Kategórie
Liečenie

Bloky v chrbtici…

Dnešná doba ponúka veľké množstvo alternatívnej liečby. Sú to rôzne liečebné metódy, ktoré vám pomôžu pri chorobách pohybového aparátu, blokov v tele, alebo iných ochorenich.

DORNOVA METÓDA

Dornova metóda je vhodná takmer pre všetkých. Vyrovnáva statiku tela, môže pomôcť pri rôznych problémoch a bolestiach pohybového aparátu ako sú: bolesti chrbta, bolesti bedrových kĺbov,  bolesti kolien, pri skolióze, lordóze, kyfóze a rozdielnej dĺžke dolných končatín (pokiaľ sa nejedná o vrodenú chybu).

BREUSSOVA MASÁŽ

Je druhom jemnej energeticky – manuálnej masáže chrbta v oblasti chrbtice, ktorá uvoľní telesné, psychické i duševné blokády. Masáž regeneruje medzistavcové platničky a tým sa vyrieši široké spektrum zdravotných problémov. Na masáž sa používa olej z ľubovníka bodkovaného, ktorý je veľmi vyživujúci pre platničky chrbtice. Počet ošetrení je individuálny, ale už po dvoch ošetreniach sa väčšinou dostavuje úľava.

KRÁNIOSAKRÁLNA TERAPIA

Pri tomto type neinvazívnej procedúry sa použitím ľahučkých, sotva znateľných dotykov (jemných techník, ktoré patria k osteopatii) a intuície pôsobí na mozgovo-miechovú tekutinu, ktorá chráni a vyživuje celý centrálny nervový systém a prúdi v chrbticovom kanáli. Cieľom je nájsť zdroj energetických blokád a ich odstránením pomôcť obnoviť správny tok tekutín a telesnej energie. Pôsobením na tzv. pokojové body sa z bunkovej pamäti tela môžu uvoľniť staré spomienky a stopy po traumách a vďaka navodenému uvoľneniu sa regeneruje celý organizmus.

Všetky masáže sa vykonávajú väčšinou na chrbte. Kostra je dômyselný mechanizmus a s každým stavcom je spojený aj niektorý orgán, tkanivo, kosti, zuby, vlasy a nechty… Masáž vám pomôže uvoľniť bolesť, avšak ak si tento blažený pocit doprajete spolu s uvedomením si „pravdepodobnej psychickej príčiny tejto blokády“, uzdravenie príde oveľa skôr.

Lieky neodstránia problém, iba ti utíšia bolesť, preto je dobré vedieť, ktorý stavec sa s akým orgánom a ochorením spája a nesie patričný blok.

Zablokovanie krčných stavcov

C1 prvý stavec(Atlas) sa spája s krvným obehom a pokožkou hlavy, hypofýzou, lebečnými kosťami, mozgom, vnútorným a stredným uchom. Nerovnováha môže spôsobovať bolesti hlavy, migrény, nervozitu, nespavosť, prekážky v hrdle, chrípku, vysoký tlak, stratu vedomia, amnézia, chronickú únavu, závraty. A čo príčina? Pravdepodobnou príčinou je podvedomá úroveň. Cítiš sa pomstychtivý ? Nevieš vypovedať svoje pocity? Vieš povedať nie bez pocitu viny? Dusíš všetko v sebe? …Vedome to vnímaš ako neprijímanie a oponovanie voči stanoviskám iných, ktoré ti nevyhovujú. Fyzické telo
ničíš ľahostajnosťou…
Do tohto stavu sa dostávaš nedokrvením vedomej úrovne mozgu, čím si síce pri vedomí, ale vedome neuvažuješ. Vtedy vedomú úroveň mozgu nemá čo prekrvovať, lebo krv sa stiahne do žíl a ty reaguješ ako tvoji predkovia.
Afirmácia:“ Otvorene prijímam, čo mi osud prináša, dôverujem si a som na
seba nežný…“

