Kategórie
Liečenie

Sviečkovanie…

Nedávno sa ma niekto pýtal, či používam sviečky na liečenie. Okrem toho, že mám bielu sviečku zapálenú počas liečenia, tak nie. Raz som kolegyni liečila zaľahnuté ucho ušnou sviečkou, lebo to chcela skúsiť, ale aj tak musela na druhý deň na ORL, lebo  zaľahnutosť neprešla a musela na výplach ucha. 🙄
imagesSviečkovanie – samoliečenie budúcnosti
     
Už starodávne národy prišli na to, že ak v ceste prúdenia energie vznikne prekážka, táto blokáda nám spôsobuje bolesť. Telová alebo ušná sviečka pomôže k uvoľneniu a obnoveniu toku energie. Sviečky bývajú vyrobené z bavlny, včelieho vosku/ parafínu a esenciálnych olejov.
Lievikovito zvinuté plátno namočené do včelieho vosku umožňuje vytvorenie komínového efektu. Teplo vytvorené horením sviečky zmäkčuje nahromadený aj zaschnutý maz a vytvorený komínový efekt ho vysaje. Sviečka tým uvoľní vzniknutý blok v organizme.
     
Aplikácia: Sviečku zapálime na hornom, širšom okraji a priložíme na postihnuté miesto. Teplo zmäkčuje nahromadené usadeniny, pozitívne ovplyvňuje prípadné zablokované toky energie, obnoví sa prúdenie tekutín medzi bunkami. Cez rozšírené póry kože sa dostanú do zablokovaných tokov výťažky liečivých rastlín a esenciálne oleje. Podtlak vytiahne rozpustené usadeniny a hnisavý odpad z tela na stenu sviečky.
     
Typy použitia sviečok: Na očistu dýchacích ciest: mäta, eukalyptus, citrón, materina dúška, kamilka
     
Tráviace poruchy: aníz, fenikel
     
Ženské a mužské pohlavné poruchy: medovka, geránium, šalvia
     
Poruchy nervového ústrojenstva a psychické problémy: levanduľa, santál, jazmín, ylang-ylang
     
Bolesti kĺbov, reumatické bolesti: čajovník, krištáľ, agát
Sviečka sa dá aplikovať doma buď v uchu, alebo na rôznych častiach tela. Pri aplikácii sa odporúča vykonať aj psychickú očistu, nakoľko vznik choroby spôsobuje strach, nedostatok lásky a z toho vyplývajúce depresie. Liečiť môžeme aplikáciou fantázie, s tzv. autosugesciou, sebavýchovou, samoliečbou. Keďže choroby majú najčastejšie psychický pôvod, tak upokojením psyché, sa aj organizmus zregeneruje. Veľa prípadov dokazuje, že pacienti aj so smrteľnou chorobou v dôsledku naturálnej medicíny, so svojou duševnou silou, vôĺou žiť napomohli svojmu úplnému uzdraveniu. Aplikáciu sviečky s včelím voskom v ušiach môžeme začať masírovaním ušného laloku, napomáhajúc upokojeniu pacienta. Potom ho natrieme krištáľovým olejom resp. masážnym olejom, hlavne v prípade zápalu. Postarajme sa o pokojné prostredie. Pripravme si malú nádobu plnú vody, kde uhasíme zbytok sviečky. Pre ochranu kože vždy používajme gázu. Pacienta najprv umiestnime na ľavú, potom na pravú stranu, hlavu položíme tak, aby ucho bolo vo vodorovnej polohe. Zasuňte sviečku užším koncom do ucha, a zapálime. Dôležité je, aby dym neunikal vedľa sviečky. Palcom a ukazovákom držme sviečku, druhú ruku môžeme položiť na hlavu pacienta. Keď sviečka dohorí po logo, uhasme ju vo vodou naplnenej nádobe. Dôležité je, aby sme hneď po sebe ošetrili obidve uši, aby pravá a ľavá hemisféra mozgu bola v rovnováhe. Cez ucho môžeme očistiť celý organizmus, lebo ovplyvní tráviaci, nervový, cievny systém, a naštartuje činnosť lymfatických uzlín. Proces môže trvať max. 20 minút. Tento postup nemá vedľajšie účinky zakladá sa na tisícročnej tradícii a každý ju môže aplikovať bez ohľadu na vek a pohlavie.
Pacienti s vysokým krvným tlakom majú položiť sviečku do dierky za ušným lalokom. Sviečku nesmú používať pacienti s operovaným uchom, alebo jeho akútnym zápalom či v otvorenej rane, alebo nevyšetrení pacienti pri bolestiach neznámeho pôvodu
     
