Kategórie
Liečenie

Pečeň a Pestrec mariánsky…

O pečeni zo psychosomatického pohľadu som už článok dávala. Teraz sa ňou dosť zaoberám a snažím sa ju prečisťovať. Ak máte nejaké viditeľné prajavy na koži, znamená to, že vaša pečeň nefunguje tak ako má. Vaše telo vám dá najavo každé ochorenie, len je potrebné sa pozrieť na to z iného pohľadu. 😉

Pečeň ako veľká továreň.

downloadPečeň patrí medzi najdôležitejšie orgány ľudského tela. Má úzky vzťah k všetkým dôležitým pochodom v organizme. Jednoducho si ju môžete predstaviť ako filter a továreň, kde sa spracovávajú všetky látky zachytené z krvi. Vaša pečeň je miestom, kam smeruje prevažná väčšina toho, čo do svojho organizmu dodávate zvonku.

Potraviny, lieky i vitamíny po prehltnutí prejdú pažerákom, krátko sa spracujú v žalúdku a ďalej pokračujú do tenkého a hrubého čreva. Tam sa z črevného obsahu vstrebávajú do krvi všetky potrebné, ale i škodlivé látky. Táto krv potom putuje vrátnicovou žilou na zužitkovanie do pečene. Niektoré spracované látky sa tu ukladajú do zásoby, ostatné sú vysielané ďalej do krvného obehu a tak do celého vášho tela.

Čo dokáže?

Pečeň je miestom, kde v každom okamihu prebieha niekoľko tisíc procesov. Práve teraz sa vo vašej pečeni očisťuje krv, štiepia dôležité látky, aby sa nové mohli skladať, vzniká žlč. Pečeň plní niekoľko hlavných funkcií:

  • hospodári s energiou
    Pečeň premieňa (metabolizuje) vstrebané cukry, tuky a bielkoviny, pripravuje ich na použitie v organizme.
  • zásobuje telo živinami a vitamínmi
    Pečeň skladuje energiu a dôležité látky (minerály, vitamíny) a podľa potreby ich uvoľňuje do krvného obehu.
  • tvorí žlč
    Žlč vylučovaná do čreva ovplyvňuje vstrebávanie tukov a niektorých vitamínov. Žlčou pečeň vylučuje nadbytočné látky.
  • odstraňuje jedovaté látky
    Pečeň predstavuje dôležitú vstupnú bránu do organizmu, pôsobí ako filter, ktorý z  pretekajúcej krvi odčerpáva škodlivé alebo jedovaté látky. Zachytáva a spracováva i látky vznikajúce v tele.
  • pomáha tvoriť, obnovovať a riadiť telo
    V pečeni vznikajú bielkoviny a ďalšie dôležité látky – enzýmy zúčastňujúce sa na výrobe energie, hormóny stimulujúce činnosť ostatných orgánov a bielkoviny udržujúce rovnováhu tekutín v tele. Látky tvorené pečeňou sú základnými zložkami procesu zrážania krvi.

Prečisťujeme pečeň

Pestrec mariánsky (Ostropestřec mariánský, Silybum marianum (L.), Strieborný bodliak)

imagesZačala som piť čaj Pestrec mariánsky .Je to veľmi zdravá bylinka, ktorá pomáha k prečisťovaniu pečene. Semená pestreca mariánskeho obsahujú komplex bioflavonoidov nazývaný silymarín, ktorý je ešte silnejším antioxidantom ako vitamíny C a E. Skupina flavonolignantov zvaná silymarín a výťažok z plodov blahodárne pôsobia na pečeňové bunky, lebo ich chránia pred jedovatými látkami vyvolávajúcimi zápal pečene. Silymarín zvyšuje odolnosť bunkovej membrány proti prenikaniu vírusových toxínov a hepatotoxických látok.

Silymarín má regeneračné účinky na pečeňové bunky, čo súvisí s jeho schopnosťou podporovať proteínovú syntézu. Na dôvažok pôsobí proti zápalom. Pestrec mariánsky sa osvedčil v liečbe pečene, napríklad hepatitídy (zápal), žltečky, ale aj tráviacich porúch zapríčinených funkčnou poruchou pečene.

