Kategórie
Bylinky

Trstinová melasa

melasaPráve som dopočúvala video s liečiteľkou Evou Moučkovou a spomínala používať melasu.

Trstinová melasa je veľmi cenný vedľajší produkt pri výrobe trstinového cukru. Nie nadarmo sa označuje za čierny zázrak, ktorý hravo zatočí so všetkými zdravotnými neduhmi.  Ale pekne poporiadku.

Melasa obsahuje celý rad minerálov v prírodnej forme, čo umožňuje telu predovšetkým jej efektívne vstrebávanie. Pre cennú kombináciu dôležitých stopových prvkov spoľahlivo pomáha pri odstraňovaní celej škály nepríjemných zdravotných ťažkostí.

Pomôže pri depresii

Čierny zázrak je neoceniteľným pomocníkom v prípade mnohých ochorení, a to bez akýchkoľvek vedľajších účinkov. Pomáha organizmu zabezpečiť rovnováhu a jednoznačne potvrdzuje múdrosť našich predkov, že oveľa jednoduchšie býva odstraňovať príčiny ochorení, než liečiť ich následky. Pre vysoký obsah železa býva nepostrádateľná pri liečbe chudokrvnosti a  pri jej pravidelnom užívaní dokonca výrazne uvoľňuje psychické napätie. A to zďaleka nie je všetko. S čím všetkým vám melasa pomôže?

Ochorenia kože

Akné, ekzémy, poškodenia nechtov a vlasov. To sú len niektoré z  problémov, ktoré postihujú ľudí s nedostatočným prísunom vitamínov. Práve prítomné vitamíny skupiny B výrazne napomáhajú pri celkovej regenerácii pokožky.

Obehová sústavu

Zhoršenie cirkulácie krvi, a tým aj zlý prívod kyslíka k tkanivám, zabraňuje likvidácii splodín látkovej výmeny a poškodzuje tak bunkový metabolizmus. K tomu, aby steny ciev zostali elastické, pomáha melasa tým, že do organizmu dodáva potrebné minerálne látky.

Trávenie

Poruchy látkovej výmeny a chronická zápcha sú pre telo extrémne nebezpečné. Medzi ich najčastejšie sprievodné príznaky patrí  pálenie záhy, plynatosť, zápcha, hnačky či hemoroidy.

Následky dlhodobej zápchy pritom neradno podceňovať.  Veď pri častých a chronických poruchách látkovej výmeny  sa už čoskoro dostavia nielen silné migrény, dermatologické, nervové i srdcové choroby, ale tiež zápaly spôsobené ukladaním odpadových dusíkatých látok v organizme. Pre odstránenie problémov so zápchou lekári odporúčajú vypiť ráno nalačno veľký pohár vlažnej vody zriedený s lyžičkou trstinovej melasy.

Komu je určená?

Deťom – pre zdravý vývoj, rasť a ochranu pred nepriaznivými  vplyvmi okolia

Športovcom – pre zvýšenie výkonnosti a k ochrane extrémne zaťažených kĺbov

Seniorom – Pre zlepšenie zdravotného stavu a pohybového aparátu

Pre všetkých k posilneniu imunity a zabezpečenie dobrej kondícii organizmu

Ako chutí najlepšie?

Trstinová melasa sama o sebe nechutí najlepšie, a preto ju ľudia najčastejšie užívajú v kombinácii s vodou či iným nápojom. Okrem tekutín však možno melasu pridávať aj do rôznych pokrmov. Pre ľahšie rozpustenie je vhodnejšie použiť skôr teplejšie nápoje a jedlá. Prinášame vám hneď niekoľko konkrétnych tipov:

  • Trstinovou melasou možno doplniť smotanové jogurty i sójové mlieko
  • 1 čajová lyžička melasy rozpustená vo vlažnom mlieku je výborným receptom na kľudný spánok
  • Trstinovou melasou možno osladiť cornflakesy aj ovsené vločky
  • Pokiaľ je melasa rozpustená vo vode, dobre chutí v kombinácii s citrónovou šťavou
  • Trstinovou melasou možno osladiť kávu, kakao či puding

Zdroj: Preženu noviny.sk

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.