Kategórie
cesta k sebe Energia

Jak mít více času a energie

20160328_120518Řekněme si to na rovinu: Coby nápomocní lidé mají pozemští andělé velmi vytížené a zaneprázdněné životy. Dobrovolně pomáháme různým lidem a organizacím, protože máme přirozené nutkání poskytovat svou podporu druhým. Ale tyto naše zaneprázdněné životy nás obírají o čas i energii. Co může tedy pozemský anděl udělat?

Nejjednodušší cesta, jak mít více času, je zvýšit množství své energie, kterou máte. Když máte více energie, dává vám to v rámci dne k dispozici více užitečných hodin. Namísto abyste ihned po večeři “odpadli”, zjistíte, že máte dostatek energie až do půlnoci. A pak se dobře vyspíte a probouzíte se se štěstím a radostí už v 6 hodin ráno.
Vysoká energie je také tajemstvím rychlého zhmotňování. Čím více si vizualizujete, afirmujete a modlíte se za naplnění svých snů, tím vyšší je vaše energie a tím rychleji dojde ke zhmotnění vašich přání. A tak jedním z důvodů, proč vás vaši strážní andělé neustále vedou ke zdravějšímu životnímu stylu, je ten, že jsou si vědomi toho, že nám to pomůže k naplnění našich modliteb. Když vás vaši andělé vedou k fyzickému cvičení, nenavrhují to proto, že by vás soudili nebo že by vám chtěli kazit zábavu. Andělé vědí, že denní cvičení dokáže ohromně navýšit vaši osobní energii. Cvičení vám umožňuje odbourávat stres a uvolňovat smutek, který vám brání plnit vaše životní poslání. I pouhých 20 minut cvičení je prokazatelně ohromným budičem pro serotonin, což je chemická látka uvolňovaná v mozku, která vám pomáhá regulovat energii, náladu i apetit. Čím více serotoninu uvolníte, tím lépe se cítíte.
Protahování a uvolňování
Protahování vašich svalů každý den je jedním z nejjednodušších a nejrychlejších způsobů, jak udržovat své tělo plné energie a ohebné. Můžete to dělat, i když ležíte v posteli na svých zádech, s koleny u sebe zdviženými nahoru. Pak, s pažemi podél těla, abyste si zachovali rovnováhu, nakloňte svá spojená kolena společně vlevo a chvíli je tam podržte, zatímco se vaše svaly uvolní a protáhnou. Totéž pak udělejte doprava. Potom natáhněte pravou nohu a jemně ji přitáhněte ke své levé paži. Totéž pak udělejte opačně: levou nohu přitáhněte ke své pravé paži.
V bocích se ukládá mnoho bolestivých emocí a jejich procvičováním se mohou tyto emoce uvolnit.Například si můžete lehnout na zem vedle zdi. Opřete si své nohy o zeď a pak je natažené roztáhněte tak široce, jak to pro vás bude příjemné. V této pozici pak setrvejte.
Možná budete překvapeni, kolik pocitů vypluje na povrch. Nechte své slzy a vzpomínky vyplouvat na povrch. Toto je součást uvolňujícího a očišťujícího procesu. Jsou-li vaše emoce tak silné, že je nedokážete zvládnout, zvažte účast na některých podpůrných setkáních a v nápomocných skupinách s profesionálním poradcem. K uvolnění svých pocitů je také velmi dobré vést si o nich deník.
Na YouTube je mnoho úžasných a bezplatných instruktážních videí o strečinku a cvičení. Také si můžete zaplatit osobního trenéra jógy nebo Pilates a učit se bezpečně protahovat své svaly.
Pozemští andělé a váha
