Kategórie
Liečenie

Aztécka hlina – Bentonit…

Minulý týždeň mi volala známa a chcela nech jej zoženiem aztécku hlinu. Vraj je vynikajúca na kožné pliesne a potrebovala by ju pre manžela.  No bohužiaľ farmaceutické firmy toto veľdielo nepoznajú, tak si ju musela objednať na internete. Priniesla som jej aspoň vazelínu, lebo z jednej múdrej knihy o liečení vyčítala, že sa mieša s vazelínou. V piatok prišla ku mne a dala mi nech si aj ja z nej odsypem a vyskúšam. 😉

História Bentonitu siaha do ďalekej minulosti kde sa od pradávna využíval v kozmetike potravinárstve, liečiteľstve a stavebníctve. Bentonit sa v minulosti v Európe používal napríklad aj ako látka neutralizujúca jedy a otravy, jedinečný kozmetický prípravok na skrášľovanie pokožky, alebo proti plesňový zábal a zábal proti rôznym kožným ochoreniam Starý juhoamerický indiáni bentonit nazývaný zázračná Aztécka hlina využívali hlavne pre jeho všeobecné liečivé účinky na ľudský organizmus.

Bentonit je hornina vznikající zvětráváním mateční horniny z čediče (třetihorní hornina). Je charakteristická vysokým obsahem jílových nerostů.

Jedná se o reziduální a nepřemístěnou jílovitou horninu, která má velmi dobrou sorpční vlastnost, vysokou schopnost výměny kationtů. Je to plastická hornina s vlastnostmi, které jí umožňují bobtnat. Chemické i minerální složení horniny je velmi proměnlivé a závislé na vzniku ložiska. Nejvýznamnější částí horniny je monmorillonit. Světové ložiskové zásoby bentonitu jsou monetárně odhadovány na více než 1400 mil. t. a počítá se s objevem dalších lokalit.

Využití

Slévárenství, keramickém, stavebnictví, chemickém i potravinářském průmyslu, čištění odpadních vod, těsnící materiál při stavbě skládek nebezpečného nebo i dokonce radioaktivního odpadu anebo také těsnící vrstva při stavbě rybníků. Domácí chovatelství – vyrábění podestýlky pro domácí zvířata tzv. kočkolit (váže vlhkost z exkrementů a zápach) Čištění odpadních vod – sorbent ropných nečistot a těžkých kovů. Slévárenství – základní pojivo pro formovací směsi (největší odběratel bentonitů je právě slévárenský průmysl) Stavebnictví – převážně těsnící využití (skládky, tunely, vodní díla – rybníky, přehrady), je to také přísada do vyráběných omítek Keramika – plastifikátor (zlepšení plastických vlastností materiálu) Nátěrové hmoty – zahušťovadlo (zahuštění nátěrových barev)

Farmaceutika – plastifikátor při výrobě mastí, krémů prášků a léčiv

Zemědělství – zúrodňovaní lehkých písčitých půd, které jsou příliš propustné

Potravinářství – čištění, odbarvování a stabilizaci rostlinných a živočišných tuků a olejů

Při výrobě nápojů – čeření vín, moštů, při stabilizaci piva a při čištění cukerných šťáv.

Kožní plísně

Lidé velmi zřídka mají plíseň na chodidle. Pokud ano, je to mnohem horší než běžná „atletická noha”. Tato plíseň se může rozšířit po celém těle, včetně úst. Je to hrozné a působí extrémní svědění, projeví se praskání kůže a vřídky, z nichž prosakuje tekutina, která plíseň dále šíří. Ačkoli k odstranění atletické nohy stačí už i jediná aplikace MMS, co se týče tohoto druhu plísně, je bezmocný. Když jej rozprášíme nebo jinak naneseme na místo napadené touto specifickou plísní na chodidle nebo kdekoli na těle, vyrážka okamžitě pálí a zdá se, že se stav ještě zhoršuje.

Naštěstí existuje jiný přirozený zázračný minerál, který si s touto plísní poradí téměř tak rychle, jako MMS likviduje jiné kožní problémy.   Tato „aztécká hlína”  byla poprvé objevena před 300 lety ve Francii pod horou Monte Morillon a hlínu stejného složení používali i aztéčtí indiáni v Americe. Hlavní složkou tohoto šedivého jílu je montmorillonit. Obchodní název je Bentonit a měl by být k dostání všude na světě. (Beritonity jsou jílové zeminy, jejichž podstatnou složku, 50 – 70%, tvoří minerál montmorillonit. Běžně se používá ve stavebnictví. U nás se těží se v Kuzmicích a Lastovcích. A pak se smějme „primitivům”, kteří se místo mytí pomažou jakýmsi šedivým blátem… Pozn. překl.)