C2 druhý stavec (Axis) zahŕňa oblasť očí, zrakové a ušné nervy, dutiny, vypuklé kosti, jazyk a čelo. Jeho nevyváženosť môže súvisieť s ochorením dutín, škuľavosťou, hluchotou, očnými a ušnými problémami a alergiami. Čo nechceš počuť alebo vidieť? Vieš prijať situáciu? Dokážeš bez ťažkostí povedať áno alebo súhlasiť s niekým? Cítiš, že máš zmarené ciele alebo si sklamaný?… Ak sa rozhodneš hovoriť, tak len o tom, ako to zbabral niekto iný. Nespravodlivosť, ktorú cítiš obrátiš „ do seba“, aby si sa ospravedlnil za to, že „niečo“ nevyšlo.
Afirmácia: „ Som tvorivý, príťažlivý, plný optimizmu a prijímam sa taký, aký som…“

C3- tretí stavec súvisí s čelom, lícom, vonkajším uchom, zubami a nervami tváre. Vychýlenie rovnováhy môže spôsobiť neuralgiu, zápal nervov, ekzémy, akné a iné kožné ochorenia. Prečo sa ochudobňuješ? „To nie ja, to oni mi nedajú to, čo potrebujem!“ Si hlboko urazený a neprejavuješ dostatočnú pozornosť? Je na tebe, aby si sa prispôsobil ! Teš sa pozornosti, ktorá prichádza z pocitov iných.
Afirmácia: „ V každej situácii som pozorný a nachádzajúci potešenie z toho, že všetko, čo sa okolo mňa deje mi stojí za námahu…“

C4- štvrtý stavec spája nos, pery, ústa, Eustachova trubica. Máš problém s polypom, katarom, sennou nádchou či hluchotou? Často sa rozhorčíš? Všetci sú voči tebe nepriateľskí? Uspokojí ťa uštipačná poznámka alebo iná nadávka voči tým, čo ťa „odmietajú“? Samozrejme, že to danej osobe nepadne dobre! Neprijíma to a negácia sa odrazí naspäť do teba. To, čo zaseješ, budeš aj žať.
Afirmácia „Všetko, čo ma v živote postretne si zaslúžim, viem sa prispôsobiť a komunikujem pozorne so svojím okolím. Idem v ústrety svojmu osudu…“

C5-piaty stavec je spojený s hlasivkami, krčnými žľazami, hrtanom. Často si zachrípnutý? Bolesti v krku sú už také časté, že ich ani nevnímaš? Aký pocit máš predtým než pocítiš fyzickú bolesť? Reaguješ neprimerane na to, že ťa „prehliadajú“ a z pocitu nedôležitosti prepadáš „melanchólii“ ? Vedz, že nie oni ťa „prehliadajú“, ale ty sa tak len cítiš! Komunikácia potom viazne v krku a prichádzajú bolesti. Ak dokážeš zmeniť svoj postoj tak, že nie „oni ťa prehliadajú“, ale je to len tvoj pocit, tak si na tej správnej ceste k uzdraveniu.
Afirmácia: „ Som úplný, celistvý, rozvážny, svieži! Hovorím jasne.“

C6- šiesty stavec harmonizuje krčné svaly, plecia, mandle. Máš sedavé zamestnanie? Tvoje svaly sú stuhnuté? Pobolievajú ťa plecia? Prekonal si záškrt či čierny kašeľ? Stav, keď sa cítiš „porazený“ a myslíš si, že nemá význam o tom rozprávať, ťa uzavrie do mlčanlivosti a niet už voľby. Tvoja snaha meniť iných ťa ničí. Ak pochopíš, že jediné, čo skutočne zmeniť môžeš je tvoj postoj k danej situácii, máš vyhraté…
Afirmácia: „Moja voľba byť k sebe úprimným ma robí nepostrádateľným…“

C7- siedmy stavec uvoľňuje štítnu žľazu, puzdro ohybu, lakte. Prechladnutie a choroby žliaz a tenisový lakeť. Čo ťa prenasleduje z minulosti? Máš v hlave zmätok? Hneváš sa z vlastnej bezmocnosti? Cítiš sa prehliadaný? Alebo naopak … Prejavuješ prílišnou sebaistotou, ktorá je dokonalým maskovaním tvojich obáv? Hnev je pocit z minulosti, ktorý prežívaš v prítomnosti a strach, naopak je emóciou budúcnosti. Veď kto by sa bál toho, čo už bolo? Ale bojíš sa toho, čo bude!

