Kategórie
cesta k sebe sebarealizácia

KDO TO ŘEKL?

LightBeings2Jako se do prázdné sklenice může nalít cokoliv, i do tebe se postupně od narození naprogramovalo přesvědčení a názory tvého okolí. Nic jsi proti tomu tenkrát nemohl udělat. Byl jsi tak naprogramován něčemu věřit. Doslova jsi byl vytesán k obrazu svého prostředí. Dostal jsi jméno a postupně jsi vstřebal znalosti doby. Dospěl jsi a ostatní přesvědčuješ o tom, v co věříš.

Ale všechny víry, náboženství, filozofie, myšlenkové směry, výzkumy, statistiky a názory jsou jen a jen koncepty, které někdo vytvořil z nekonečného pole Vědomí. Jsou to jen ledové kry plující v moři, z kterého pocházejí. Nejsou od něj odděleny, jen tak vypadají. Pokud jedna kra roztaje, nahradí ji jiná.

Pokud se rozhodneš, nemusíš věřit v to, co je ti předkládáno. Můžeš si založit své vlastní náboženství – takové, jaké ti vyhovuje. Pamatuj, že všechno jsou jen názory někoho na něco. On si je také vymyslel a v tom nejlepším případě si k tomu zaopatřil důkazy.

Ale to jsou jeho důkazy a jeho filozofie – ne tvá. Ty si to dělej tak, jak chceš – jak se rozhodneš v danou chvíli. Vědomí je všude a ve všem, proto neexistuje nic, co by bylo pro všechny správné nebo špatné, co by všichni měli a neměli dělat.

A když ti bude někdo prezentovat svou „zaručenou“ pravdu, polož mu otázku: „Kdo to řekl?“

A už víš, že je to jen jeho koncept, ne tvůj.

Karel Spilko  www.matrix-neo.cz

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.