Kategórie
Energia Liečenie Sny

Choroba a uzdravovanie…

Jak vzniká nemoc?

Naše tělo se skládá z fyzického těla i mnoha vrstev energetických těl, které jsou běžně pojmenovávány aurou. V těchto tělech probíhají všechny psychické pochody, tvoří se zde všechny myšlenky i pocity. Ve fyzickém těle pak energie proudí k jednotlivým orgánům energetickými drahami (meridiány). Propojení těl aury s energiemi ve fyzickém těle je zajištěno tzv. čakrami, což jsou energetické víry, které přivádějí energii do těla i ven z těla. Celý tento komplex energií zajišťuje bezchybné fungování člověka jako lidské bytosti. Každá nerovnováha se pak okamžitě někde projeví.

Vznik nemoci začíná na nejjemnějším obalu aury.

Když člověk nežije v souladu s informací svého genetického kódu, vytvoří se na nejhornějším obalu aury jemná trhlina. Ta se pak postu-pně zvětšuje a proniká jednotlivými energetickými těly níže k fyzickému tělu. Jakmile se dostane do emocionálního těla, mění se pozitivní emoce radosti v emoce negativní. Člověk začne prožívat pocity vzteku nebo zloby, začne se trápit. To se negativně projeví ve vztazích.

Člověk přestane reagovat na podněty svým přirozeným způsobem a začne vyčítat i to, co mu dříve nevadilo. V tomto procesu se vyplavují navenek všechny potlačené emoce. Velmi to ničí vztahy, protože lidé neumí přijímat zlo, které je v jejich blízkosti, jako příležitost k zamyšlení se sami nad sebou. Pokud však v tomto procesu člověk nechce poškozovat vztahy, tak emoce zadrží a tím dá tělu příležitost, aby trhlina v auře pronikla až k fyzickému tělu, v němž zablokuje energetickou dráhu, která přímo vede energii k některému orgánu.

Ten pak nepřijímá životní energii a onemocní. Člověk, který nežije v souladu se svým okolím, má tak na vybranou – buď si poškozuje své zdraví, nebo vztahy, velmi často však obojí najednou.

Jak probíhá proces uzdravení?

Nemocný člověk zpravidla vyhledá lékaře a nemocnému orgánu dodá lék v podobě chemické pilulky. Ta vyléčí nemocný orgán, ovšem aby byla zachována harmonie, je nutné, aby se změna projevila ve všech energetických tělech. Proto se trhlina v auře samočinně začne zacelovat.

Při tomto procesu často dochází k uvědomování si malicherností, které vyprovokovaly vztek a tím dochází ke změnám postojů, které vedly k vytvoření nemoci. Často je však změna jen dočasná nebo částečná a po kratší či delší době se celý proces opakuje.

Energie reiki nám může velmi pomoci k trvalému odstranění potíží tím, že nás více nalaďuje na naše skutečné potřeby, zesiluje intuici i vnímání potřeb druhých lidí.

Emoce se vždycky nemusí ventilovat hádkami, protože člověk, který je naplněný energií lásky, má schopnost přijímat druhého v jeho přirozenosti.

Léčbu nemocí pak doprovází i léčení vztahů. Často začne používat reiki jeden člen rodiny a svým vnitřním klidem postupně nakazí celou rodinu. Jakmile začne používat reiki více členů rodiny, urychlí se proces léčení emocí, lidé jsou k sobě láskyplnější a fyzické uzdravení je doprovázeno zlepšením vztahů.

Reiki tak může pomoci každému, kdo se otevře přijetí lásky do svého života.

Neexistují nevyléčitelné nemoci, existují pouze nevyléčitelní lidé! Každý člověk, který přistoupí k procesu léčby své nemoci nebo svých vztahů vědomě a začne procházet kromě pravidelných terapií reiki i postupnou změnou postojů k životu a k lidem kolem sebe, dostane dar plného a trvalého zdraví.

Reiki nepomůže jedině tam, kde nejsou tato základní pravidla respektována.

Z knihy Anjelské reiki

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.