Kategórie
Energia

Uhladzovanie aury a pocity v rukách

Byosen Reikan – Ho

Táto technika slúži na vyciťovanie, vnímanie rôznych pocitov a ozvien vo svojich dlaniach pred alebo počas liečivého dotyku pri reikovaní. Ak má ošetrovaná bytosť nejakú fyzickú chorobu, alebo disharmóniu v ktorejkoľvek oblasti energetických tiel, môžeme jeho prejavy vysielané zo zdroja choroby vycítiť. V Japonsku sa táto technika či skôr schopnosť nazýva “Byosen”.

Tieto pocity môžu byť zakaždým iné, v závislosti od povahy a závažnosti choroby. Tak isto tú istú disharmóniu môže každý ošetrujúci vnímať inak. Ale napriek tomu môžeme hovoriť o niektorých vzoroch pocitov: môžeme zachytiť pocit pulzujúceho alebo prenikavého pohybu, pichajúcej bolesti, znecitlivenia, tepla, chladu, brnenia, tlaku a podobne. Nepríjemná je pichajúca a pálivá bolesť, ktorú cítim na dlaniach. Tieto pocity v rukách sa nazývajú “Hibiki” čiže ozvena a takéto zachýtávam pri liečení. Raz som počas liečenia pocítila bolesť v kĺbe na placi ruky a podľa toho som mohla diagnostikovať, kde je problém. Kĺb na palci je priradený hrudnej chrbtici, kde mala kamoška problém a takisto štítnej žlaze, ktorú má zväčšenú.

Po určitých cvičeniach takto môžeme vycítiť príčiny chorôb (aj ešte neprejavených), ich podobu a trvanie, a dokonca aj dobu, ktorú ošetrovaniu tejto choroby musíme venovať. Ak teda sme pri prevádzaní Byosen dostatočne vnímaví, môžeme prejavy chorôb zachytiť ešte pred ich prepuknutím a patričným ošetrením im predísť a úplne uzdraviť.

Byosen sa môže objaviť priamo v problémovej oblasti, ale taktiež aj na inom mieste tela, ktoré s danou oblasťou tela komunikuje. Napríklad sa často choroba žalúdka prejaví v oblasti čela; problémy pečene v očiach; ľadvín v ušiach atd. Metódu Byosen Reikan-ho môžeme prevádzať po získaní určitých skúseností aj v neprítomnosti ošetrovaného na ľubovoľnú vzdialenosť. Taktiež ju môžeme používať aj na seba.

Postup pri prevádzaní Byosen:

Príjemca môže sedieť alebo ležať na masážnom stole či na podložke na podlahe. Zaujmeme pozíciu Gassho a napojíme sa na svetlo Reiki. Pred každým ošetrením sa doporučuje previesť čistenie aury. Nadviažeme kontakt s aurou ošetrovaného, prípadne môžeme previesť jednotlivé pozície na hlave. Buď jednou alebo obidvomi dlaňami prechádzame pozdĺž tela. V mieste, kde pocítime silnú odozvu, podržíme dlane a vnímame pocity v našich dlaniach. Hibiki sa postupne zvyšuje, až dosiahne svoj vrchol a potom začína pomaly klesať. Tento cyklus sa môže niekoľkokrát zopakovať s klesajúcou intenzitou. Svoje ruky podržíme v pozícii najmenej po dobu jedného cyklu a potom postupujeme v skenovaní tela ďalej až nájdeme ďalšie postihnuté miesto a celý proces opakujeme. Byosen ukončíme po ošetrení celého tela. Po ošetrení si očistíme auru a svoje dlane a chvíľu zotrváme v pozícii Gassho.

A teraz niektoré možné vysvetlenia pocitov, ktoré pri byósen budeme mať:

  • Priťahovanie znamená potrebu vkladania energie.
  • Odpudzovanie ukazuje na dlhodobú blokádu toku energie – tu bude treba pravdepodobne hodne liečenia a úspech bude postupný.
  • Bolesť poukazuje na prílišné nasýtenie energiou v danej oblasti (čo značí, že blokáda je vyššie v smere toku energie v meridiáne). Ostrá bolesť obvykle poukazuje, že prílišná energetizácia už vyvoláva inde v systéme citeľný problém.
  • Mravenčenie/štípanie ukazuje na zápaly.
  • Pocit tepla v rukách liečiteľa ukazuje, že klient si cez liečiteľa ťahá reiki.
  • Chlad značí nedostatok energie v danej oblasti a je asi následok blokády.
  • Prietok ukazuje pozitívny, vyvážený stav.

Vďačím týmto článkom na internete, lebo môže získať vysvetlenia k svojim skúsenostiam z liečenia.

Zaujímavá Reiky stránka

Zdroj: http://reiki-kai.mysteria.cz/frames/techniky/byosen.htm

7 replies on “Uhladzovanie aury a pocity v rukách”

😯 To Gassho som spravil v piatok intuitívne. Som sa schytil že idem niečo nové spraviť 😀 a spravil som to skoro presne ako vraví ten návod. 😆 Len som zdravil svetové strany a nakoniec sa poklonil západu. 🙂 Haluz.

Páči sa mi

Tak a dúfam, že si to robil ešte pri západe slnka a poklonil sa jemu. 😉 Tiež som našla veľa vecí, ktoré som robila intuitívne potom v knihách a potešila sa im.
Čo znamená Domo arigato? Je to ako v angličtine Thank you very much?

Páči sa mi

haha si ako ja tiež googlim všetko možné. xixixi a potom sa robím múdra. 😉
Skúšaj Duško, vždy to na niečo využiješ a zíde sa ti to, lebo čo v sebe objavíš, to ti nik nevezme. 😉

Páči sa mi

😉 Jasné len nemám istotu, že si to len nevymýšľam. 😦 No hrozné s tým egom jedným 🙂 mohlo by už na dovolenku alebo dakam sa vybrať nie tu mňa… 😛

Páči sa mi

To čo cítiš je skutočné. Ak sa budeš tomu venovať , budeš aj vidieť vnútorným zrakom.
Ego je potrebné, presmeruj pozornosť nižšie a naučíš sa veci robiť srdcom, nie rozumom. Tak isto keď píšeš, veľa čerpáš z rozumu, čo si myslíš, nie čo cítiš. Všetko chce čas a dospeješ k tomu uvidíš, len sa nepresúvaj do nízkych vibrácii, nepodceňuj seba, neubližuj si, ale ver si. .wink:

Páči sa mi

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.