Kategórie
Energia

Čistenie čakier…

psj_srdceZnova som sa vrátila ku knihe od Doren Virtué Liečenie čakier a našla tam nejaké techniky čistenia čakier a meditácie.  Takže pomôcka  pre tých, ktorým sa to práve zíde. 😉 Najviac používam vizuálnu formu čistenia a to nielen čakier ale aj kanálu, ktorým energia preteká. Biele svetlo je účinné a krásne je pri jeho používaní vidieť, koľko temna má človek v sebe a bráni sa tejto očiste. Tak isto je vidno, v ktorých častiach má človek bloky, keď energia nechce prechádzať telom. Zelené svetlo používam na uzdravenie, poliečenie, to prijíma asi každý a fialové len duchovne otvorený ľudia, tí zatrpknutí majú pred sebou ,akoby sklenenú clonu, ktorá toto svetlo neprepúšťa. Takéto liečenie prebieha na mentálnej úrovni, ktoré je tiež veľmi vhodná k poliečeniu.

Čistenie pomocou vizualizácie

Okrem meditácií môžete k očisteniu čakier využiť tiež svoju predstavivosť. Vizualizácia môže tvoriť skvelý doplnok meditácie, je však plnohodnotnou očistnou technikou aj sama o sebe. Ja využívam vizualizáciu vždy, keď nemám veľa času a potrebujem si rýchlo vyladiť čakry, napr. pred neohláseným sedením. Popíšem teraz stručne sedem vizualizačných techník, ktoré považujem za obzvlášť účinné:

1. Biele svetlo

Predstavte si, ako do vás cez temeno hlavy vstupuje široký lúč žiarivého, krištáľovo bieleho svetla – najžiarivejší, aký si viete predstaviť, ako by na vás svietili desiatky halogénových  žiaroviek naraz.

Vnímajte, ako vám svetlo prúdi cez temeno do hlavy a postupne prežaruje a čistí vaše čakry od všetkého temného a tmavého: korunnú čakru na temene hlavy, ušné čakry tesne nad ušami, tretie oko medzi obočím, krčnú čakru, srdcovú, čakru solar plexu za pupkom, sakrálnu čakru niekoľko centimetrov pod pupkom aj koreňovú čakru na spodnom konci chrbtice. Toto je   mužský tok energie, ja si predstavujem ešte aj ženský tok energie, že sa presvetlujem cez chodidla smerom hore, vnímam ako svetlo presvetluje moju koreňovú čakru 2,3,4,5,6 a korunnou vystrelí von a znova padá k zemi a takto to opakujem viac krát(max.5) za sebou, pokiaľ energia nie je stabilná a silná. Pri tomto prúdení aj vidím , akú mám silnú či oslabenú energiu.  😉

Pozorujte vnútorným zrakom, ako sa čakry postupne rozsvecujú a ich veľkosť sa vyrovnáva.

2. Sklenené gule

Predstavte si osem nádherných sklenených gulí naskladaných na seba – jedna na druhej – od hora dole v tomto poradí:  purpurová, červenofialová, tmavo modrá, nebesky modrá, smaragdová, sýto žltá, ostro oranžová, rubínová

Predstavujte si, ako sa gule zväčšujú a rozjasňujú, kým nebudú všetky rovnako veľké a žiarivé. Všetky by mali byť priehľadné a čisté, bez jediného kazu na skle.

3. Vysávanie

Predstavte si obrovskú trubicu od vysávača končiacu až vysoko v mrakoch, ktorá bola stvorená na odsatie všetkej negatívnej energie. Potom si predstavte, ako sa táto trubica priblíži a prisaje k vašej hlave v mieste korunnej čakry. Môžete si vybrať, či pustíte vysávač na najnižšiu rýchlosť, strednú alebo naplno, alebo trubicu nasmerovať presne na tie miesta, kde cítite najväčšie znečistenie. Alebo môžete vysávač požiadať, aby spravil komplexnú očistu celého fyzického aj éterického tela.

4. Dýchanie farieb

Zhlboka sa nadýchnite a predstavujte si, že vdychujete zelené svetlo. Potom hlboko vydýchnite a predstavujte si, že z vás odchádza žlté svetlo. Pokračujte čo najhlbším nádychom modrého svetla a vydýchnite oranžové. Nakoniec nadýchnite purpurové svetlo a pozorujte, ako preniká krvným obehom do každej bunky vášho tela, a vydýchnite červené svetlo. Celý postup opakujte ešte dvakrát.

