Kategórie
Energia Liečenie

Liečenie farbami…cvičenia

Člověk by se měl před prací s energiemi chránit vždy, resp. kolem sebe vybudovat silou svých myšlenek nějakou duchovní ochranu. Prosím, vyzkoušejte tato cvičení nejdříve sami na sobě. I zde totiž platí: Ne všechno je stejně vhodné pro každého. My vám nabízíme jen rady pro inspiraci. Vy sami se musíte rozhodnout, jestli zůstanete u svých obvyklých metod nebo jestli chcete intenzívně pracovat s energií reiki a barev. Následující cvičení byla sepsána jednou úspěšnou praktikující mistryní reiki:

 1. cvičení: Vybarvování symbolů

Pro toto cvičení byste měli mít 2. stupeň reiki a dostatek zkušeností s používáním symbolů: Symbol síly = Choku Rei, symbol harmonie = Sei Heki, symbol přenosu energie na dálku = Hon Sha Se Sho Nen. Pokud ošetřujete sami sebe nebo někoho jiného, můžete barvy skvěle použít. Pokud před tím v duchu nakreslíte znamení a spojíte se s energií, můžete během vizualizace jednotlivé symboly barevně zobrazit. Pokud cítíte, že potřebujete (vy sami nebo ošetřovaný člověk) určitou barvu, nakreslete symboly v duchu v této barvě. Co znamenají jednotlivé barvy a jak mohou působit, si můžete přečíst dál v knize. Můžete však také ohmatat jemnohmotná těla a vycítit, kde mohl vzniknout nějaký deficit.

Možná právě v této chvíli potřebujete uzemnění, pak nakreslete symboly sytě červenou barvou. Možná vnímáte nějakou blokádu v oblasti krku, nebo začátek nachlazení. Pak sáhněte po světle modré. Stejně dobře můžete symboly vybarvit přímo podle odpovídajících tělesných oblastí. Červenou můžete použít pro spodní oblast, oranžovou pro podbřišek, žlutou pro oblast žaludku/solar plexu, růžovou nebo/a zelenou pro oblast srdce, světle modrou pro oblast krku, královskou modř pro oblast čela a fialovou nebo bílou pro lebeční čakru.

Také s pomocí reflexních zón na chodidlech se dostanete ke kterémukoli tělesnému bodu, resp. ke každé ze sedmi hlavních čaker. I zde můžete symboly vytvořit v určitých barvách a přes chodidla ošetřovat barevnými energiemi reiki čakry nebo oblasti těla.

Důvěřujte si. Kombinace reiki s barvami je nádherná zkušenost. Vciťte se do toho, jaké změny vnímáte na rozdíl od obvyklých metod bez barevných symbolů.

2. cvičení: Barevný světelný paprsek při ošetřování

K tomuto cvičení vám bude stačit 1. stupeň zasvěcení. Pro zintenzivnění ošetření je vhodná práce se symboly (2. stupeň). Pokud se spojíte s energií reiki a vizualizujete paprsek přicházející shora, můžete mu dát barvu, kterou momentálně potřebujete. Pokud si nejste zcela jisti, která barva je pro vás v této chvíli tou správnou, zvolte bílou nebo fialovou. Ty jsou vhodné v každém případě. Po vizualizaci ošetřete sebe či druhého tak, jak jste zvyklí. Pokud chcete během ošetřování barvu změnit, stačí nová vizualizace paprsku, jak jemně a pozvolna mění svou barvu.

 3. cvičení: Vyrovnání čaker s pomocí barev

Toto cvičení je stejně účinné pro všechny stupně. Spojte se s energií reiki a vnímejte, jak tato energie vtéká do těla. Vnímejte, jak se veškerá energie hromadí v oblasti kořenové čakry a vizualizujte, jak energie v kořenové čakře přijímá červený odstín. Obě ruce při tom přitiskněte vedle sebe na kořenovou čakru. Vciťte se do ní. Pomalu položte své ruce na podbřišek, sakrální čakru. Při tom nechte svou zářivou červenou změnit v sytou oranžovou. Vnímejte, jak tato oranžová energie reiki plní váš podbřišek, vciťte se do něj. Nakonec položte své ruce na solar plexus (čakru pupku) a nechte při tom sytou oranžovou pomalu přejít v zářivou žluť.

Vnímejte, jak do vás plyne i tato energie. Pak přiložte své ruce doprostřed svého hrudního koše ve výši srdce, ke své srdeční čakře a vizualizujte při tom růžovou nebo/a zelenou barvu.

Tato růžově, resp. zeleně zbarvená energie reiki plní celou oblast vašeho srdce. Vciťte se do ní. Nyní položte své ruce na oblast krku a pomalu měňte zelenou nebo růžovou na světle modrou, která plyne do vaší krční čakry. Vciťte se do své krční čakry, jak je pomalu plněna a posilována touto světle modrou energií. Po chvíli přesuňte své ruce na čelo, své třetí oko neboli čelní čakru.

Ruce již neleží vedle sebe, nýbrž na sobě, přičemž se vaše dominantní ruka dotýká čela a druhá leží na dominantní ruce. Při tom vizualizujte královskou modř a nechte ji zaplavit svou oblast čela. Vciťte se do ní. Pak položte své ruce na hlavu a nechte mezi rukama, na středu hlavy, volnou mezeru, tak aby si ruce nedotýkaly a aby korunní čakra nebyla zakryta. Přitom nechte královskou modř pomalu změnit v nádhernou fialovou barvu a zaplavit jí oblast vaší korunní čakry. Pak spojte prsty obou rukou. Pohybem, vedeným shora dolů (od lebeční čakry, přes přední část vašeho těla, až k podlaze) vraťte tuto energii zpět k zemi.

