Kategórie
Liečenie

Choroba a uzdravovanie…Emanuelová kniha

Emanuel

Chci Vám předat tyto dary: svoji nejhlubší Lásku, bezpečí Pravdy, moudrost Vesmíru a skutečnost Boží. S těmito čtyřmi věcmi Vás již nic nemůže zastrašit. Půjdete za hlasem srdce rychle dál vstříc svému cíli, kterýžto jest Domovem. Já vím o existenci zmatku i pochyb a o tom, jak se projevuje chaos. Víte o tom, že pod stíny povrchu září věčné Světlo ?

Tato pozemská rovina není začátkem a ani koncem Vaší existence. Je prostě jen jedním krokem, jen jednou školní třídou. Nechejte mne přátelé, ať vás zpravím o tom, jak pevně jste zasazeni do věčnosti, jak jasně můžete zazářit ve svém fyzickém světě, jak je možné to vše uskutečnit, jak nádherně byl vypracován Plán.

V Božím Plánu není žádna duše sama. A žádná duše není zatracena.

Choroba a uzdravováni

V čase ticha a pozorování sebe sama lze nalézt tolik, že nemoc bude, milé mé duše, jež jste stále motivovány vnějšími okolnostmi, Váš vývoj urychlovat. Toto období je možné využít pro praktikování alchymie s hlínou hmoty, do které vdechnete ducha a tím tuto hlínu změníte na zlato.

Onemocnění je lekcí, vzkazem od duše.

Když lekci zvládnete, pak nemoc v momentě mizí. Nemoc je hmotným projevem zmatku, který nastal v dané duši proto, aby se o něm dozvědělo vědomí. Každý kousek nemoci patří k Vám. Naslouchejte svému tělu.

Co říká ?

Buďte tou částí svého těla. Jakmile zaslechnete hlas těchto neposlušných oblastí, pronese vyspělá mysl: „Zkusme to jinak.” V tomto okamžiku téměř doslova obklíčíte tuto odchylující se energii uvnitř sebe, ať už je mentální, fyzická nebo emocionální, a začnete ji vybíjet prostým přijetím její existence.

Přeměna začíná. Bolest k Vám promluví, až budete připraveni poučit se z ní. Emocionální bolest říká jednu věc, fyzická jinou. Dokonce i jejich umístění v těle hovoří výmluvně. V životě se nic neděje náhodně. Chápu, že je těžké, když někdo trpí bolestí, ale Pravda je Pravda.

Žijete v moudrém a uspořádaném vesmíru.

Postavte na tom svoji filozofii. Nemoc napřed existuje v mimohmotné říši duchovních potřeb, emocionálních zmatků nebo mentálních odchylek. Nikdy není primárně fyzická. Tělo je reaktor. Při stresu se otřásá a vnějšími projevy reaguje na vnitřní nepokoj. S tím, jak se tělo prohýbá pod náporem otřesů, nastává v některé části těla zadržení energie. Tak je připravena půda pro fyzický projev, kterým ve Vaší realitě je chybné fungování těla.

Choroby jsou označovány podle symptomatických projevů, ale jejích příčiny mohou být naprosto odlišné. Tatáž choroba může existovat u dvou odlišných jedinců ze dvou odlišných důvodů. Takovým způsobem každé tělo vyjadřuje své vykreslení nejednotnosti.

Jsou některé choroby karmického původu ?

V případě karmického a stresového původu jde o jednu věc. Jde o to, jakým způsobem jste se pro tento život vybavili, abyste mohli sledovat plán své duše i v oblastech konfliktů.  Tomu se dá říkat karmický původ. Toto slovo však poskytuje více iluze než kolik dává objasnění.

Uzdravování může začít v okamžiku, kdy dojde k pochopení Pravdy o tom, co způsobilo chorobu.

Takže nemoc je bez výjimky ztělesněním toho, co vědomí nehodlá přijmout. Vědomí duše proudí jako životní síla fyzickým tělem a v těch oblastech těla, které této životní síle odporují může v některé fázi života nastat porucha funkce, přesně v duchu potřeb duše.

Každé odepření se nakonec projeví v tělesné oblasti, což je jedním z důvodů toho, proč lidé vstupují do svých těl. Tak musí projít tím, čím se zdráhají projít na mentální a emocionální úrovni. Vaše nemocné tělo není Vašim nepřítelem, ale Vaším věrným přítelem. Bylo naprogramováno Vaší duší, aby přesně takto a v daném čase reagovalo. Uposlechněte jeho vedení. Pokud zaujmete jakýkoliv postoj, který naznačuje, že si zasloužíte potrestání od Boha, pak to je právě ono. Nikdy to není samotná nemoc. Proč jsou některá těla zdravá a jiná jsou nemocná nebo zmrzačená ? Za zdravé tělo si nemusíte dělat žádné výčitky.

