Kategórie
Energia

Platonická láska…

549787_557105847634052_618418711_n_2Pod pojmem platonický vztah rozumíme vztah mezi mužem a ženou, při němž nedochází k žádné výměně mužské a ženské energie prostřednictvím sexuální síly. V jemnohmotném energetickém poli nevzniká ţádné energetické spojení, které by mohlo vyvolat tělesnou reakci, konkrétně sexuální přitaţlivost.

Život je samozřejmě plný vztahů k různým lidem, při nichž sexuální síla také nehraje žádnou roli. Děje se tak v rodině, mezi přáteli, příbuznými či kolegy v práci. Při každém setkání s jiným člověkem dochází k výměně energií v podobě informací na myšlenkové a emocionální rovině. Bez jediného slova při tom lze předat vysoké vnitřní hodnoty stejně jako negativní, nenávistné city, jde-li o kontakt se zlostným člověkem. Mnoho lidí se proti tomu snaží chránit, ale daří se jim to jenom v omezené míře. Pomocí praktik bílé magie, která přesto zůstává magií, se pokoušejí postavit ochrannou zeď, ale tu je pak vždycky třeba zbourat. Pravou ochranu nabízejí jenom láska, modlitba a práce na sobě, aby se vnitřní složky osobnosti orientovaly na lásku a nemohly se stát rezonanční základnou pro temné energie. Pak jsme opravdu svobodní, neboť kdo vibruje láskou, nepodléhá zákonu příčiny a následku.

Přesto nemůžeme okolním energiím zcela uniknout. Jestliže na druhé straně zeměkoule dojde k zemětřesení, při němž zahyne mnoho lidí, v jemnohmotné rovině každého citlivého člověka se to projeví. Nemusí znát pravou příčinu, ale tento vliv zde existuje. Všechny živé bytosti spojují planetární vibrace. Zejména silně pociťujeme výměnu energií uvnitř rodiny, a to díky pokrevním svazkům. Proto se lidé po rodinných hádkách cítí tak hrozně – tyto konflikty polykají mnoho energie.

V dřívějších dobách mohli prarodiče přebírat večer od dětí přebytečnou energii, což oběma stranám dělalo dobře. Normální energetická výměna probíhá však mezi lidmi nepřetržitě.

Existují lidé, kteří se v tomto životě potkávají jako přátelé a jsou si velmi blízcí. Pokud byli v některém z minulých životů sourozenci nebo mezi nimi panoval vztah rodiče-děti, je tabu pohlavního kontaktu v jejich duších zakotveno tak silně, že v tomto životě k žádné výměně sexuální energie nedojde. I když se takoví lidé potkají jako muž a žena, pociťují sice těsné spojení, avšak jen platonické.

Také vřelé přátelství mezi dvěma muži nebo ženami v minulém životě může být důvodem, proč nyní netouží po tělesném sblížení, ačkoli se v tomto životě potkávají jako muž a žena.

Někdy se dva lidé v duševní rovině rozhodnou prožít a vyřídit své světské a duchovní úkoly společně, ovšem bez zmatků a možných rozchodů. Pak není jejich úkol zatížen procesy, které prožívají s jinými lidmi. Je důležité, aby si tento odstup udrželi a těšili se z vnitřního spojení.

Stává se také, že určité duše, které již dlouho mají společnou cestu inkarnace, se vtělí současně. Většinou je čekají úkoly, jimž se duchovně upsali. Jejich vnitřní svazek dosáhl takové hloubky, že vylučuje a přesahuje stupeň tělesného spojení. Energetické úkoly neumožňují vznik sexuálního napětí. To by totiž ohrožovalo společný úkol, a proto po něm jejich duše netouží.

Každý z nás může ve svém nitru takové důvody pociťovat. Měli bychom však mít na paměti, že tělo leckdy reaguje na základě svého elementárního vědomí, aniž bychom proti tomu mohli v první chvíli něco podniknout. Reaguje podle svých potřeb a vyvolá reakci, která téměř výlučně tkví v našem nitru.

Na konci inkarnační cesty, při posledním odložení těla a všech proudů energie, které jsou s ním spojené, stojí dokonalá jednota mužských a ženských aspektů uvnitř vlastní duše. Nad veškerým bytím se rozklene láska. Pocítíme vnitřní vztah ke všem duším; uvolněním vnitřního toku lásky a jejím prožitím v rámci pozemských vztahů se láska rozšíří na nejblžší vyšší stupeň duchovna. Padnou hranice mezi partnery, rodinami, zeměmi, národy, kontinenty a planetami. Život se povznese k novým jedinečným poznatkům a čekají nás nová, netušená životní dobrodružství.

Z knihy : AURA, AURA 2 V KAŽDODENNÍM ŽIVOTĚ A VZTAHY V ZRCADLE AURY  Manuela Oetingerová

 

2 replies on “Platonická láska…”

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.