Odporúča sa aj na cirhózu – tvrdnutie a chrinický zápal pečene. Pomáha zmierňovať bolestivé príznaky endometriózy.

Čaj má bielu farbu, celkom dobre chutí a pomáha veľmi rýchlo prečisťovať organizmus. Urobila som si z neho aj tinktúru. 😀

download (1)Olej z Pestreca mariánskeho


Obsahuje
množstvo polynenasýtených mastných kyselín: stearovú, linolovú, palmitovú a i., vďaka ktorým účinne znižuje hladinu cholesterolu v krvi.

Látky obsiahnuté v plodoch Pestreca sú vhodné na posilnenie obranyschopnosti organizmu, podporujú správnu činnosť pečene, žlčníka a zažívacieho traktu. Pestrec ako jediný obsahuje silymarín, látku, ktorá dokáže prirodzene obnoviť a regenerovať bunky pečene. Pestrec mariánsky dokonale očisťuje pečeňové bunky od toxínov, čím ochraňuje a posilňuje pečeň. Je výborným pomocníkom pri liečbe ochorení sliznice maternice, najmä endometriózy a pomáha zmierniť menštruačné kŕče a bolesti. Pri očiste tráviaceho a pečeňového systému pestrecovým olejom je veľmi dôležité posilniť činnosť ľadvín, aby bol zabezpečený lepší odvod škodlivých látok z tela. Z toho dôvodu sa pridáva do oleja slnečnicový alebo kukuričný olej, ktorý blahodárne pôsobí na činnosť ľadvín.

Jeho účinky:

  • znižuje cholesterol
  • detoxikuje a posilňuje pečeň
  • obsahuje silymarín
  • podporuje obnovu pečeňových buniek
  • zlepšuje trávenie
  • chráni pečeň pred škodlivými účinkami farmaceutických liekov
  • cirhóza, hepatitída
  • napravuje sliznicu maternice, endometrióza
  • chráni žily a cievy

Dávkovanie: 3 x denne 10-15 minút pred jedlom 1x čajová lyžička.

Zloženie na 100g: 50g 100% oleja z pestreca mariánskeho (Silybum Marianum) získaného nízkoteplotnou extrakciou, nosič: 50g 100% slnečnicový olej.

Články o liečivej byline Pestrec mariánsky

Pestrec mariánsky popis

Pestrec mariánsky plod

Prečistime si pečeň

Očista pečene

Zdrava pečeň

52 replies on “Pečeň a Pestrec mariánsky…”

naozaj je výborný a účinkuje…ja mám žiaľ psoriázu a psoriáza je pečeň…olej z pestreca užívam niečo vyše mesiaca a účinky začínajú byť viditeľné, takže pečeň sa obnovuje…určite odporúčam !!

Páči sa mi

ale veď vždy sa píše, že kávová lyžička ráno aj večer…tak tomu nerozumiem…ešte užívam aj konopný olej, tiež je vynikajúci…dúfam, že ich môžem užívať oba naraz…

Páči sa mi

Myslím, že miešanie olejov je v pohode, ak si ich dávaš s nejakým odstupom…áno píšu, ale treba ich miešať do jogurtu, alebo tvarohu, lebo sa ti preleje traktom a vylúči z tela von. Ak ho zmiešaš s potravou, tak sa ti bude dlhšie držať v tele a vylučovať črevami do tela. Veľa ľudí o tom nevie a hltajú olej po lyžičkách. Tak isto semienka a orechy sa nechávajú namočiť vo vode, aby sa v nich uvoľnili enzýmy a lepšie sa dostali do tela človeka pri trávení.
Pozri si tento článok o Dr. Budwigovej, ona sama takto liečila pacientov na rakovinu lanovým olejom.
http://probuzeni.blogspot.sk/2012/02/zazracny-len-navrat-ke-zdravi-pohode-12.html
a pozri si aj niečo k Lupienke ak si to už nečítala.