Pro na všechno existuje nějaký důvod?

Vězte, že jste v minulosti poznávali osud ve hmotném těle plném chyb a popíráni. Obáváte se snad, že všechny věci nejsou v Božím vesmíru rozdělovány rovnoměrně ? Někteří lidé si volí genetické faktory jako by si kupovali domek s vyhlídkou na jih nebo s jezerem za zahradou.

Zvolí si k přebývání hmotnou formu, která v sobě skrývá možnost vzniku určité choroby jako pojistného ventilu a která je vytvořena tak, že bude příslušným způsobem reagovat, pokud jisté prvky v jejím životě dojdou do bodu, ve kterém je přestane zajímat cesta dále.

Mohou duševně choří lidé vědomě ovládat své onemocnění ?

Ne. Mohou je ovládat duchovně. Ale pokud řekneme, že někdo ovládá svoji duševní chorobu, znamená to, že vyjadřujeme nemilosrdný názor. Existuje také jedna vcelku správná škola víry v to, že duševní nepříčetnost je moudrým rozhodnutím pro případ, že nastaly takové okolnosti nebo otřesy, se kterými se lidská bytost jednoduše není schopna vyrovnat. Jistě, i duševní choroba může být procesem léčby.

Duše, která leží v centru této úvahy, ta dlí v uvědomění, ale svěřila se růstu v lidském životě často nejen kvůli sobě samotné, ale také kvůli přínosu s ni spojených prožitků, které zažiji ostatní.

Pokud bychom vyprali slovo „rakovina”, nechali je vyschnout na slunci a potom je bílé a krásné přinesli zpět, slibuji Vám, že by z něj pocházelo méně bujení a smrti.

Duše by si zvolily jinou cestu.

Otázka rakoviny je otázkou strachu – rakovina nese odkaz strachu – který ve Vašem světě převažuje. A proto také s nemocí se musí zacházet obdobně jako se strachem. Až bude rakovina vymýcena, objeví se něco jiného. Lidé se musejí vyrovnat se strachem, neboť to je jeden z prvků, které nejvíce popírají Boží skutečnost. Slyšel jsem, že neexistuje nemoc, kterou by nebylo možné vyléčit. Co mám dělat, pokud tomu věřím a chci, aby se mi vrátilo zdraví. Jde o otázku vůle.

Řekne-li někdo:

„Není nic, co by se nedalo vyléčit,” je třeba trvat na tom, aby se dodalo „za mých podmínek.” Existuje skutečně lék na všechny nemoci ? Řekl bych ano, pokud byste již byli tak moudří, že byste považovali smrt za lék. Tělo si je ve své nekonečné moudrosti vědomo toho, co vyžaduje rovnováha. Pokud budete pozorně naslouchat, můžete diagnostikovat i léčit své neduhy.

Řeknu Vám tolik:

Když je duše připravena odejít, můžete být třeba silným a zdravým atletem a Vaše srdce se zastaví. Pokud duše není na odchod připravena, pak se tělo uzdraví. Musíte odhalit sílu osvobozeného vědomí lidské bytosti – ne vůle, ale osvobozeného vědomí – které má schopnost obnovovat a léčit své tělo. Jelikož se někteří z Vás během svého života stanete léčiteli, dovolte, abych Vás upozornil, že některé duše nestojí o to, aby se uzdravily.

„Musíte se uzdravit,” bývá většinou poselstvím, které nese léčení. Ne, všichni nemusí.

Jen pokud to sami chtějí. A Vy v tomto nejste žádnou autoritou. Nevnucujte svoji vůli. Jen dávejte Lásku. Duše si ji vezme a pošle ji tam, kde ji bude moci nejlépe použít.

Mohou to lidé vzájemné léčit vkládání rukou ?

Spojením dvou nebo více lidí, kteří se sešli ve jménu Pravdy a Světla pronikají dovnitř síly Lásky a mění procesy a energetické systémy v těle nemocného. K vytvoření významných okolností je třeba jen těchto dvou a dále Lásky, otevřenosti a důvěry – jen těchto dvou a Božského Ducha.

A léčba na dálku ?

Chcete-li někomu poslat léčivý impulz, nechť je to modlitba za to, ať akceptují svoji nemoc a ať jí umožní vykonat cokoli z toho, co zamýšlí sama Moudrost. Nejvyšší formou léčby, která je zároveň její formou vrcholnou a kterou Váš lidský svět nespatří dalších dva tisíce let je léčba pochroumaných těl čistou vodou. Účinnost této léčby bude založena na víře.

Věnováno obrazu, který nese každá duše ve svém lidském vědomí a památce Světla, za kterým kráčí, Bytosti, kterou se touží stát a Pravdy, kterou mezitím již je.

Z knihy: Emanuelova kniha Poselství z duchovních světů

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.