Kategórie
Duchovné Duša Numerológia a Astrológia

Duchovný rozvoj a Zodiak…

Natrafila som na článok, ktorý mi dal viac odpovedí ako som čakala. Tým, že som si dala robiť astrologický rozbor , tak sa snažím zisťovať o rôznych astrologických aspektoch, ktoré nás ovplyvňujú.

O ceste duchovného rozvoja vznikla celá záplava kníh. Vychýrená anglická ezoterička Alice A. Baileyová vo svojej práci The Labours of Hercules (u nás zatiaľ nevyšla!) vysvetľuje skrytý význam Heraklových úloh v symbolike dvanástich znamení zverokruhu. Tvrdí, že každý z nás môže ísť touto cestou. Na duchovnej ceste čaká človeka veľa úloh – tak ako bájneho Herakla, ku ktorému prirovnáva duchovný vývoj duše.

 A.Baileyová je presvedčená, že to, čo sa učíme v znameniach od Barana do Leva je prípravou na ceste k osvieteniu a od Panny k Strelcovi – učením sa. Zasvätenie prichádza v znameniach Kozorožca, Vodnára a Rýb. V krátkom zhrnutí vám si môžete prečítať podrobnejšie o týchto etapách duchovnej cesty.

Ak sa nám však podarí pochopiť Heraklove úlohy, získame výnimočne ucelený a presný pohľad na duchovný vývoj. To nám umožní hlbšie pochopiť cieľ a význam tejto cesty vďaka prepojeniu jednotlivých jej etáp so znameniami zverokruhu. Vzbudzuje to dojem, že na nebi bol namaľovaný veľký evolučný plán, obraz pokroku ľudskej duše, ktorý sa končí návratom k jej zdroju. Stačí vari len dodať, že slovo zverokruh, pôvodne zodiak, je odvodené z prvotného kmeňa hebrejského “sodi”, čo znamená cesta: akoby všetky formy života smerovali k rozvoju touto kozmickou cestou.

Pochopenie príčiny neúspechu znamená úspech v budúcnosti.

Takže aj keď to je dlhé, stojí to za prečítanie. Možno aj vy v tom nájdete to, čo momentálne  potrebujete pochopiť.  

Heraklové úlohy-pochopenie duchovného vývoja 1.časť

Heraklové úlohy-pochopenie duchovného vývoja 2. časť

2 replies on “Duchovný rozvoj a Zodiak…”

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.