Cvičení vám také pomáhá zbavovat se přebytečných kil. A protože téměř každý pozemský anděl má problémy s váhou, je to velice důležité.Protože je Země jednou z nejhrubších prostředí z hlediska fyzického, energetického i emocionálního, nesou si pozemští andělé mnoho kil navíc, protože se jimi chrání. Toto je jediná planeta, která je plná soutěživé energie. Jedině na Zemi se odehrává neustálý soutěživý boj mezi lidmi a zvířaty, protože vnímají, že je nedostatek zdrojů.Pozemští andělé nejsou příliš soutěživí, protože chtějí, aby vyhráli všichni a aby všichni byli rovnocenně šťastní. A tak se jim nechce upadnout do onoho postoje: Musím se prodrat dopředu, který převládá v mnoha společnostech i školách. Pozemští andělé vědí, že život je o vítězství všech.
Soutěživost, násilí a další hrubé energie na Zemi jsou pozemským andělům velmi cizí a velmi je znepokojují. Užívají proto jídlo a alkohol, aby otupili svou senzitivitu. A přebytečná váha jim v obraně proti hrubým energiím pomáhá fyzicky.
Jsou zde ovšem dva problémy:
1. Pozemští andělé jsou vysoce citliví na chemické látky, které přijímají. Jsou velmi náchylní k alergiím. Když tedy jedí škodlivé potraviny, nápoje nebo užívají drogy, ubíjejí svou energii a často mohou kvůli těmto látkám upadnout až do deprese, úzkosti a mohou trpět na záněty.
2. Druhým problémem tohoto vyrovnávání je ten, že pozemští andělé jsou velmi citliví na to, co si o nich druzí lidé myslí. Jsou náchylní k podřizování se druhým, aby získali jejich souhlas, protože je to součást jejich přání, aby zajistili, že budou všichni šťastní. Pozemští andělé vědí, že původně nepocházejí z této planety, a cítí se zde jako outsideři, kteří se musí velmi snažit, aby sem zapadli.
A ona přebytečná váha, kterou pozemští andělé mají uloženou ve svých tělech, je dělá předmětem nesouhlasu druhých. Přece jen je v dnešní době vyvíjen velký tlak na to, aby byli všichni štíhlí a fit, jak u mužů, tak u žen. Samozřejmě je dobré udržovat si ve svém těle zdravou váhu, ale nátlak vyvíjený na ženy, aby byly extrémně štíhlé, a nátlak vyvíjený na muže, aby byli extrémně svalnatí, vyvolává v pozemských andělech silné pochybnosti o své vlastní ceně v tomto světě.
Mnozí pozemští andělé se sami odsuzují, protože nemají dokonalé tělo. A využívají tohoto sebeodsuzování jako způsob, kterým si brání sebevědomě vystoupit a vydat se směrem ke svým snům a životnímu poslání.
Ve skutečnosti však (a nyní hovořím coby terapeutka poruch přijímání potravy) nikdo nemá ze svého těla stoprocentně dobrý pocit. Každý poukáže na nějakou část svého těla, která se mu nelíbí, protože neodpovídá nepřirozeně štíhlým a dokonalým modelům či modelkám v médiích. Tyto modelky mají často tragické poruchy zažívání, protože se musejí udržovat tolik štíhlé. Asi jen 10% populace může jíst cokoli chce a přitom zůstat štíhlá jako modelky. Jejich fotografie jsou digitálně upravovány a je jim takto zdokonalována pokožka i figura.
Pozemští andělé, kteří se o svá těla starají, zdravě se stravují a denně cvičí, budou mít více energie a vyšší sebedůvěru. Jako pozemský anděl tíhnete k přebírání cizích problémů na sebe. Můžete dokonce vyjmenovat situace, kdy vás úplně cizí lidé zastavili a začali vám vykládat o svých problémech. To proto, že vám lidé intuitivně důvěřují. A pokud se to děje velmi často, je to známka toho, že poradenství a pomoc druhým je součástí vašeho profesionálního poslání.