5. Prelet svetelnými sieťami

Predstavte si sami seba, ako letíte astrálnou sférou. Obloha nad vami je potiahnutá tmavomodrým zamatom posiatym žiarivými hviezdami a všade okolo sú krížiace sa neónové trubice vytvárajúce pravouhlé siete rôznych odtieňov so štvorcovými otvormi, skrz ktoré môžete preletieť.

Vydajte sa smerom k červenej sieti. Až sa k nej priblížite, začujete prskavý zvuk elektrického prúdu, ktorý v trubiciach pulzuje. Preleťte sieťou a pocítite, ako z vás pulzujúce tyče zoberú všetky problémy vášho „nižšieho ja“ (ega) týkajúce sa peňazí, kariéry a bezpečia.

Potom sa vydajte smerom k jasno oranžovej sieti a až preletíte oranžovo ožiareným štvorcom, zistíte, že ste za sebou nechali všetky problémy týkajúce sa vášho tela. Keď sa obzriete, uvidíte všetky strachy a obavy spojené s vaším telom, vrátane závislostí, visieť na oranžovej sieti. Všetky bloky spojené s vaším fyzickým telom budú zrazu preč.

A než stihnete s úľavou vydýchnuť, už svištíte okolo iskrivo žltých trubíc a cítite, ako z vás strhávajú všetky strachy a obavy týkajúce sa osobnej sily, moci a ovládania, ako keď si otriete špinavé topánky o rohožku. Necháte na nich všetky usadeniny a bremená ťažiace vašu dušu.

A pokračujte ďalej k nádherne zeleným sieťam. Radujte sa zo svojich leteckých schopností a len tak pre zábavu, prelietavajte pulzujúcimi otvormi v sieťach sem a tam. Pozorujte, ako sa s každým preletom plní vaše srdce teplom nepodmienečnej lásky a ako na neónových trubiciach postupne sa zachytávajú všetky strachy spojené s jej dávaním a prijímaním.

Využite to, že sa cítite skvelo a ste plní síl a zamierte k svetlo modrým sieťam. Až sa k nim priblížite, začujete, ako sa z nich rinie nádherná, božská hudba a možno pocítite chuť spievať. Nebráňte sa tomu, nechajte sa uniesť podmanivou krásou nebeskej hudby a vychutnajte si radosť zo slobodného prejavu.

  Až zamierite ku kobaltovo modrým sieťam, ktoré náhle upútajú vašu pozornosť, najskôr si veselo vykrútite jedno alebo dve saltá.  Krása elektricky modrých trubíc v kontraste so zamatovou nočnou oblohou vám vezme dych. Križujte modré štvorce sem a tam, kým nepocítite, že bloky spojené s jasnozrivosťou povolili. Priblížte sa tvárou takmer na dotyk k jednej z trubíc, aby ste mohli obdivovať krásu jej temne modrého odtieňa. Pulzuje v pravidelnom rytme teraz, teraz, teraz a vy po chvíli pocítite, ako na to vaše tretie oko reaguje a otvára sa.

Rozhliadnite sa a zistíte, že farby na oblohe žiaria ešte jasnejšie ako predtým. Po pravici zahliadnete červenofialovú sieť a vydáte sa smerom k nej. Táto sieť vydáva harmonický tón podobný anjelskému spevu. Až budete prelietavať jednotlivými otvormi, všimnite si, ako sa váš sluch náhle prenikavo zostrí. Rozlíšite každý tón, každú notu nebeskej hudby a budete ďakovať Bohu za plné prebudenie svojho duchovného sluchu.

Poletujte si pokojne, ako chcete dlho, šťastne okolo, kým nezbadáte kútikom oka purpurové siete. Žiarivé odtiene tmavo purpurovej sú úchvatné. Okamžite k nim zamierte poháňaní túžbou preletieť nimi. A akonáhle to urobíte, budete sa cítiť lepšie a lepšie, ľahší a ľahší, ako by ste znovu objavili dávno zabudnutý pocit mieru a slobody.

Podržte si v sebe ten úžasný pocit a zamierte späť na k Zemi, do svojej krajiny, mesta a domova. Otvorte oči a popreťahujte sa. Budete sa cítiť ako znovuzrodení, plní života a duchovne „očistení“.

6. Chrám uzdravenia

Zavrite oči, niekoľkokrát sa zhlboka nadýchnite a vydýchnite a predstavte si pred sebou dve žiarivé, svetelné bytosti. Tieto bytosti vás hlboko milujú a vy intenzívne vnímate, ako k vám prúdi ich bezpodmienečná láska bez akýchkoľvek súdov. Poznajú vás a vy poznáte ich.