Lupienka-Psoriáza…

Páči sa mi

jeej, ďakujem…tak to som ozaj netušila a ja som to pila po lyžičkách, ale aj tak vidím na sebe zmenu, že mi niektoré fľaky blednú a zostávajú čisté…dúfam, že sa z toho čoskoro dostanem 🙂

Páči sa mi

včera som sa dozvedel o liečivých účinkoch tohoto bodliaka,ktorý my rástol pred domom v záhradke.Mám problém s pečeňou a začínam s jeho užívaním.Dám vedieť ako my pomohol.

Páči sa mi

Mám problém prekonala som žltačku o ktorej som vlastne ani nevedela,ale ostala mi pamiatka a trpím hepatitídou B prosím ak má niekto skúsenosti s liečbou nech mi pomôže. Za radu vopred ďakujem.

Páči sa mi

Anetka to mi je veľmi ľúto, že si postihnutá tak závažným ochorením pečene. Určite si sa už dala aj zaočkovať preventívne proti hepatitíde B, aj keď vírusu v sebe sa už ťažko zbavíš. Zrejme máš aj dosť informácii o tomto ochorení a liečbe. Okrem liekov, ktoré užívaš je vhodná aj podporná liečba nejaké esentiálne fosfolipidy, či hepatoprotektva, čaje na pečeň(pestrec najrýchlejšie regeneruje pečeň, alebo nátržník husí).

Pečeň je orgán, ktorý má veľmi dobré regeneračné schopnosti, dôležitá je prísna diéta, ale to isto tiež vieš, skús sa zamerať hlavne na ovocie a zeleninu v surovom stave, aby si do tela dostala čo najviac energie. http://www.biospotrebitel.sk/clanok/458-pecen-ako-jej-mozete-pomoct.htm
Veľmi dobré je aj piť šťavu zo surovej repy a červených grepov.

Skús pozrieť aj produkty u tejto firmy:
http://www.energy.sk/sk/info/dettext_x1824x.asp

No a posledné je radosť zo života sebaprijatie, lebo pečeň je orgán duše, zachytáva náš smútok. Spracovať veci, ktoré ťa vnútorne ťažia, mať väčšiu radosť zo života a začať skutočne žiť láskou, ktorá vyžaruje z nášho vnútra.

Anetka…držím palčeky, aby si to zvládla a cítila sa dobre a bola zdravá. 😉
Krásny zvyšok večera prajem.

Páči sa mi

Veľmi pekne ďakujem za radu riadim sa takým životom ako si mi napísala
,ale kdesi vo vnútri pociťujem strach. Poprosila by som ak sa dozvieš niečo viac o liečbe napíš skúsim všetko len aby bolo dobre. Pekne ďakujem a prajem požehnaný nový rok v zdraví, šťastí a láske prežitý.

Páči sa mi

Anetka vyskúšaj meditácie, cesty do svojho vnútra, máme v sebe temnú aj svetlú stránku, nenechaj strach, aby ťa ničil, prežiaruj sa svetlom a láskou teba a to ťa bude posilňovať a uzdravovať.

Meditácia: OBJEVTE SVOU VNITŘNÍ SVATYNI

Miluj svoje vnútorné dieťa

Ak na niečo prídem pošlem mail.:wink:

Krásny Silvester ti prajem a Nový rok plný lásky , zdravia a úsmevu na tvári. .♥

Páči sa mi

Nemám dobré pečenové testy: AST-3,42, ALT-4,05, GMT-2,73. Viem, že si za to môžem sám a tiež viem, že som príliš lenivý na to aby som dokázal dlhodobo variť čaje, alebo mlieť si pestrec do jogurtov. Oboje som skúšal. Max 14 dní. Kedže už som mal cez 135kg na 172cm a zohnúť sa k tkaničkám bol nadľudský výkon, upravil som si stravu podľa Mira Veselého a čuduj sa svete. 6 tyždňov a 9 kg dolu. O pocitoch ani nehovorím.
A teraz prečo píšem a čo vlastne chcem. Úprava stravy obsahuje aj to že si pečiem vlastný chlieb. Pridávam doň semená ľanové, slnečnicové, .. otázka: je možné doň pridávať pestrec bez toho aby výrazne stratil liečivé účinky? Lepšie ho pomlieť? Aká by mala byť denná dávka?
Ak viete poredte!
Ďakujem

