Kategórie
Liečenie

Bradavice…

Bradavica je kožné ochorenie, ktoré spôsobujú víry. Tieto víry sa ľahko prenášajú. Počas školskej dochádzky trpí týmto ochorením asi 7% detí.

Bradavice počas jedného roka väčšinou samé zmiznú. Ochorenie nemusí vyvolávať žiadne problémy, niekedy sa môže objaviť na tvári alebo na rukách ako kozmetická vada, inokedy môže byť sprevádzané i bolesťami.

Bradavice sú naše nepríjemné „kamarátky“, ktoré nás len tak neopustia, keď sa začnú objavovať na tele. Navyše, ak sa nekontrolujeme a rozškriabeme si jednu z nich, krvou sa môžu prenášať rýchlo po celom tele. Je preto nutné sa bradavíc okamžite zbaviť.

Bradavice sú naše nepríjemné „kamarátky“, ktoré nás len tak neopustia.

Nechtík lekársky a šťava z jeho kvetov pôsobí dobre na postihnuté miesta, odstraňuje infekčné oblasti. Tento účinok vyvoláva kyselina salicylová. Z kvetov nechtíka si uvarte odvar, prikladajte vlhké obklady.

Obľúbeným domácim spôsobom odstraňovania bradavíc je aj ocot a soľ. Stačí namočiť plátok citróna do octu s troškou soli. Tekutinu nechajte dva týždne odstáť. Potom citrón vyberte a roztokom potierajte bradavicu.

Cesnak vám tiež vytiahne bradavice z tela. Ako na to? Do leukoplastu vystrihnite otvor a nalepte si ho tak, aby bradavica v ňom zostala. Priložte na ňu polovicu strúčika cesnaku a upevnite ho leukoplastom. Keď bradavica stmavne, dá sa ľahko vybrať.

Šťava z cibule pomáha vyliečiť kožu od bradavíc.

Najlepšia cibuľa s príchuťami
Jedna z nich je slaná cibuľová šťava. Do cibule vyhĺbime jamku, kam nasypeme trochu soli. Počkáme, kým sa tá v cibuli rozpustí. Bradavicu potierame takto nasolenou cibuľou. Inou alternatívou je sladká cibuľová šťava. Rozrežte cibuľu, nasypte do nej cukor, počkajte aby pustila šťavu a vytvorí sa trochu sirupu. Touto šťavou potierame bradavice.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.