Kedy môžeme používať sviečku v uchu?
1. pri zápale ucha, dutín
– pri zhoršenom sluchu
– pri hučaní v ušiach, bolesti hlavy, migréne, vegetatívnych poruchách
     
sviecka02Kam položíme sviečku v konkrétnych prípadoch?
Bolesť hrdla: cez obidve uši alebo medzi 6. a 7. krčným stavcom.
Akútny zápal ucha: sviečku umiestnime v dierke za ušným lalokom a tým aktivujeme činnosť lymfatických uzlín.
Zápal dutín: aplikujeme cez tvár alebo cez uši.
Vegetatívne problémy: sviečku umiestnime do pupku.
Duševné liečebné metódy: sviečku treba zapáliť medzi 6. a 7. krčným, medzi 8. a 9. hrudníkovým a medzi 4. a 5. krížovými stavcom.
Ramená, koleno: priložme na miesto bolesti.
Zápal ľadvín, bolesti v krížoch: sviečku zapáĺme medzi 4. a 5 stavcom, alebo 10 cm pod pupkom a v 2. centre energie (čakra).
Choroby vaječníkov a prostaty: 10 cm pod pupkom a v 2. centre energie, alebo vzadu vo výške krížov.
Kedy aplikujeme sviečku na stavcoch?
V prípade lumbága, bolesti v krížoch, svalovej horúčke, zápale svalov, prevencie kĺbových a reumatických bolestí, sviečku položíme vždy medzi 2 stavce. Samozrejme v tomto prípade pacient leží na bruchu.
     
Zlepšenie trávenia – chudnutie. Ľahneme si na chrbát, v smere hodinových ručičiek premasírujeme brušné svaly krištáľovým olejom resp. iným kvalitným masážnym olejom ( napr. značky JUST) potom na pupok položme kúsok gázy a tam postavme horiacu sviečku. Skúsme sa sústrediť na brucho, a skúsme precítiť harmóniu medzi telom a dušou. Kto chce schudnúť počas aplikácie, nech medituje nasledovným spôsobom: z každej konzumovanej potravy sa vstrebáva len toľko, koľko potrebuje moje telo, ostatná časť vo forme škodlivých látok nech sa vyplaví z organizmu.
Ak niekto váži napr. 80 kg, nech opakuje: moja ideálna váha je 78 kg, a ak váha ukazuje toľko, môžeme ísť nižšie, povedzme na 76, 74, atď. Keď sme už dosiahli vytúženú váhu, už netreba každý deň aplikovať sviečku, stačí raz týždenne, neskoršie mesačne. Akonáhle sviečka dohorí po logo – trvá to cca 15 min, uhasme ju vo vodou naplnenej nádobe.
     
U niekoho môže po čase pupok mierne zčervenať – je potrebné ho ošetriť niečím hojivým – prírodnou kozmetikou, Aloe vera- sprayom prvej pomoci apod. Tento príznak sa však neobjaví, pokiaľ budete používať olejček a premasírujete si bruško.
     
Veľmi sugestívne a uvoľňujúco pôsobia čakrové sviečky – sú to vlastne telové sviečky vo farbách čakier a čierne sviečky na samoliečenie akýchkoľvek deštrukčných vzorcov pôsobiacich vo vnútri tela ale aj mysli.
     
Čakrové sviečky umiestňujeme priamo na miesto centra každej čakry.( O čakrách jestvuje množstvo literatúry )
     
Osobitné pravidlá má čierna sviečka – umiestňujeme ju len na priehlbinu nad 1.krčným stavcom, medzi krížové stavce a na mäkký bod vedľa kolenného kĺbu. Počas horenia sa odporúča preciťovať hlas svedomia, dovoliť si načúvať mu a úplne sa odpútavať od nutkavého myslenia či rýchlych, dostatočne časovo nespracovaných riešení. Dôležitou súčasťou tohto procesu je odpustenie sebe samému v maximálnej hĺbke, do akej dokážete ísť.
     
Kedy sviečku nepoužívame:
1. pri akútnom zápale ucha
2. hnisavé zápaly ucha
3. ekzém, psoriáza, iné zmeny kože
4. bolesti hlavy neznámeho pôvodu
5. porušenie ušného bubienka
6. nádory, vysoký krvný tlak
Zdroj: DRC Aura

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.