Kategórie
Energia Liečenie

Tibetské pulzní léčení…

Tělesná rovina – Jak regenerovat sami sebe

Jen málo lidem je známo, že existuje mnoho stupňů a úrovní zdraví a nemoci. Můžeme si představit celou škálu. Zacházíme-li se svým tělem láskyplně a stále se ho ptáme, co od nás potřebuje, pak se budeme stále pohybovat v horním rozmezí této škály. Budeme se správně stravovat, dbát na to, abychom měli dostatek pohybu, čerstvého vzduchu a uvolnění. Vyhneme se aktivitám, které zatěžují naše zdraví, a postaráme se o to, abychom si zajistili dostatek spánku, měli dobré místo na spaní atd.

Tělesné zdraví se ukazuje jako postoj, který musíme vykonávat trvale, a nikoliv jako jednorázový akt. Vyvineme si instinkt pro to, co nás degeneruje a co nás vede k naší regeneraci. Tyto faktory jsou u každého člověka různé. Pro jednoho je například chození po horách možností jak se znovu nabít energií, pro druhého je to tvrdá práce, po níž potřebuje ještě celý další den odpočívat. Jeden člověk se nejlépe zotaví ve fitnesscentru, druhý na vlastní zahrádce. Pečování o tělesné zdraví je životní postoj a znamená být z tohoto důvodu v trvalé zpětné vazbě k vlastnímu systému energie těla.

Tibetské pulzní léčení

Je mnoho možností jak přispět přímluvou těla ke zdraví vlastního organismu. Jednou z nich je „Tibetské pulzní léčení”, meditativní práce s tělem, při níž pociťujeme tep srdce a dotýkáme se určitých bodů na těle pacienta, nebo na ně tlačíme. Přitom v těle vzniká tok energie, který rozpouští hluboké blokády v těle pacienta. Tak jak se tyto blokády rozpouštějí, zakouší pacient dalekosáhlé uvolnění, má pocit, že se vznáší, a zažívá hluboký meditativní stav. „Tibetské pulzní léčení pracuje na tělesné rovině přímo s následky traumat, které jsou dosud energeticky zakotveny v těle klienta. Tato metoda rozpouští traumata z tohoto i minulých životů, která jsou uložena v buněčné paměti pacienta.

„Právě s touto metodou se dá velmi dobře pracovat v rovině, kterou si pacient neuvědomuje, ale přesto přitom může zakusit léčení. Tibetské pulzní léčení mění chování tohoto člověka a současně samozřejmě i tělo. Bolesti v těle se rozpouštějí.”

V okamžiku, kdy se „pulzováním” rozpustí napětí v některém orgánu, se člověk může svobodně vyjádřit a zjistí, jak najednou ve stejné situaci reaguje docela jinak. Taková proměna je sama o sobě vlastně definitivní, ale my lidé jsme jako cibule, to znamená, že musíme postupně rozpustit více vrstev traumatu. „Žijeme zde proto, abychom se stále více a více stávali jemně broušeným křišťálem. Toto vybrušování a leštění našeho křišťálu vyžaduje spoustu odvahy a připravenosti podívat se na témata, s nimiž jsme už možná na tuto Zemi přišli. ,Pulzní léčeni” je velmi dobrou možností jak pro své vyleštění něco udělat.” V současné době je už například v Německu mnoho míst, kde se můžeme Tibetské pulzní léčení naučit. Ideální je absolvovat kurz v páru, protože si pak můžeme vzájemně pomáhat.

Podobný článok o pulznej diagnostike…

http://www.vitalia.cz/clanky/pulsova-diagnostika-co-lze-zjistit-z-pulsu/

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.