Páči sa mi

Mirko pri tvojej váhe zrejme máš obrastenú pečeň tukom. Môj brat sa už 2. rok lieči na gastro, niektoré pečeňové testy sa mu zlepšili, ale ALT mu len o niečo kleslo. On sa však lieči len liekmi od lekára a občas si varí aj čaj. Mal by sa vzdať aj príležitostného alkoholu, čo pečeni neprospieva a držať diétu. Pečeň sa regeneruje dlho aj niekoľko rokov. Ľanové, slnečnicové a konopné semienka používam aj ja a tiež si pečieme vlastný chlieb.
Skúšal si zelený jačmeň? Dobrý je aj cesnak, chren a mrkva, grepy a na jar si očisťuj krv pitím novej žihľavy, ktorá dobre regeneruje organizmus. Ja si strihám vrchné výrastky.

To či by bol vhodný pestrec do chlebíka ti nepoviem. Skorej ti odporučím používať aj olej s pestreca, ale dávaj si ho do šalátov, alebo do pomazánok, proste si ho zmiešaj s niečim, aby si ho nejedol samotný, lebo sa ti vylúči z tela von stolicou, a nedostane sa do krvi.

http://biocare.sk/eshop/produkt/pestrec-mariansky-olej
Alebo si urobiť tinktúru a tú používať a máš v nej zachované všetky jeho zložky.

Okrem toho vhodné je aj bankovanie, čo povyťahuje a uvoľní toxíny z tela, detoxikačné náplasti aspoň 2 týždne používať. Masáž meridiánu pečene a žlčníka. Dostatok pohybu, proste robiť pre seba niečo nielen na tele, aj na duši. :wink.

Páči sa mi

Ahoj. Je lepšie čerstvo pomleté semienka pesterca uživať pred jedlom,alebo po jedle či s jedlom? Niekde sa píše pred jedlom na noc a inde po 3xdenne. Može sa napr.pridať aj do jogurtu aj s lanovymi semienkami? Či je najlepšie zmiešať ich s olejom pesterca vytvoriť pastu a jesť po jedle? Pri akom sposobe užívania pesterca sa prejavia najlepšie jeho účinky? Díky

Páči sa mi

Ahoj Vladi… Semienka by sa mali namáčať do vody aspoň na 3-5h. Píšu viac až 12 hodín, ale stačí ,ak si ich dáš na noc do pohára s vodou, ráno vodu vypiješ a semienka si daj do jogurtu. Takto som to robila aj s konopnými a ľanovými semienkami. Majú sa dobre rozhrýsť, alebo pred naomčením si ich trocha podrv . Obsahoju omega mastné látky a tie je vhodné, aby sa dostali aj do krvi a nie len vylúčili traktom von, preto je vhodné ich miešať v jedle, tak ako oleje. Nalačno by sme mali vypiť pohár vody, na raňajky jesť ovocie. Ja som si aj do ovocných šalátov pridávala aj semienka. Riaď sa tým ako to cítiš ty, tvoje telo si to samé vypíta. 😉

Páči sa mi

Ahoj.Ďakujem pekne za vzácne rady ohľadom užívania pesterca; ano treba naslúchať vnútornému radcu ,intuicie” tiež rano prve pijem do 1L tepl.vody,prechadzam na ovocie orechy semienka goji..inak nejedávam mäso. Prosim Ťa dá sa súkr.skontaktovať? Chcel by som sa ešte ohľadom niečoho poradiť..netýka sa to len stravy,ale pár vecí ktoré sa mi dejú v živote a neviem si ich vysvetliť. Napr.na e-mail? Ďakujem pekne

Páči sa mi

ahoj, prave som nasla tvoju stranku a velmi mi pomohla ziskat informacie ohladom Pestrecu marianskeho , mam vsak otazku lebo tam nepises ci to mozu pouzivat aj zeny ktore maju fibroids. niekde inde som sa docitala ze vraj nie, tak mam v tom chaos. Dakujem Renata