Afirmácia: „Odpúšťam minulosti. Smelo si vychutnávam prítomný okamih, ktorý ovplyvní moju budúcnosť.“

Zablokovanie hrudných stavcov

Akákoľvek bolesť tela je iba PREBYTOK ENERGIE V NIEKTOROM SVALE. Každá zmena v reakcii svalu ukazuje na niektorú citovú záležitosť. Pochopením príčiny a uvoľnením napätia (stresu) daného svalu uvoľníme blok na niektorom stavci.

T1 prvý hrudný stavec sa spája s oblasťou končatín od lakťa nadol a z vnútorných orgánov to sú pažerák a priedušnica. Nerovnováha môže spôsobovať bolesti rúk od lakťa nadol, kašeľ, dýchacie ťažkosti, chrípku, vysoký tlak, stratu vedomia, amnéziu, chronickú únavu, závraty. Ako zvládaš prostredie, v ktorom žiješ? Máš pocit, že nevieš lásku ani dať, ani prijať?… Akékoľvek popieranie emócií môže narásť do bodu, kedy to už nezvládaš. Strach, príliš veľa úloh, bezmocnosť, odstup od života ťa uberá o vlastnú radosť….. Ruky sú veľmi jemný nástroj. Vieš sa chopiť svojej príležitosti skutočne tak, ako to cítiš? Drž sa toho čo vieš, uvoľni sa! Vymaž z mysle túžbu byť ako tí druhí…. Ak sa snažíš žiť život iných, uberá ti to vlastnú energiu.

Afirmácia:“ Som mierumilovný, odhodlaný a ochotný zodpovedne prijať následky za svoje činy…“

T2 stavec srdca, chlopní, osrdcovníka, srdcových ciev. Jeho nevyváženosť môže súvisieť dysfunkciou srdcovej činnosti a určitými bolesťami hrudníka. Je pre teba život ťažký? Zdá sa ti, že ťa každý zráža na kolená? Sklamal ťa partner, dieťa, kolega z práce, priatelia… Všetko sa ti zrazu rúca? Strach, bolesť, poranenia, zaťatosť, to všetko spôsobilo uzavretie srdca….. Už neexistuje cieľ, zmysel. Keď zmizne cieľ, dochádza k uvoľneniu zrazenín a upchaniu ciev ako pokus o zmenu neradostného bytia… „…Čo ťa ohrozuje nie je také silné ako myšlienka, že ťa to ohroziť môže!…“ Bojuješ s veternými mlynmi v domnienke, že sú to nepriatelia. Najväčším nepriateľom si sám. Správanie „tvojho“ okolia je iba odraz dôsledku tvojho myslenia. Veď nik ťa nemôže ohroziť viac ako ty sám vlastným scenárom myšlienok.

Afirmácia: „ V každej situácii som v jednote naplnený, v sebaistote srdečný a v ochote posilnený…“

T3- stavec pľúc, priedušiek, pohrudnice, bránice a prsníkov. Vychýlenie rovnováhy môže spôsobiť chrípku, bronchitídu, zápal pohrudnice, zápal pľúc. Ako sa ti dýcha? Ak dýchaš voľne, bez ťažkostí, znamená to, že máš všetkých rád. Ak dych je ťažký, prípadne ťa pri dýchaní pichá,… zamysli sa nad životom a hľadaj činy, kde bodáš do druhých, nedáš im priestor k vyjadreniu… Nauč sa prijímať vzduch, „rozdýchaj“ sa do radosti,… dávaj lásku a priestor druhým. Ak posilňuješ ego a pýchu myšlienkami, rečou, činmi súdiš iných, sťahuješ sa do ulít, zožieraš sa …

