Kategórie
Energia Liečenie

Duchovní příčiny: Vady smyslových orgánů…

Smyslové orgány jsou nástrojem ducha pro vnímání hmotného světa. Jestliže duch odmítá přijímat a vyhodnocovat jejich vjemy, dochází k poruše jejich činnosti.

  • Oko do duše okno – říká lidové přísloví. Očima lze komunikovat. Oči nejen dojmy přijímají, ale i vydávají. Od toho rčení: “střelit po někom okem, hodit na někoho očko, očima někoho hltat, zlý pohled” atd.
  • Šedý zákal – usazení nenávisti v jakémkoliv orgánu umrtvuje. Vysílání nenávisti očima vede k zákalu. Akutní nenávist velké energie se vybíjí prasknutím nebo odchlípnutím sítnice.
  • Zelený zákal – zvýšený nitrooční tlak způsobuje zúžení zorného pole. Člověk plýtvá energií svého ducha na to, aby donutil své oči vidět jen to, co chce.
  • Slepota – příliš jemný duch se nechce pohybovat v hmotném světě a utíká do světa svých představ a snů.
  • Krátkozrakost – přemrštěná subjektivita, strach pohlédnout do širšího obzoru. U dětí signalizuje přetížení úkoly. Tyto vyplňují celou duševní kapacitu dítěte, které se je z lásky k rodičům snaží zvládnout a v duši odvrhuje vše ostatní. Toto pojetí člověka ze dne na den se mu obtiskuje do duše. Vzniká krátkozraký člověk.
  • Dalekozrakost – člověk přeceňuje objektivní, nechce vidět svůj podíl viny na životních událostech. Vyžívá se v zahleděnosti dopředu a kolem sebe. Proto se objevuje dalekozrakost hromadně ve stáří.
  • Šilhání – jde o špatnou koordinaci os obou očí. Porucha ukazuje na neochotu a neschopnost vidět dění světa komplexně, současně ve více rovinách. Typická je jednostrannost názorů šilhajících.
  • Nedoslýchavost – nemocný chce slyšet jen sám sebe. Druzí mu již nemají co říci. Začínají již u lidí nadměrně zaujatých svou prací nebo sebou samými. Trvají-li tyto stavy chtěného vypínání sluchu dlouho a opakovaně, dotyčný si již hluchotu “nacvičuje”.
  • Hučení v uších – co dělá ten, který nechce něco slyšet ? Hučí ! Kdo nechce slyšet vnitřní hlas, ten si hluk přivolá.

Průměrný podíl příčin: u každého syndromu je jiný a v těchto případech těžko stanovitelný.

Doprovodná léčba: pro každý z uvedených syndromů je doprovodná léčba odlišná, proto níže uvedené prostředky platí pouze obecně. Poruchy zraku: Barva – světle modrá.

Strom – jasan.

Vůně – rozmarýn.

Kámen – opál.

Poruchy sluchu:

Barva – tmavě modrá.

Strom – javor.

Vůně – rozmarýn.

Kámen – sodalit.

Léčba duchem smyslových orgánů.

Bože, zbav mě touhy vidět nebo slyšet jen to, co se mi hodí, naplň mne touhou vnímat celou skutečnost se všemi jejími aspekty.

Z knihy Duchovné príčiny chorôb a ich liečenie Josef Staněk, Jana Brzobohatá

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.