Páči sa mi

Renátka, nenašla som nič takéto, len som čítala, že ak myómy nevyvolávajú žiadne symptómy, nepotrebujú liečbu. Ale k by si chcela mať istotu, spýtaj sa svojho lekára. Pečeň je orgán očisty, krvi a je dôležité, aby dobre pracoval, hlavne v takých prípadoch ako sú ženské ochorenia. Ty sama by si sa mala zamerať na svoje ženstvo a skúšať ho posilňovať, nekrivdiť si , nebyť k sebe tvrdá, viac vyzdvihovať svoju ženskosť, tvorivosť, tancom, niečim čo by ťa tešilo a napĺňalo tvoju ženskú stránku. Skúšaj sa aj uzemňovať, ťahať energiu zeme do seba, čo najhlbšie dokážeš, vnímaj zem chodidlami, ťahaj nimi do seba energiu. Ak bude už teplo, skúšaj priamo 1 čakrou nasávať zemskú energiu. Obklopuj sa oranžovou farbou, posilňuj tak 2 čakru.
Na tejto stránke je dosť článkov o ženskosti…
http://zenyzenam.cz/zprava-o-tanci/

Pekný večer prajem. 😉

Páči sa mi

Ahojte, chcem sa len spýtať že či pitím tohoto čaju mi zbielnu očné bielka. Pretože mam aktívnu chronickú hepatitidu a proste 5 rokov sa liecim a len teraz sa mi to stalo že mi zožltli očné bielka. Je mi to strašne nepríjemne. Pomoze mi tento čaj? 🙂 prosím odpiste čo najskôr je to súrne 😦

Páči sa mi

Veronika samotný čaj ti nepomôže, to by bolo veľmi ľahké. Dôležitá je aj strava bez toxínov, veľa zelenej surovej zeleniny a a antioxidač. ovocia. Potom masáže, hlavne v meridianovej dráhe pečene a žlčníka,a odporučila by som ti určite lymfodrenáž, lebo aj slezina a jej cievny systém je dôležitý na očistu tela a ak je pečeň zaťažená ostatné orgány idú na plný výkon. Hľadaj na nete všetko, čo podporuje činnosť pečene v prírodnej forme, ale dôležitý je prístup k sebe, sebaláska, lebo pečeň je orgán duše.

http://www.cez-okno.net/clanok/najjednoduchsia-a-najefektivnejsia-ocista-pecene

Veronika verím, že ak budeš hľadať spôsob, ako svoj stav dať do rovnováhy, nájdeš ho, lebo tvoje duševno pocíti snahu vyzdravieť, byť znova šťastná a spokojná so svojim životom a pomôže ti. Všetko je v tebe tam hľadaj. 😉

Páči sa mi

Ahoj, mám mononukleózu a asi týždeň držím pečeňovú diétu alebo sa aspoň snažím. Dávam si aj kokosový olej aj olej z pestreca, len mám zmätok v tom čo mám jesť a čo nie. Na niektorých stránkach zakazujú cibuľu aj cesnak na iných to odporúčajú. Píšu, že strukoviny sa nemôžu a v receptoch na pečeňovú diétu je hrášková polievka alebo fazuľové struky, dokonca som našla , že kakao a čokoláda mi vôbec neuškodí. Tiež neviem či môžem jesť uhorku alebo papriku, dokonca niekde píšu , že môžem aj paradajky aj keď si to nemyslím. Neviete mi niekto poradiť? alebo nepoznáte nejakú stránku kde je o tom viac informácií a ktorej môžem naozaj veriť, lebo ja už neviem čomu mám veriť. Ďakujem 🙂

Páči sa mi

Nataly máš pravdu kakao, čokoláda sú pre pečeň ťažké, tie sa odporúčajú vysadiť aj keď má dieťa ekzémy a problémy s pokožkou.Ttak isto strukoviny, cesnak a cibula nie sú vhodné, lebo sú to potraviny čo nafukujú a zaťažujú telo. treba len také ľahké jedlo.