Pojďme požádat o pomoc Nebesa. Přece jen, někdy pozemští andělé zapomínají “volat domů” a žádat o pomoc. Neexistuje žádná jediná univerzální zdravá dieta nebo program cvičení, který by stejně fungoval všem. Energetický metabolismus různých lidí se liší. Ale jedna věc je jistá: každý má své strážné anděly, kteří přesně vědí, které cvičení a který jídelníček jsou pro vás ty nejlepší. 
Nejčastěji dostáváte silné intuitivní vedení k uskutečnění zdravých životních změn týkající se fyzického cvičení, spánku a stravovacích návyků. Pokud jste jako většina lidí, odoláváte tomuto vedení, protože se nechcete vzdát zábavy, potěšení a pohodlí svého současného životního stylu. Možná je vám protivné, když vám někdo říká, co byste mohli udělat, i když jsou andělé, kteří vám toto vedení dávají jako odpověď na vaše žádosti. 
A tak se zeptejme Boha a archandělů, co chtějí, abychom vykonali ohledně svého stravování, pití a cvičení. Vyjasněme si jejich vedení a uvědomme si ho právě teď.
Dopřejte si chvíli a nasměrujte svou pozornost ke svým ramenům a zatímco dýcháte, požádejte je, aby se uvolnila. Pokračujte v dýchání a žádejte i své další svaly, aby se uvolnily. Zhluba se nadechujte, soustřeďte svou pozornost do svého srdce a myslete na anděly. Jakmile tak učiníte, voláte své anděly, aby vám pomohli.
Vyslote svou otázku andělům nahlas či v duchu: “Drazí strážní andělé, které změny chcete, abych udělal/a v rámci péče o své tělo?”
Jaká byla vaše první myšlenka, pocit, slova nebo vize, které k vám přišly, jakmile jste andělům položili tuto otázku? Nejčastěji je to stejné vedení, které jste již dlouho dostávali a stále ho zamítali. Možná jste toto vedení ignorovali a odkládali. Pamatujte, že vaši andělé jsou na vaší straně. Nesnaží se mít nad vámi moc nebo vám kazit zábavu.
Poté prosím vyslovte nahlas tuto větu:
“Milí andělé, prosím, dejte mi jasná znamení, kterých si snadno všimnu a kterým snadno porozumím, abych si byl/a jistý/á, že jsem vás dnes skutečně slyšel/a. Prosím, dodejte mi odvahu, sílu a motivaci k tomu, abych opravdu uskutečnil/a tyto zdravé změny bez odkládání a bez odporu.”
Pokud máte nějaké zdravotní problémy, možná budete chtít své stravování probrat s nutričním terapeutem, naturopatem nebo holistickým léčitelem.Čím dříve učiníte změny, ke kterým jste vedení, tím dříve se vaše sny stanou skutečností.
Požádejme archanděla Rafaela, anděla léčení, a archanděla Michaela, anděla odvahy a ochrany, aby vám pomohli:
“Drahý Bože a archandělé Rafaeli a Michaeli, pomozte mi prosím toužit pouze po zdravých jídlech a nápojích. Děkuji vám za motivaci, čas, podporu a povzbuzení, které mi dodáváte k dennímu procvičování mého těla. Odevzdávám vám nyní všechny své původní strachy a výmluvy, které mi bránily starat se lépe o své fyzické tělo.”
* * *
– z knihy Asertivita pro pozemské anděly, Doreen Virtue (z anglického originálu Assertiveness For The Earth Angels)
 