Vezmú vás za ruku a vy sa nimi necháte viesť. Pozriete sa dolu pod nohy a zistíte, že sa všetci traja vznášate vo vzduchu. Miestnosť, v ktorej ste sa nachádzali, zmizla. Jediné, čo vnímate, sú tie dve svetelné bytosti. Potom si všimnete, že ste odetí do žiarivo bieleho rúcha. Sú to tie najpohodlnejšie šaty, aké ste kedy mali na sebe.

Zrazu sa ocitnete v nádhernom chráme s klenutými stropmi a svetelné bytosti vás dovedú k vyvýšenému, kruhovému pódiu. Zaujmú vás vysoké okná s lomenými oblúkmi lemujúce celý chrám. Tabuľky skla na každom z nich majú inú farbu. Zrazu do vnútra zasvieti lúč svetla červeným oknom a vy sa ocitnete zaliati červeným svetlom.

Svetelné bytosti vás povzbudia, aby ste sa zhlboka nadýchli. Akonáhle vydýchnete, lúč sa presunie k ďalšiemu oknu a zaleje vás oranžovým svetlom. Svetelné bytosti vás otočia dokola okolo vašej osi tak, aby bolo ožiarené celé telo. Akonáhle dokončíte otočku, lúč prenikne dovnútra žltým oknom. Vaše telo teraz žiary ako slnko, je vám teplo a cítite, že ste milovaní.

V ďalšom okamihu začne svetlo prúdiť cez zelené okno a vy sa kocháte pohľadom na svoje ruky, ktoré žiaria jasno zeleným odtieňom. Vzápätí dovnútra prenikne svetlo svetlo modrým oknom ako v krištáľovo čistom jazere. Svetelné bytosti vám pripomenú, nech neprestávate dýchať zhlboka. Svetlo medzitým prežiari okno vo farbe berlínske modrej. Tento tmavý odtieň vás celých zahalí a vy len žasnete, ako kúzelne v ňom vyzerá vaša róba.

Ďalší lúč svetla k vám prejde skrz červenofialové klenuté okno a vy cítite, ako vás silná energia tejto farebnej žiary obklopuje a nadnáša. Potom k vám svetlo prenikne skrz purpurové okno a vy náhle počujete, ako sa chrám plní hudbou. Keď všetci traja zodvihnete hlavu, uvidíte okolo seba lietať stovky anjelov cherubínov, korí sa na vás sladko a láskyplne usmievajú. Tiaž sa na nich usmejte. Svetlo medzitým obklopí celý chrám, začne do vnútra prúdiť všetkými oknami zároveň a vy môžete sledovať, ako sa dúhové svetlo vinie okolo anjelov, svetelných bytostí aj vás.

Svetelné bytosti roztiahnu ruky a odnesú vás preč, späť do vašej izby. Uvedomíte si, že sa cítite skvele a ste neuveriteľne ľahkí. A keď otvoríte oči, uvedomíte si, že ste práve prešli osviežujúcou liečebnou kúrou v chráme uzdravenia.

7. Otvorenie tretieho oka

Predstavte si, že vás obklopuje žiarivé, zlatobiele svetlo. Nadychujte ho do seba tak dlho, kým nebudete mať pocit, že vám prežiarilo celú hlavu. Zhlboka vydýchnite a predstavte si, že sa toto zlatobiele svetlo zahustilo do silného lúča podobného povrazu, ktorý vchádza cez vaše tretie oko z hlavy von. S nádychom nasajte lúč späť do úst a opäť ho nechajte prejsť von tretím okom.

Ako bude lúč svetla otvárať a čistiť tretie oko, je možné, že pocítite ľahký tlak. Ak bolo vaše tretie oko mnoho rokov alebo dokonca životov zatvorené, bude vám to pravdepodobne dokonca nepríjemné. Dýchajte zhlboka a opakujte celý postup tak dlho, kým napätie a nepríjemné pocity nepoľavia.

Akonáhle budete mať pocit, že by ste mali prestať, vydýchnite zlatobiele svetlo späť do miestnosti. Skúste sa vnútorným zrakom pozrieť na svoje tretie oko: malo by byť otvorené dokorán a šťastné, že vám môže cez vízie a obrazy ukazovať cestu.

Z knihy Léčení čaker – Doreen Virtue

Súvisiace články:

Čistenie čakier

Reiki, čakry a liečenie

2 replies on “Čistenie čakier…”

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.