Pozri si tuná http://www.biocesta.sk/diety/pecenova-dieta/

Alebo hľadaj na odborných stránkach pre zdravú výživu. Pečeň sa regeneruje dlho, tak to nevzdávaj.

http://www.cimax.sk/lieky/pecenova-dieta

Páči sa mi

Dobrý deň chcela by som.začať uživať pestrec pretože mám stále nepravidelnú menštruáciu a ukázalo sa že mám aj cysty….som z toho smutná lebo sa mi nepodarí s nimi otehotniet…myslíte si že olej mi pomôže?

Páči sa mi

Ahoj Tánička…Pestrec je síce silná bylinka, ale skorej pomáha očisťovať pečeň a zlepšuje jej funkciu. Tvoj problém je k prístupu seba samej, chýba ti lásky pohladenie, objatie, vzťah k sebe máš silno vychýlený. Energeticky si na tejto 2 úrovni zablokovaná, tvoje vaječníky sú pod tlakom a preto sa folikuly plnia vodou počas ovulácie a nestíhajú sa vyprázdňovať. Voda sa v nich zadržiava a cysty zväčšujú. Potrebuješ zmeniť prstu k sebe, zmeniť energetiku v tele odstrániť nahromadenú energiu v tele vyrovnať ju v sebe. Nájsť lásku k sebe, tvoriť, naplňovať sa niečim krásnym pre potešenie seba samej….

Pozri si tieto články

Cysty na vaječníkoch…

Řeč ženského těla

Páči sa mi

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať na spôsob užívania pestreca.Kúpila som si nedrvene semena a na balení je návod : rozdrviť semená a 1 polievkovú lyžicu zaliať 0,3 l vriacej vody a nechať vylúhovať 10 minút…. Na net stránkach čítam o užívaní 1 čajovej lyžičky priamo do úst a zapiť min. 0,3 l vody.Viete mi prosím poradiť ? Ďakujem 🙂

Páči sa mi

Janka semená sa môžu užívať aj ako zápar, kedy ich účinnosť s horúcou vodou sa znižuje, ale aj ako semená ako si čítala. Lenže všetky semená pred užitím by sa mali nechať vyluhovať najmenej 8 hodín. Je to tak preto, lebo obsahujú enzýmy, ktoré ich chránia pred natrávením a vstrebaním živín do tela. Namáčanie a následné naklíčenie znižuje obsah enzýmov a teda umožňuje vyťažiť z týchto potravín maximum. Týka sa to aj strukovín, pri ktorých je to oveľa zdravší spôsob, ako ich skonzumovať bez potreby tepelnej úpravy. Vodu s výluhu semien môžeš vypiť a semienka potom užiť. 😉

Páči sa mi

Osobne by som asi siahla po oleje z pestreca, lebo obsahuje omega mastné kyseliny a robí sa zo semien, alebo po tinktúre, ktorá sa robí z púčikov pestreca. Záleží z čoho je robený výluh a kde je umiestnená najväčšia sila liečiva.

Zber a sušenie

Po odkvitnutí sa zrelé úbory s chocholom bieleho páperia ručne zberajú. Zrelosť avizuje páperie, ktoré sa dá ľahko vybrať prstami. Pri zbere treba používať ochranné rukavice, poranená pokožka sa môže zapáliť a hnisať. Čas zberu sa nesmieme zmeškať, zrelé semená vyzobávajú vtáky.

Zber sa uskutočňuje v auguste až v septembri.

V ľudovom liečiteľstve sa využíva aj list, ktorý sa zberá v máji a júni, medzi 14 a 16 hodinou. Droga sa podáva samostatne, ale častejšie sa používa pri príprave čajových zmesí.

V ľudovom liečiteľstve sa liečivo pripravuje denne 8 minútovým varením 1 čajovej lyžičky drogy v 1 šálke vody.
Na zápar sa obvykle používa 1 malá lyžička drogy na 1 pohár vody, 2 krát denne.

V práškovej forme drogy z plodov 4 až 5 krát denne.

Tinktúra rozdrvené plody vylúhujte v 60 % čistom liehu po dobu 7 dní. Užíva sa 30 kvapiek 4 krát denne.