Afirmácia: „ Som tvorivý, príťažlivý, plný optimizmu a prijímam sa cez pocity iných taký, aký som…“

T4- stavec žlčníka a oparov. Si nespokojný so situáciou? Vrie to v tebe? Máš pocit, že si utláčaný a ostatní sú tvrdí a nevšímaví k tvojim potrebám? Ako reaguješ na tieto výzvy ? Pozri sa, čo ťa chce život naučiť prostredníctvom situácií, ktoré ti idú do cesty. Čo ťa trápi? Čo chceš ukryť pred svetom? Čoho sa bojíš? Miesto radosti stojíš ako oparený! Ak vedome robíš chyby, trestáš sám seba! Zasiahnuté nervy ťa zotročujú a ovládajú! Nečisté myšlienky plnené zlobou nosíš a dusíš v sebe, ak svoj názor úprimne (nie tvrdošijne!) nevyjadríš. Dovtedy nedopraješ duši pokoj… Cítiš sa nedôležitý na tele, na podvedomej úrovni máš strach z toho, že budeš ohrozený a na vedomej úrovni sa hneváš a vrie to v tebe, že „oni“ ťa prehliadajú?

Afirmácia: „Všetko čo ma v živote postretne si zaslúžim, som v sebe a sebou zjednotený, smelý a v ochote povzbudzujúci, že sa danej situácii dokážem prispôsobiť…“

T5- stavec pečene, solárneho plexa a krvi. Môže spôsobiť horúčky, poruchy tlaku, krvného obehu, choroby pečene a artritídu. Predstav si situáciu, keď sa na niečo veľmi tešíš. Napríklad na oslavu , ktorú dlho pripravuješ, tešíš sa na darčeky a…… návšteva nepríde. Radosť z teba odchádza a nahrádza ju sklamanie, hnev, smútok. Krv je ako radosť, keď čakáš niekoho. Keď nepríde, odchádza z teba radosť,…. krv sa sťahuje, slabneme,…. krvinka sa nedostane tam, kam má. Pečeň označuje náš vzťah ku svetu, mieru a kvalitu komunikácie. Ak zabudneš na detskú radosť, ak si stvrdnutý a znecitlivený, nastáva nerovnováha. Premeň energiu hnevu na ochotu. Daruj si perlu súcitu a drahokam odpustenia…

Afirmácia: „Som v záujme ocenený, v rovnosti zúčastnený a mám voľbu!

T6- stavec žalúdka. Často ťa páli záha? Hlceš zlosť a potom cítiš, akoby si mal v žalúdku kameň? Je ti z „niekoho“ nanič? Alebo sa ti dokonca niečo hnusí? Potrava ti trávi dlho? Kto ti „leží v žalúdku?“ Každá udalosť v tvojom živote ťa učí. Situácie sú ako kameň, ubíja ťa, keď nedokážeš veci prijať s láskou. Potom nie si schopný zniesť také rany, a nevládzeš z kameňovania vyjsť…. Ak pochopíš, že si trpiteľ z vlastnej vôle a zmeníš postoj skôr ako dôjde k vytvoreniu vredu – vyhral si! Prasknutie vredu znamená povolenie nahromadenej zloby, pretečenie … Choroba volá po pomoci, ocenení…. Ach, kedy už ma konečne niekto pochváli! Nezáviď! Neporovnávaj! Všetko sa mení… i to, kto ovláda a rozhoduje. Ak zablokuješ lásku, zničíš seba…

