Kategórie
Liečenie psychosomatika

Chronická nádcha…

1. Biopole upozorňuje najmä na:

Chronický zápal v prínosových a čelových dutinách, časté prechladnutia obličiek, jedy z narušenej látkovej výmeny, ktoré sa pokúša organizmus vylúčiť cez nosovú sliznicu, na oslabený imunitný systém a na poruchu črevného systému, najmä v hrubom čreve. Príčinou chronickej nádchy však často bývajú aj vrodené výrastky v nose.

2. Odporúčaná fytoterapia:

30g vňate čiernohlávka obyčajného,
30g listov skorocelu kopijovitého,
20g listu slezu lesného,
20g listov ríbezle čiernej,
20g vňate fialky trojfarebnej,
20g vňate repíka lekárskeho,
20g listov medovky lekárskej,
20g listov žihľavy dvojdomej,
20g plodov ruže šípovej (šípky),
10g vňate ľubovníka bodkovaného,
10g listov mäty piepornej a
10g vňate materinej dúšky obyčajnej.

PRÍPRAVA ČAJU: Dve čajové lyžičky zmesi zalej litrom vriacej vody, lúhuj 15 minút a preceď do termosky. Pi po dúškoch v priebehu dňa. Po troch týždňoch týždňová prestávka a kúru takto zopakuj ešte päť ráz.

* Na celé čelo a prínosové dutiny si prikladaj každý večer na hodinu obklady z tvarohu.

POSTUP: Tvaroh izbovej teploty rozlož v tenkej vrstve medzi dve vrstvy gázy, prilož a nechaj pôsobiť. Počas aplikácie lež. Dovedna si urob 60 obkladov.

* Zmes na výplachy nosa:

ROVNAKÉ DIELY
vňate čiernohlávka obyčajného,
kvetov rumančeka pravého,
listov slezu lesného,
listov skorocelu kopijovitého a
listov medovky lekárskej.

PRÍPRAVA: 100g byliniek (čerstvých alebo sušených) zalej litrom studenej vody a nechaj v nepoškodenom smaltovanom hrnci lúhovať zakryté na teplom mieste. Po 12 hodinách prihrej na teplotu 70 °C a preceď. Vyplachuj vlažným roztokom. Nespotrebovaný roztok skladuj v chladničke v dobre uzavretej fľaši. Pred ďalším použitím si potrebné množstvo zohrej vo vodnom kúpeli.

Výplachy si rob dva až tri razy denne. Po výplachu si vždy okolie nosových dierok potri kvapkou čistého oleja Tea tree (dostať ho v lekárni).
* Inhaluj nosom aj ústami paru z rumančeka pravého, pamajoránu obyčajného alebo mäty piepornej.

3. Stravovanie:

Podľa Zásad správneho stravovania – kap. (142). Jedz veľa ovocia, zeleniny, strukoviny, orechy, ryby, všetko, čo obsahuje dostatok vlákniny, aby sa čistil črevný systém. Z vitamínov sú dôležité tie, ktoré posilňujú obranyschopnosť (vitamín C, betakarotén, vitamíny skupiny B), z minerálov zinok, selén. Jedz hlavne kašovitú stravu z ovsených vločiek a mlieka s medom alebo krupicovú kašu s medom.

4. Šťavy:

* mrkvová 3dl, špenátová 1,8dl.
* citrónová 0,5dl, chrenová 1, 2dl.
* mrkvová 3dl, cviklová 1dl, uhorková 1dl.
* mrkvová 2,7dl, zelerová 1,5dl, petržlenová 0,6dl.
Denne pi niektorú.

Spôsob prípravy štiav je uvedený v kap. (128).

5.Prírodné preparáty:

Vyčisti si organizmus prírodnými preparátmi Zeleným jačmeňom alebo užívaj CHLORELU.

Pol roka užívaj: 3xdenne 1 000mg kyseliny pantoténovej, 2xdenne Stress B-komplex, 3xdenne Vitamín C 1000 zo šípok, 3xdenne po 20mg Zinku, Selén.

6. Iné rady:

Dávaj si pozor na prechladnutia, najmä od nôh. Spávaj v bavlnených ponožkách a čo najďalej od okna. Prečisteniu slizníc pomáha nastrúhaný chren zaliaty citrónovou šťavou. Užívaj 3xdenne za kávovú lyžičku. Vhodné je vdychovanie kamilkového oleja (fľaštičku si prilož k nosu). Pôsobí hojivo a protizápalovo. Začni si postupne otužovať telo (najskôr vlažnou sprchou až po studenú). Vhodné je aj plávanie. Raz do týždňa si urob očistnú kúru – kap. (095). Príprava olejov je v kap. (120).

7. Potrebná duchovná zmena:

VYRIEŠ SI ČO NAJSKÔR VŠETKY PROBLÉMY, KTORÉ ŤA OTRAVUJÚ, NESTAGNUJ NA JEDNOM MIESTE. OBNOV KOMUNIKÁCIU TAM, KDE JE PRERUŠENÁ ALEBO VIAZNE. NEUPPIEVAJ NA SVOJICH PREDSTAVÁCH, ZROVNAJ SI V HLAVE SVOJE MYŠLIENKY. NEBUĎ ROZČAROVANÝ, KEĎ SA TI NIEČO NEDARÍ, NENIČ SÁM SEBA VNÚTORNÝM NEPOKOJOM A POTLÁČANÝM PLAČOM. POUVAŽUJ NAD TÝM, ČI JE PRE TEBA AJ INÝCH PROSPEŠNÉ, ABY SI UPREDNOSTŇOVAL VO VŠETKOM ROZUM A ÚPLNE POTLÁČAL NEŽNÉ PREJAVY SVOJICH CITOV. SMUTNO A DUSIVO JE TAM, KDE V KONANÍ CHÝBA LÁSKA !

Viac o ochoreniach a spôsboch liečby nájdete na tejto stránke.

2 replies on “Chronická nádcha…”

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.