Kategórie
Liečenie

Liečebné metódy…

Minne mi poslal mailom zopár liečebných metód, ktoré zvládne každá gazdinka. Veľa z nich nájdeme v našej kuchyni, alebo matka príroda nám ich ponúka vonku na lúkach. Občas nám tieto metódy pomôžu oveľa efektívnejšie ako farmakologicky upravované lieky, ktoré majú veľa nežiaducich účinkov. V tejto oblasti sa pohybujem, takže viem, o čom vravím. Dôležité je veriť, pretože všetko sa odvíja v mysli človeka.

Trocha z histórie liečenia:

Staroveké civilizácie zaznamenávali príčiny chorôb ako aj liečbu bolesti na kamenné tabule.
Používali tlak, teplo, vodu a slnko. Pravekí ľudia spájali bolesť s hriechom, mágiou a démonmi. Liečba bolesti bola záležitosťou čarodejníkov, šamanov, kňažiek, ktorí používali bylinky, modlitby a rituálne ceremoniály.

Gréci a Rimania prví rozviedli teóriu vnímania, myšlienku, že mozog a nervový systém zohrávajú svoju úlohu pri vnímaní bolesti. Ale až v stredoveku, siahajúcom do obdobia renesancie v 14. –15. storočí, sa začali kumulovať dôkazy podporujúce túto teóriu. Leonardo da Vinci a jeho súčasníci prišli k presvedčeniu, že mozog je centrálnym orgánom zodpovedným za vnemy. Da Vinci takisto rozvinul myšlienku, že vnemy do mozgu prenáša miecha. Medzi chudobnými boli babky bylinkárky, ktoré poznali čaro v prírodných zdrojoch. Dodnes sa zachovalo zopár receptov a rád ako si pomôcť pri ochorení.

Tu je zopár metód, ktoré vám  pomôžu…Liečebné metódy a návody

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.