Kategórie
Energia

Duchovní síla představivosti

detachment_by_astridle-d5krtfq1.jpgTato síla patří k důležitým kreativním silám člověka, jako jsou například sugesce, koncentrace, myšlení a přání. Jsou v ní vázány v enormně velkém rozsahu různé síly, které mají pro životní průběh každého z vás velký význam. Ve formě představ otevírá bránu mnoha abstraktním, ale i reálním ideálům, přáním, myšlenkám, vše leží jen na vaší vůli a vnitřním vědomí je realizovat nebo odmítnout. Centrum síly představivosti je v hypofyze, v jejíž blízkosti leží pineální žláza, duchovní síla víry a obě tato centra jsou úzce spojena. Paracelsus, velký lékař středověku, si byl vědom důležitosti obou žláz a říká:

“Nesprávné představy jsou často příčinou nemocí.Víra v pomoc Boha, je cestou k jejich vyléčení.”

Síla představivosti je orgán, který je schopen realizovat myšlenky, představy, plány a přání. Vše záleží na síle vaší vůle a víry v jejich splnění, protože víra je v podstatě principem síly představivosti. Věřit znamená Tvůrce nevidět, ale cítit ve svém nitru Jeho přítomnost a pomoc. Jako vše na Zemi, lze i sílu představivosti používat v pozitivním i negativním smyslu. Prosíte-li například o vyléčení, pomáhají, jak již jsem říkal, i představy barev a jemná hudba, jež vyvolává duševní i fyzickou harmonii.

Při onemocnění je dobře nosit světlé oblečení, zvláště spodní prádlo, protože síla představivosti reaguje na tyto barvy přísu- nem vitality a zdraví. Stávají se sugestivní silou síly představivosti, stejně jako při působení jemné hudby. Varuji vás, ale před příliš silnou, vynucenou koncentrací. Může vyvolávat silné bolesti očí, spánků a celé hlavy. Důvod leží v tom, že nevědomý chce něco docílit násilím a zneužil svojí vůli, bez vnitřní oddanosti víře. Tím vznikají chybné funkce v nervovém centrum a může dojít k nervovým poruchám. Koncentraci je nutno používat jen v harmonii, odevzdanosti a míru.

Symbolem síly představivosti je apoštol Bartoloměj (NatanaeI), jenž byl schopen zvláště silně vyvíjet svoji sílu představivosti, když ,,seděl pod tikovým stromem” Jan 1,48. a toužil se stát členem Ježíšovy skupiny. Představoval si své přání s láskou a touhou stále znova, až dosáhla Ježíše, který uskutečnil jeho přání a učinil ho svým učedníkem.

Chcete-li správně vyvíjet svoji představivost, získáte cenné dary.

Mnoho pozitivního a dobrého. Přesně ohraničenou pozitivní myšlenkovou aktivitu a její výdrž. To znamená, že tam, kde ostatní přestávají myslet, jste schopni vidět dále. Tito jedinci jsou často na Zemi označováni jako génia, velcí objevitelé a vynálezci. Jejich síla představivosti je tak daleko vyvinutá, že vidí : za nonnální sílu představivosti většiny lidí.Vše co je na Zemi objeveno a prozkoumáno, existuje již celé eóny let v nadzemí, než dosáhl člověk vývojové výšky síly představivosti, aby jen byl schopen přijmout. Přitom je potřebí i velký podíl síly správného myšlení.

Cvičení síly představivosti:

Představuji si to nejlepší pro sebe i pro ostatní, abych byl schopen myslet, cítit a činit jen dobro. Představuji si, že moje oči a uši, moje pocity a myšlenky jsou stale připraveny činit dobro. Představuji si, jak moje duše a celé tělo jsou naplněny světlem. Představuji si, že každému, s nímž přicházím do styku, jsem schopen vysílat vstříc světlo a lásku.

Z knihy: Rozhovory zo životom 41

2 replies on “Duchovní síla představivosti”

Reagujem na clanok .Ano ked vecer meditujem necham sa v klude unasat myslienkami a pritom sa sustredim na stredne oko.Skusal somto raz dvakrat nasilu, no mas uplne pravdu, zacali ma boliet oci,usi, a cela hlava.Takze od vtedy si kludne rozjimam a predstavujem si vsetko co chcem,nejde to vzdy ale nasilim nic nedosiahnem. No viem ze mi to pomaha a rano sacitim sviezi, preto dakujem mojim anielom,a Duchu Svatemu, no hovorim snimi a prosim o pomoc.No dalej je to uz moje sukromie.Vdaka aj tebe mila Martinka velmi moc.

Páči sa mi

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.