Kategórie
Energia Liečenie

Depresia -odvrátenie sa od svetla

o_DEPRESSION1Minulý týždeň som robila viacej napojení a nejaké diagnostiky. U jedného človeka som  videla zablokovanú korunnú čakru. Prišlo mi to ako ťažký blok, odpojenie od zdroja, neprijmanie žiadnej vyššej sily . Široko otvorená korunná čakra môže zase vyvolávať stavy schizofrénie, kedy jej éterické telo pôsobí ako anténa a prenáša všetky zprávy nielen z VJ , ale aj okolia a kolektívného vedomia. Koreňová čakra je uzavaretá a človeku chýba uzemnenie. Takže ma znova niečo naviedlo ku knihe Liečivá sila čakier .  😉

Srdeční čakra je střediskem, které přijímá lásku duše a spojuje duši s láskou Stvořitele. Krční čakra je střediskem mysli duše, která se spojuje s myslí Stvořitele. Korunní čakra je střediskem, které přijímá vůli duše a jejím prostřednictvím i vůli Stvořitele.

Deprese

Reaktivní deprese je charakteristická ztrátou smyslu ži­vota. Dochází k tomu často při smrti partnera, ztrátě za­městnání, odloučení se od partnera, nebo ve vztahu s něja­kou jinou událostí, znamenající změnu. Může se objevit v průběhu nějakého smutku, ale zvláště v období zmatku a dezorientace.

Ezotericky je spojení s „vůlí být” špatné a oči se odvra­cejí od světla. Přesto, jak bylo již dříve řečeno, právě v tem­notě světlo září ostřeji a ať již s pomocí nějaké terapie sna­žící se depresi zvládnout nebo bez ní přijde jednou čas, kdy je dosaženo dna zoufalství, takže je pak možná už jen jedna cesta – cesta směrem vzhůru. Každý oceán má své dno, kaž­dá emoce někdy dosáhne své meze a pak dojde k nápravě.

O co jednodušší by bylo vidět světlo při cestě dolů, než muset projít onu cestu až ke dnu. Někteří se rozhodnou ne­pokračovat ve svém životě, ale předčasná smrt znamená nedokončenou inkarnaci a duše se musí vrátit, aby splnila svůj závazek.

Někteří lidé jsou náchylní k depresi v průběhu většiny svých životů. Často je z toho viněno jejich dětství, přestože jiné děti, ačkoliv vyrůstaly za obdobných podmínek, tolik nestrádají.

Domnívám se, že u těchto lidí je „vůle k bytí” korunní čakrou špatně přijímána a je tu odpor k tomu, být na této zemi – což může být dáno zkušenostmi z předchozích životů.

Pomocí a povzbuzením musí tito lidé najít nejen smysl života, ale také vůli žít. Z ezoterického hlediska nemůžeme vinit svět z podmínek, v nichž se nacházíme, protože jak jsem přesvědčena, my sami si volíme životní okolnosti, aby­chom duchovně rostli.

Viděno z druhé strany, zkušenosti nám umožňují jít vpřed a to je možné jen za předpokladu, jsme-li ochotni se zbavit všeho, co pro náš život už nemá význam. Setrvávání v hně­vu, zoufalství, rozmrzelosti atd., znamená vždy obtížné bří­mě a minulost neovlivní. My jsme tvůrci své budoucnosti, volme moudře to, čím chceme být.

Doporučení, jak harmonizovat korunní čakru

1) Sedněte si nebo lehněte do polohy, v níž se vám bude pohodlně meditovat. Sundejte si boty a uvolněte všechny tísnící části oděvu. Přesvědčte se, že vaše záda i hlava jsou dobře podepřené a že nemáte překřížené ruce a nohy. Ruce si dejte pohodlně.

Třikrát se zhluboka nadechněte, nechte přitom odejít vše­chen stres a jakékoliv svalové napětí – začněte od chodidel a pokračujte až k temeni hlavy. Nechte všechno napětí ode­jít do země, tělo nechte těžké, uvolněné a v klidu.

Přeneste se v duchu do místa, kde se cítíte bezpečně, do místa, které znáte, nebo o kterém jenom sníte. Je tu doko­nalý mír a klid. Svým vnitřním zrakem, sluchem, čichem i hmatem si začněte uvědomovat své okolí.

Když jste připraveni pokračovat, podívejte se nahoru na energii, která představuje vaše vyšší Já – může mít ur­čitou formu, barvu, nebo může být tvořena něčím zcela abstraktním.

Dovolte energiím své korunní čakry stoupat a splynout s tuto formou. Vnímejte svou mysl jasnou a představte si, že se vůle vašeho vyššího Já přenáší nad vaše denní záleži­tosti a naplňuje mysl klidem.

Teď přeneste energii korunní čakrou dolů, k základní čakře a dovolte jí přitom projít každou buňkou těla a nahra­zovat přitom disharmonii mírem.

Když energie dojde až k základní čakře, nechte ji projít nohama hluboko do země, kde se spojí s vůlí matky Země.

Představte si, jak se tyto dvě energie prolínají a pak spo­lečně stoupají základní čakrou ke korunní čakře a ještě výš, znovu k vašemu vyššímu Já. Pokračujte a dovolte těmto energiím obíhat mezi vyšším Já a matkou Zemí a procházet přitom vaším tělem, které je jejich přijímačem. Teď jste plně v přítomnosti, a také v „přítomnosti” svého Stvořitele.

Radujte se chvíli z tohoto pocitu. Až budete hotovi, přeneste energii dolů z vyššího Já ke korunní čakře a zdola od matky Země k základní čakře. Můžete si to představit jako uzavírání květu. Když jsou všechny okvětní lístky uzavřené, obklopte se bílým nebo zlatým světlem tak, abyste mohli pokračovat ve své každodenní činnosti.

Toto cvičení použijte vždy, když máte pocit, že jste opus­tili svou cestu, nebo když cítíte, že jste odpojeni od Zdroje.

2)  Jako prostředek vyvažování čaker může být použita fialová nebo purpurová barva buď prostřednictvím oděvu, který nosíme, nebo vizualizací.

3)  Hledejte v životě klid a radost a každý den si dopřejte deset minut klidného posezení a doplnění svých energií.

4)  Buďte v míru se sebou i s celým světem.

Z knihy Liečivá sila čakier Christine R. Page 

Podobné články:

Choroba a depresia trocha inak

Cesta prázdnoty a depresia

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.