do kterého ze sedmi vyšších stupňů můžeme vstoupit. Když hladina kmitání odpovídá osmému stupni, je to ten stupeň, kde se můžeme zdržovat. Úroveň našeho vědomí – naše myšlení a jednání – určují stupeň kmitání. Ted’ se podíváme na jinou koncepci jednotlivých stupňů.

JlNÉ POPULÁRNÍ TEORIE O KARMĚ

Koncepce vyšší duše

Tato zvláštní koncepce karmy tvrdí, že každý je částí větší duše. Jedinec je jen rozšířením této celistvé duše. Aby se tato větší duše naučila rozličné úlohy, vytváří menší duše, aby mohla současně žít více životů.

Podle této představy existují minulost, přítomnost a budoucnost současně.

Podle jednoho vysvětlení této koncepce je tato vyšší duše na stupni Boha. Tedy, i když existujeme na nižších stupních, všichni jsme bezprostředné části boha. Všichni teda můžeme být bohy.

Některé časové regrese v hypnóze odkryly paralelní životy, to znamená, že určitá osoba hovořila o dvou předcházejících životech ve stejném čase, ale na různých místech, což dává tomuto názoru určitou hodnověrnost.

Koncepce několikanásobné inkarnace ve stejném čase

Jakmile začíná vzrůstat frekvence země působením technického rozvoje, pro stále více starších lidí bude přitažlivé vrátit se do tohoto věku. Tyto velmi zralé duše mají schopnost nastěhovat se současně do většího počtu těl. Tak mohou urychlit proces svého rozvoje.

I někteří parapsychologové si myslí, že jen velmi rozvinuté duše, které mají vhodnou hladinu kmitání, dokáží přežít dvacáté století.

Viac sa dočítate v knihe. 😀

Z knihy Minulé a budoucí żivoty Goldberg Bruce

5 replies on “Duša si vyberá telo…”

takze je predsa mozne, ze sa dusa muza, ktoreho som milovala uz v inom zivote, rozdelila do dvoch tiel (obidvaja su aj teraz muzi a obidvaja boli v Japonsku…ale to je na dlhsi pokec) a navyse som ich oboch stretla aj v tomto zivote…. to je sila

Páči sa mi

Nedávno som mal možnosť si prečítať knihu Osudy duší od Michaela Newtona. Zaujala ma v tej knihe pasáž kde si duša vyberá alebo môže vybrať nové telo.

Mal by som ale otázku: Ak má duša právo resp. právomoc si vybrať nové telo resp. nový život a vie prípadne už dopredu, že sa inkarnuje resp. by sa mohla inkarnovať do tela ktoré by mohlo byť postihnuté, má tá duša vôbec právo takéto telo odmietnuť alebo ho musí prijať? Ved určite vidíte aj sami koľko ľudí je na svete telesne postihnutých.

Tak isto je to aj s potencionálnym budúcim životom.
Ak duša vidí už dopredu (ešte pred samotnou inkarnáciou) svoj budúci život resp. osud ktorý nie je moc radostný prečo takýto život jednoducho neodmietne? Veď kto by sa už chcel mať na svete zle.

Prajem vám všetko dobré.

Páči sa mi

Čawko Peťo……..
…….dlho predlho som rozmýšľal nad tvojimi slovami. Dobre staviaš otázky , ale je to s pohľadu ľudského………. nikdy tam HORE nič také neriešiš , ……utrpenie , strach , bolesť…………..nič ja som sa vrátil kvôli bratovi a mamine , im by môj skon urobil zo života peklo a obrovskú traumu. Bolo to zvláštne lebo Nebo som videl iba v odtieňoch bielej , no keď bolo na mňa volané z DOLA a otočil som sa videl som utrápeného brata a plačúcu maminu v tak farebných farbách , že až………nevedel som sa rozhodnúť či mám zostať , alebo sa vrátiť , no môj návrat bol odobrený a s láskou som bol prepustený , keď som v koncoch často nadávam ako mi takú blbosť mohli dovoliť , koľko toho mám uniesť , no potom vidím , že to dám…………………..


(………je to ako v tomto clipe , proste človek urobí mnohé kaskadérske kúsky , vtedy si ako dieťa povie TO DÁM!!!! a dá to……..)
………..a urobím dačo čo ich svet robí lepší či krajší a často tie náročné životné situácie iba vedú k banálnemu a jednoduchému pochopeniu vzájomnosti a lásky………………V mladosti som robil skalolezectvo , bolo to tu v plienkach , postroje sme si šili , boty upravovali……….Nikdy nezabudnem na moju prvú stenu , kamoš sa mi dušoval , že to dáme , že vylezieme najprv na jednoduchú stenu a potom náročnejšie a keď som s vyplazeným jazykom dosiahol svoj prvý vrchol , rehotal s jak debil a gratuloval mi k mojej prvej stene s obtiažnosťou “5” ……..hádzal som síce kamene a nadával mu , no bol som zároveň so sebou spokojný a ten pohľad zo skál bol úžasný………………..