překlad: Magda Techetová     Zdroj: Andělský deník

3 replies on “Jak mít více času a energie”

ahoj martina pitala som sa otazku duchov ci vedia kde je ten filko co sa stratil na dunaji. neviem ci to s nim suvisi. ukazali mi 2 sny prvy tak prvy jeisli sme na miesto ktore vyzeralo ako zrucanina hradu a cakali na nas nejaky ludia co sme mali natacat film. ja som tam bola i s inymi ludmi a cakali me na to ze budeme nakrucat. aj tak bolo. nakrucali sme lenze reziser chcel prve urobit zabery s jednym muzom a takou skupinkou co ho sprevadzala napriek tomu ze som  text vedela velmi dobre dokonca som mu hovorila ze mu poviem cely ale v tom prisiel na hradbu jeden chlap ale v doprovode inych mladych ludi . tak som cakala na hradbe gde bolo jedno okno a lesenie z dreva popri tom hrade bola rieka tak som sa pozrela na dav ludi a toho muza a on vravel mi ze neskor budu natacat aj moj scenar a ze nieje az taky dolezity tento film a tak sa sen konci zobudila som sa a znova som prosila nech ukazu ze kde je ten filko a druhy sen bol odlisny bol tam brech na ktorom blola plitcina kde rastla ta trava mocariskova s tymi hnedymi chumacmi ;na vchu neviem ako sa volala. vystupili na breh kdde bola travnata rovina a potom ste isli mierne do kopca. a bol tam lesik prevazne listnaty do ktoreho sme vstupili a prisli sme na luku a konalo sa tam take nieco ako rozhovor ludi , kazdy tam nieco robil. bolo tam vidno aj zvierata ako kone ale len par asi a2. asi biele ,par sliepok s kohutom aj nejake ine zvierata ale nedalo sa posudit ake. tak tam sa stalo ze tam boli nejaky ludia co len doslia varovali ze pride zle pocasie a tak sa stalo ze prichadzalo zle pocasie a museli vsetci sa uchylit do nejakeho pribitku vsetci sa nahlili. tak sa ukazalo ze zle pocasie nastalo a ked ustalo tak; tam boli chory ludia a prosili sme o pomoc z hora a stalo sa ze prisiel mrak cierny co sprevadzali slnecne luce z nebies , a z neho vystupyla cernoska taka baculata a zacala liecit niektorych a ked ich vyliecila bola tam nmiestnost na ktorom lezal mlady muz na lozku to lozko bolo ako star a zelezna  vojenska postel s klasickym matracom a bielou plachtou na matraci a muza zakryvala syva deka a bol velmi nemocny. a tak sa ;sen konci ak to viete rozlustit  tak by to malo pomoct . tak co hladate neviem ci to snim suvisi skusme ho najst        

Páči sa mi

Ahoj Danka…Prvý sen :

Divadlo je ako náš život, v ktorom stále niečo riešime a sami si vyberáme scenár života..ty sama si si zvolila svoj, zrejme riešiš niečo z minulosti, čo už tak dôležité nie je a režisér ti to aj dáva najavo, ale ty to nechceš počuvať a trváš si na svojom. Dôležitá je prítomnosť, ako ju berieme, aký máme postoj , vieme prijať, odpustiť a posunúť sa ďalej. Skús porozmýšlať, k čomu ti tá scéna, ktorá sa mala nakrúcať sedí, k akej tvojej situácii v živote. Daj pozor však..máš tam drevené lešenie, ktoré určite nie je stabilné, i keď máš z neho pekný výhľad, ale občas treba zísť aj dolu a nie z výšky sa dívať na ostatných.

Druhý sen ukazuje v akej rovine sa nachádzaš..vychádzaš z pudovej časti, , kde sú tvoje emócie silno zaťažené(močiar, bahno) vystupuješ cez svoju pudovú časť vyššie do citovej roviny, v ktorej sú však ešte obsahy z pudov(zvieratá) no prichádza zlé počasie..niečo sa v tebe búri a prejavuje sa tvoja temná stránka duše..mrak na oblohe je čierny…tvoja nevedomosť ,alebo duchovné myslenie je prekryté… možno v snahe niečo vidieť, alebo tomu porozumieť…černoška predstavuje tvoju negatívnu časť….deka a posteľ ukazujú na sex. časť….a muž na posteli na tvoju mužskú energiu, ktorá potrebuje poliečiť…o tom je tvoj sen. Všimla som si, že viac tvojich snov je zameraných na liečenie tejto časti teba, zrejme by si mala zmeniť postoje v sebe .

Myslím, že s tým Filkom nesúvisia..isté veci si lusknutím prstov nevynútiš..možno niekedy sa ti ukáže niečo , čo sa udeje, ale nie vždy to tak je Danka.

Peknú slnečnú sobotu ti prajem.

Páči sa mi

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.