Prosím dbejte na to, abyste se svýma rukama nedotkli země. Chvíli v této pozici setrvejte a pak ruce vraťte opět k sakrální čakře a vnímejte. V každé pozici, resp. po každé změně barvy, byste se měli na asi 3 minuty zastavit a jen vnímat. Pokud je to nutné, můžete se na některém místě těla zdržet i déle. Toto cvičení může být použito i v obráceném pořadí. Začnete pak s odpovídající barvou u hlavy a pokračujete po těle dále dolů. Ve stejném sledu, jak je uvedeno výše, ovšem v opačném pořadí. Pak budete končit u kořenové čakry. Odsud pak bude energie „tažena” vzhůru, před tělem, špičky vašich rukou se budou dotýkat, dlaně namířené vzhůru. Ruce budou, během tohoto tažného pohybu, nahoře na hlavě otočeny a energie posunována dolů ke kořenové čakře, kde bude dlaněmi odložena směrem k tělu.

4. cvičení: Energetická koule

Pohodlně se postavte a vzpažte. Dlaně jsou namířeny nahoru a špičky prstů obou rukou se dotýkají nad středem hlavy. Spojte se s energií reiki a vnímejte, jak vás tato energie zaplavuje a krouží ve vašem těle. Jemným pohybem pak přeneste své ruce dopředu a veďte je dolů k zemi (podlahy se nedotýkejte), špičky prstů zůstávají spojené. Nyní vnímejte, jak do vašich rukou plyne energie země. Tuto energii pak přeneste ke své 2. čakře, oblasti podbřišku tím, že k ní přiložíte své dlaně. Zatímco vaše ruce v této pozici zůstávají, představte si pod svýma nohama jakousi energetickou kouli, která se pozvolna zbarvuje do tmavě červené, celá se touto červení plní.

Tuto tmavě červenou energetickou kouli nyní silou svých myšlenek protáhněte svýma nohama až vysoko ke své kořenové čakře. Zatímco koule stoupá, mění svou barvu v křiklavě červenou. Nechte tuto sytou červeň kroužit ve své kořenové čakře a vciťte se do ní. Po chvíli se koule začne přesunovat dál, k 2., sakrální čakře a přitom mění svou barvu na oranžovou. Vnímejte, jak tato oranžová vyplňuje oblast vašeho podbřišku. Pak koule putuje dál, k vaší 3. čakře, solárního plexu, přičemž se oranžová mění v zářivou žluť. Vnímejte tuto žlutou energii, jak zaplavuje váš solar plexus. Nyní koule putuje dál ke 4. čakře, srdeční, a při tom mění svou barvu na zelenou nebo růžovou.

Vciťte se do ní, zatímco energie plyne do oblasti vašeho srdce. Pak koule putuje dál, k 5. čakře, krční a barví se přitom do světle modré. Oblast vašeho krku je naplňována touto nádhernou světle modrou barvou, a vy se vciťujete do tohoto procesu. Pak energetická koule sklouzne od 5. čakry k 6., čakře vašeho čela a změní svou barvu v královsky modrou. Vnímejte, jak tato královská modř zaplavuje oblast vašeho čela. Nakonec sklouzne koule k vaší korunní čakře a mění barvu na fialovou. U této čakry se nevciťujte, nýbrž nechte kouli hned změnit v zářivou bílou a odlétnout vzhůru. Konec cvičení.

Poznámka: Ponechte energetickou kouli v každé pozici barvy/čakry tak dlouho, dokud je vám to příjemné, nejdéle však 3 minuty. Kromě korunní čakry. Zde se koule vznáší nad touto čakrou a jakmile zbělá, zmizí nad vaší hlavou. Ruce během celého cvičení spočívají na 2. čakře. Je to cvičení, které je vhodné také pro použití ve skupinách, k nabití silou a naladění se na práci s reiki a/nebo energií.

Z knihy  J._Pfaff_Techniky_lečeni_barvami

6 replies on “Liečenie farbami…cvičenia”

Priložila som ju kvôli tebe, lebo sú v nej aj znamenia a farby, ak by si chcela použiť u seba. 😉
Je v nej naozaj veľa dobrých rád a dokonca som tam našla aj popis aury, lebo ja tmavú farbu v aure vnímam ako negácie a na internete sa tmavá aura popisuje aj pozitívne.
Pekný dník aj tebe Eli.

Páči sa mi

martinka dakujem, prave sa nad nou vytesujem 🙂
velmi mi to pomohlo a dakujem aj za uvadzanie na moj blog 🙂
velmi si to vazim a ocenujem, dakujem aj za podporu 🙂
nam nasnezilo ach jaaaj tak som doobeda mala toho dost ,ale teraz citam a je to uzasna kniha veru 🙂
pappa a nech sa dari martinka

Páči sa mi

Vidíš ako na všetkých myslím. Vždy ak niečo objavím , tak už posielam. 😉 Vedela som , že si to budeš prezerať a trocha som si v nej včera čítala, keďže včera pršalo a nič sa mi nechcelo.

Tak posielam k vám trocha slniečka, nám tu svieti, ale veľmi fučí vietor. 🙄 Teplo asi tak skoro nebude. Ok pááá 😉

Páči sa mi

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.