Usušené zdravé plody sú oválneho tvaru, slabo sploštené, 6 až 7 mm dlhé, 1,5 mm hrubé, hladké s lesklým žltkastým horným okrajom, bez zápachu, olejovité a mierne horkastej chuti.

Upozornenie

Počas užívania neodporúča sa piť mlieko, alkoholické nápoje a konzumovať dráždivé jedlá.
Nedoporučuje sa užívať u žien v tehotenstve a pri kojení, taktiež ani ľuďom s vysokým krvným tlakom.

Páči sa mi

Dobrý deň, chcela by som vedieť, či môžem pri užívaní pestr.mar.piť kyslé mlieka ako acidko, kefír, alebo jesť kyslú kapustu /šťavu z kysl.kapusty/.Ďakujem za odpoveď.

Páči sa mi

Dobrý deň,
pomáha pestrec aj pri pigmentových škvrnách?Užívam lieky na štítnu žľazu už 16 rokov , a vraj každý liek zaťažuje pečeň. Prekonala som trombózu, kde som 3mes.brala lieky a predtým antikoncepciu. Fľaky mam po celej tvári už 6ty rok a každým rokom sa to zhoršuje a to mám len 32rokov..Ďakujem vopred za odpoveď.

Páči sa mi

Viem, že švagriná jedno obdobie mala hrozne zhoršenú pigmentáciu na tvári a potom sa to nejako upravilo, zrejme poklesom hormónov v tele, lebo nebola na žiadnom zákroku. .Pestrec pomáha čistiť pečeň…Následkom nedostatočnej práce pečene sú napr. ekzémy, lupienka, kožné afekty, zvýšená pigmentácia alebo naopak vitiligo, vyššia dispozície k melanomům, atrofia pokožky, alergie, poruchy imunity a autoimunitnými defekty, predráždenosť, depresia, nesústredenosť, strata krátkodobej pamäte, tvorba žlčníkových kameňov, neschopnosť dostatočne metabolizovať tuk a eliminovať cholesterol . Vyskúšala by som užívať olej z pestreca.

Páči sa mi

môže pomôcť 12-týždňová kúra užívania mletého pestreca od vasbylinkar.sk pri ekzeme ? manžel ho ma uz dlho (medzi prstami na ruke, analny otvor ),všetky výsledky vyšetrení má negatívne, rôzne lieky, masticky nepomáhajú… čo s tým?

Páči sa mi

Ahoj Zuzka..treba vylúčiť, že to nie je autoimunitné ochorenie, aký typ ekzému to je, lebo je ich viac druhov, či nejde o dermatitídu. Či mu neškodia niektoré potraviny a tie vylúčiť na nejaký čas. Neviem či užíva Vit. C a hlavne Vit. B forte,ktorý je vhodný pri všetkých kožných ochoreniach. Užívanie pestreca nezaškodí, lebo ak chceme očistiť pečeň, je to veľmi dlhý proces. Vyskúšali ste prípravky z mŕtveho mora? Ja mám koprivku na slnko no teraz som mala len na nohách, takže veľmi malý výsev a prišlo mi natierať si to morskou soľou. Vymiešala som si bielu vazelínu s morskou soľou a tým som si natierala koprivku…sol miesto chladila a pomaly ustupovala. Užívam aj B vitamín. Viem, že ľuďom s ekzémami a psoriázou morská voda pomáha , tak by si soľ mohol aj do kúpeľa pridávať.

Páči sa mi

Ak ten ekzém má od malička, je tu súvis s matkou a problém v psychike. Vyhľadala by som si nejakého odborníka v alternatívnej liečbe a tu by som skúšala hľadať pomoc. Kolegyňa sa liečila u Dr. Jonáša..užívala jeho preparáty, jej stav sa zlepšil…každý ekzém je potlačením niečoho duševného…ak si uvedomí, čo potlačuje, ekzémov sa môže zbaviť, len treba zmeniť program v podvedomí. ja som s atak zbavila reumy, na ktorú ma liečili a už 10 rokov neberiem žiadne lieky, nemám ani stuhlosť, opuchy a bolesť kĺbov.

Páči sa mi

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.