…………… všetko je to HORE ZIPSOM a PRESNE TAK , ALE NAOPAK 🙂 ……. raz si možno zlaleníme ozaj na pláž a dáme vychladené pivko , len tak (zatiaľ je to vo väčšine krajín trestný čin a lieta sa ilegálne , či na výnimku )

……………pohodové poludnie. R

Liked by 1 person

Myslím že som čítala učenie duší a páčila sa mi.
http://www.holistickamedicina.sk/show.php?id=500&col=tfiledata&col2=tfiletype

Duša podlieha vyššiemu celku a tam sa stanovuje ďalší plán pre jej pokračovanie. Aj keď ona sama nie je s tým stotožnená, nakoniec pristúpi, lebo je to potrebné pre jej vývoj, aby pochopila lekciu a mohla isť ďalej. Nie je to tak ako u nás ľudí, že sa ti niečo nechce, tak to nerobíš a ideš si svojou cestou. Sú aj také duše, ktoré sa neinkarnujú veľa rokov, ale nakoniec pochopia, že životom v tele majú väčšiu možnosť sa duchovne rásť a tak pristúpia na inkarnáciu. Mnohé duše pomáhajú zhora počas života iným a pomáhajú ho cez vnuknutia naviesť, aby zvládol lekciu, hlavne ak sa už opakuje viac životov a on sám nemá síl tým životom prejsť. . Poviem ti môj zážitok.

Mám kamarátku, ktorá čakala dvojčata, ale v 5 mesiaci tehotenstva jedno z nich zomrelo a ten druhý sa vyvíjal s mŕtvym plodom. Chlapec je postihnutý DMO, nohy má spastické a chodí o barliach, ale inak je šikovný, len sa mu musia veľa venovať. Ona sa snaží ako vie , vybral si matku, ktorá mu chce pomôcť byť samostatným. Sú postihnuté deti, ktoré majú rodičov, že ich dajú do ústavu, alebo nechajú ležať v posteli a nevenujú sa im…vyber duše, nejaká lekcia, ktorou si má prejsť za svoje činy. Ale je to aj karma matky, že má postihuté dieťa, alebo výber duše pomôcť mu a byť milujúcou matkou.

Ale späť k tomuto chlapcovi. Nik mu nevravel, že mal bračeka a raz sa spýtal mami, kde skončil jeho braček, s ktorým bol v brušku. zostali v šoku. Keď bola u mňa, dala som mu ruky nad korunnú čakru a pocítila som veľmi ťažkú karmu, ktorú som u nikoho ešte necítila. Prišlo mi, že on bol zavalený a tak aj zomieral. Možno so svojim bratom v minulom živote niekomu kruto ublížili a preto si musia prejsť takým osudom…..jeho brat si zrejme vzal život a skončil s lekciou nenarodenia. Človek nemá právo si brať život, je to síce tvoja voľba, ale zaplatíš za ňu, že sa viac krát nenarodíš a skončíš ako potrat, či zomrieš pri pôrode. Chlapec si vybral postihnutie, obmedzenie v pohybe, ale je za tým jehp karma, ktorú sa snaží takto odčiniť.
ak by si videl príbehy postihnutých ľudí a čo za nimi v minulosti je, pozeral by si sa na to inak. Nie je to žiaden trest, či nespravodlivosť, ale len uvedomenie si, kým vlastne sme a aby sme sa naučili milovať jeden druhého, lebo na úrovni duší sme čistota a láska a to len v tele sa prejavujeme buď nevedome, slabosťou, či nadradene a ubližujeme sebe, či iným.

Nikdy nerob inému to, čo by si ty sám nechcel , aby bolo robené tebe… toto je crédo mnohým ľudí.

Ak sa pozrieš okolo seba uvidíš, že sme rozdielny…sú ľudia, ktorý by nedokázali ublížiť, okradnúť,vziať si život, lebo už si tým prešli a je to proti ich presvedčeniu, ale sú ľudia, ktorým to nerobí problém a tí majú ešte kus cesty pochopenia seba samých pred sebou.

Pozri sa na seba a svoju rodinu…zostav si postavičky ako v hre a ako sa k tebe správajú, čo ti zrkadlia…nie preto, že im to robí radosť, ale že ste sa na tom dohodli a ukazujú ti, aký si bol aj ty, len aby si to na vlastnenej koži pochopil.. odžil si to a učil sa byť iný…V sebe hľadaj chyby..nie v iných, lebo ak zmeníš seba, svoje postoje k svetu a vonkajšku, zmení sa aj okolie…..v skutočnosti je to o tom, že ak príjímeš povahu iných, už ti tak nebude prekážať, nebudeš k nim vyžarovať negáciu a aj oni zmiernia svoje prejavy…tak to funguje. alebo si pritiahneš do života iných ľudí a odídeš niekam, kde začneš žiť podľa seba a budeš spokojný.