Částečky tvořící tento jíl mají milióny mikroskopických otvůrků, z nichž každý nese silný elektrický náboj. Tento náboj vtahuje spory a mikroorganizmy do otvorů, které pak už nemohou opustit.

Při ošetřování pokožky postižené touto plísní, ať už ji máte kdekoli, včetně chodidel, postupujte následovně: Opatřete si bentonit a smíchejte jej půl na půl s vazelínou. Směs zlehka naneste na postižená místa. Nevtírat. Pokud je na chodidlech a prstech na nohou, přetáhněte přes to ponožky a klidně můžete jit do práce. Ostatní místa na těle namažte, překryjte gázou nebo plátnem a zabandážujte. Postup opakujte nejméně jednou za 8 hodin. Takto se plísně zbavíte během asi 3 dnů, bez ohledu na to, kde je.

I kdyby vám plíseň mezitím vnikla až do úst a vyzkoušeli jste už všechno na světě, čistěte si zuby tři nebo čtyřikrát denně měkkým zubním kartáčkem práškem z tohoto jílu. Pokud nosíte protézy, rozmíchejte jíl s vodou na pastu a dávejte ji ve vrstvičce mezi protézu a dáseň. Obměňujte co pár hodin. Přitom samozřejmě něco jílu spolknete, ale to nijak nevadí. Lidé tento jíl používají už stovky let a slouží výborně.

Zdroj1, zdroj2

10 replies on “Aztécka hlina – Bentonit…”

jeejda tak to znie velmi dobre, ja mam v lete hrozne vysusene chodidla a potom mi praskaju a neviem ci to nie je nejaka mikoza tiez anechce sa mi behat k doktorke s tym, tak tu sa pise ze s vazelinou to prikadat 🙂 skoda ze to nemam to by som vyskusala hned xixixi
peknu nedelu prajem martinka

Páči sa mi

Martinka veľmi dobre je močiť si nohy v teplej vode s morskou soľou, možno trocha to vyštípe, ale pomôže to. Vhodná sú aj bylinkové nožné kúpele s bylinkami ako sú praslička, nechtík, mäta. Nôžky si natieraj nechtíkovým krémom, alebo môžeš aj med vmasírovať, aby ti zjemnil pokožku na nohe.

Stvrdnutú kožu na nohách môžu vyvolávať aj plesne. Mykózy na nohách vyvolávajú svrbenie a pálenie pokožky. Možno by sa ti hodila, jej využitie je všestranné, ja som si natierala lakeť, kde sa mi občas vyhodí lupienka, lebo už začal pobolievať. Na druhý deň to ustúpilo.

Slniečkovú nedeľu aj tebe Maťka.

Páči sa mi

dakujem martinka za typ, ja som to mala pred niekolkymi rokmi a znova sa mi to vratilo , lebo tu viac beham s bosimu nozkami, ale skusim tu morsku sol a aj mata, myslim ze ta by tiez mohla zabrat, lebo sa mi to supe az do krvi hmhm musim si to dat do poriadku
ved uvidim a potom ti napisem ako mi to pomohlo
krasny vecer prajem a u nas prsi hmhmh aspom tie hriby porastu 🙂
ppapapap

Páči sa mi

Nezabudni bosými nohami behať po rannej rose, je to zdravé, už keď beháš holými nohami rada po zemi. 😉 Poznám to moja krstná to máva. Tak dopraj nožičkám, hladkaj ich, masíruj krémikmy. Krásny dník mojko želám. 😀

Páči sa mi

Ďakujem za rýchlosť 🙂 skôr som myslela niečo na Slovensku…ale tu je s takýmito vecami asi problém, pretože všetko čo zháňam je skôr v ČR.

Páči sa mi

Beika tá stránka je zmiešaná, ak si klikneš na objednávku je v slovenčine, len treba sa tam registrovať, ak chceš objednať. To niektoré predajné stránky požadujú. Ale aj v článku je link …pozri tu http://www.webareal.sk/mms-kvapky/Aztecka-hlina-SwissNatur-d4.htm

Alebo skús vo vašej lekárni, či ti ju vedia objednať cez nejakú distribučnú firmu, ktorá im vozí lieky. Robí ju SwissNatur.

Páči sa mi

Myslím, že skorej ju kúpite cez web, ja som si ju tiež raz skúšala v lekárni objednať, ale nemali ju ani v Unipharme ani vo Phoenixe, ale priamo vo Swisse som neskúšala. Tak dúfam, že ju zoženiete. Inak je súčasťou detoxikačných náplasti. 😉

Páči sa mi

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.