Kategórie
cesta k sebe

CO JE JEDNOTA

„Jednota je prvopočátek lidského bytí. Systém Jednoty je nalezení vnitřní světla, klidu a míru v celém našem bytí, na všech úrovních a podúrovních v prvopočátku, tady a teď a navěky. Jednota je věčnost našeho bytí v nekonečné čisté Boží lásce.Je to cesta  k poznání naší nekonečné lásky v nás a kolem nás.“

napojeninasvevyssisvetleneBozija
Člověk touží po  harmonii v sobě. Touží po neznámém a přitom tak toužebně vysněném. Je to pocit být sám se sebou a současně být nekonečný v celém velikém vesmíru kolem nás. Tento všeobjímající pocit nekonečné lásky v nás a okolo nás se nazývá jednota. Jednota je ve věčném klidu, je to čisté bytí bez tvaru a pohybu.

 

Jednota je tím jediným, co skutečně existuje, bez začátku a konce, od věčnosti k věčnosti. Jednota je cestou k polaritě. Člověk může mít zkušenost s prožitkem jednoty, pokud rozvíjí určité meditativní techniky a cvičení a podaří se mu alespoň krátkodobě polaritu ve svého vědomí sjednotit. V polaritě probíhá neustálý boj protikladů, jehož výsledkem je smír a transformace protikladných sil, které se vracejí zpět k jednotě. Jednota je světlo, z něhož naše bytí ve formě lidského života pochází a současně světlo, do něhož naše bytí po splnění svého úkolu na zemi odchází. Je to nekonečné světlo Boží lásky a Boží přítomnosti v nás a kolem nás.

Světlo a temnota jsou protiklady, které se objevují u přírodních kosmických fenoménů jako je den a noc, Slunce a Měsíc. Protikladná síla je nezbytná k zajištění rovnováhy a harmonie všeho existujícího v Univerzu. Světlo vynikne tím, že poznáme stín, radujeme se ze dne, protože jsme poznali noc. Máme rádi teplo, protože víme jak vypadá zima. Světlo je Bůh, temnota je ďábel. Stejně jako by nemohl být život bez smrti, nemůže být dobro bez zla. V každé vteřině svého bytí tady a teď se rozhodujeme, kam patříme. Každé naše rozhodnutí na cestě k jednotě je správné.

Ve vesmíru existuje rovnováha mezi protiklady, mezi duchem a hmotou. Tyto dvě síly spolu vytvářejí proces involuce (inkarnace do hmoty) a evoluce (návrat univerza k duchu, plnému vědomí a osvícení). Duchovní rozvoj je možné rozvíjet pomocí meditace a služby. Je to největší urychlení vývoje člověka na Zemi. Meditace vede k vyššímu a hlubšímu sjednocení duše. Skrze meditaci se dostáváme do kontaktu s naší duší a svým Božstvím v sobě. Službu si volí každý člověk sám. Máme svobodnou volbu, abychom se rozhodli, zda a jak budeme v životě sloužit světlu, v souladu s Řádem světla.

„V Jednotě neexistuje změna, proměna ani vývoj. Jednota je čisté bytí mimo čas  a prostor. V jednotě není žádné poznání,  jen bytí. Tam, kde nic není, lze nalézt  největší hojnost. Jednota je  splynutí našeho bytí  s planetou  Zemí  s Vesmírem a s celým Univerzem. Jednota je Boží klid a mír v nás.“

Helena Zvadilová

2 replies on “CO JE JEDNOTA”

Jéj tak som rada, že si roztancovaný…veď tanec a spev to je radosť duše a potešenie potrebujeme stále…hlavne ak ho vieš vniesť aj tam, kde chýba a kto ho potrebuje. Užívaj si to…. 😉

Páči sa mi

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.