Tu je niečo z knihy…

VÝBĚR NOVÉHO TĚLA
Je to mimořádně důležitá úloha a vyžaduje si sledování karmy skupiny. Musíme tedy zvážit tucty jiných karmických cyklů, než ustálíme
svoji konečnou představu. Tito jedinci musí mít stejný názor na náš plán, protože i oni mají svobodnou vůli. Toto právo veta může zapříčinit mimořádné zpoždění při vypracování plánu vašeho příštího života i příštího života jiných.

Pro získání jistých těl může nastat třeba i soutěž. Předpokládejme, že jste ukončili plán hlavních kontur vašeho budoucího života. Ted si
musíte vybrat novorozence k tornu, abyste mohli vstoupit do nového života. Dále předpokládejme, že i jiný jedinec si vybral pro svůj
karmický cyklus stejného novorozence a dostane právo, aby se do něj nastěhoval. Vy už též máte karmický cyklus, který jste vypracovali na
rodiče a členy rodiny novorozence. Teď si musíte najít dalšího novorozence a musíte si promyslet svůj karmický vztah k jeho rodičům a dalším příbuzným, když jste nedostali povolení nastěhovat se do původně vybraného těla. Nevíme přesně, jak se rozhoduje o pořadí duší které čekají na nové tělo. Možná je to založeno na takovém systému, že prioritu získá duše, která nejvíce potřebuje danou karmickou úlohu.

Když jsme si pečlivě vybrali nové tělo a naplánovali si nejdůležitější kontury budoucího života, jsme připraveni na to, aby naše duše
inkarnovala do novorozence. Během těhotenství mohou duše navštívit svoje budoucí tělo. Mnohé duše se skutečně nastěhují už do
vyvíjejícího se plodu, a proto má mnoho lidí v paměti události před narozením, které je možné v hypnóze vyvolat. Protože nervový systém
plodu není ještě zcela vyvinutý, může duše během tohoto období chodit dovnitř a ven. V lebce (cranium) jsou otvory, které se nazývají
vazivové lupínky, a umožňují, aby duše, tedy podvědomí, vstoupila do těla nebo ho opustila. Tyto otvory se neuzavřou, dokud dítě
nedosáhne asi dva a půl roku. Toto vysvětluje psychické zvláštnosti dítěte.

Duše, tedy podvědomí, se ve skutečnosti nastěhuje do dítěte během 24 hodin před nebo po narození. Během našeho dětství duše často
opouští tělo. Stává se to během spánku nebo v čase probouzení. V době spánku duše během celého našeho života opouští tělo, neboť je to stav, ve kterém naši Mistři a Vůdcové mohou pokračovat v učení a poskytovat nám rady v zájmu našeho pozemského rozvoje.

Takto skutečně nikdy nezůstáváme bez dobročinnosti svých vůdců a proces učení mezi jednotlivými životy se v podstatě neukončí.

JlNÁ ROZHODNUTÍ NA STUPNI DUŠE
Na stupni duše dostává jedinec množství rad. Navzdory dlouhému období, které máme k dispozici na uplatnění rad a rozhodnutí, jsou takoví jedinci, kteří si vyberou reinkarnaci dříve, než jim ji navrhli. Není to nejšťastnější rozhodnutí, neboť se neuskutečnil potřebný proces
plánování. Místo toho, abychom ušetřili čas, ztratíme mnohem více a uděláme množství chyb.

Na stupni duše je nejdůležitější výběr vztahů k jednotlivým lidem. Telepatická komunikace mezi námi a ostatními dušemi položí podrobné základy toho, jaké vztahy uskutečníme ve svém budoucím životě s jednotlivými osobami. Náš nynější syn může být v budoucím životě naším otcem. Nynější manželka může být naším manželem nebo bratrem, rodičem nebo zaměstnavatelem.

S dušemi podobného osudu, tedy s lidmi, s nimiž jsme měli příjemné vztahy během mnohých životů, je třeba zacházet velmi pozorně. Tito
duševní společníci znamenají pro nás vrchol soužití a podíl na nejvzácnějších citech během mnohých životů. S duševními společníky se však nestřetneme v každém ze svých životů.
Není jisté, zda nám při výběru budoucího života bude vyhovovat pozemský stupeň. V tomto případě si můžeme vybrat na ukončení
karmického cyklu i kterýkoliv z nižších stupňů (astrální, účinný, mentální nebo éterický). V těchto rovinách se život velmi neliší od života v pozemském stupni. Na všech nižších stupních lidé uzavírají manželství, rodí děti, rozvádějí se, milují a nenávidí se apod.
Někteří jedinci se nereinkarnují hned. Mohou se stát učiteli nebo nějakými vůdci. Na tyto karmické „prázdniny” jsou samozřejmě vhodní jen mimořádně vyvinutí jedinci s vysokým stupněm kmitání. Nakonec se i oni musejí vrátit a pokračovat ve svém karmickém životě.

Pekný večer Peter.

Páči sa mi

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.