Afirmácia: „ Moja voľba byť k sebe úprimným ma robí nepostrádateľným…“

T7- stavec pankreasu a dvanástnika uvoľňuje vredy a gastritídu. Myslíš si, že život je voči tebe nespravodlivý, že ostatní sa majú lepšie ako ty? Cítiš sa mrzuto a vyjadrenie zlyháva? Neostáva iné ako stiahnuť sa do svojho vnútra a ticho žialiť. Uzavretím sa pred vonkajším svetom sa cítiš ako po prehratom boji….porazený! Stav keď sa cítiš „porazený“ a myslíš si, že nemá význam o tom rozprávať, ťa uzavrie do mlčanlivosti a niet už voľby. Život každého je výsledkom jeho myslenia. Všetci máme rovnaké možnosti. Ak pochopíš, že to, čo skutočne „SI“ je výlučne tvoja voľba, staneš sa sám sebou. Tvoj život nie je boj o príležitosti! Ak prejavíš záujem o tvorbu vlastného scenára života, staneš sa nepostrádateľným tak pre seba, ako i pre iných. Pochopením, že jediné, čo skutočne zmeniť môžeš, je tvoj postoj k danej situácii, vyhrávaš.

Afirmácia: „Môj život plynie v dôsledku mojich volieb. Moje voľby sú správne a pre mňa prospešné.“

T8- stavec sleziny ovplyvňuje poruchy imunitného systému spojené s dysfunkciou sleziny. Nik nevie oceniť to, čo preň robíš? Stiahneš sa do ulity svojich myšlienok a myslíš si, že ich potrestáš tým, že nebudeš v ich blízkosti? Myslíš si , že ich to bude trápiť a zrazu zistíš, že oni sa bavia aj bez teba?! Ako to len môžu! Vôbec nedoceňujú čo „JA“ pre nich obetujem! Kto ma môže lepšie oceniť ako ja sám?! Veď odopieraním si zábavy netrestáš iných, ale najviac seba. Ty sa zožieraš vnútri svojej prázdnoty a „ONI“ sa bavia, nevediac o tvojich pocitoch.

Afirmácia: Moja voľba v každom okamihu je….. som v záujme chápavý, v rovnosti spoľahlivý.

T9- stavec nadobličiek. Ak sa ti vyhodí vyrážka alebo koža inak zareaguje v dôsledku poruchy nadobličkových žliaz a lekári to diagnostikujú ako žihľavku alebo nejakú nemenovanú alergiu.

T10 a T11– Stavec obličiek a močovodu spojený s chronickou únavou, kornatením ciev, s ochorením prejavujúcim sa na pokožke v dôsledku vyplavovania škodlivín – akné, vyrážky, ekzémy…. Čo sa deje v tvojej mysli? Preháňa sa ti tam veľa rôznych myšlienok, v dôsledku čoho nie si schopný fungovať tak, ako si praješ? Upokoj si myseľ. Uzavretím sa do myšlienok, brániš vnímať život tak, ako skutočne plynie. Akné je dôsledkom tvojho pocitu menejcennosti, túžba po prežití iných životov. Svet snenia…. nenechaj sa strhnúť rozprávaním iných o svojom živote. Ich prežitky môžu byť nadnesené. Ži teraz a tu! Veľké rozpitvávanie života otvára obavy a strachy. Nemožno sa otvoriť prijímaniu, ak je zovretie obavou a neistotou…Napíš si vlastný scenár tak, ako si praješ, aby tvoj život plynul. Neovplyvňuj životy iných svojou predstavou, čo by mali robiť , aby boli zdraví a šťastní. Neboj sa vytvoriť si radosť a šťastie pozitívnym myslením…

Afirmácia:Som úplný, celistvý, rozvážny, svieži! Hovorím jasne.“

T12– oblasť tenkého čreva a lymfatického systému. Pôsobí na reumatické ochorenia a niektoré druhy neplodnosti…. Ako riešiš svoje vzťahy? Skôr sa vyhýbaš riešeniu problémov a necháš to, nech sa „dáko“ doriešia, alebo naopak, premrštene sa to snažíš riadiť, lebo máš pocit , že iba to
tvoje stanovisko je správne? V oboch prípadoch sa jedná o závislosť- citovú väzbu na okolie. Či už sa jedná o poruchu spojením so zápchou alebo hnačkou, táto porucha vstrebávanie živín je zároveň poruchou citovou. V tenkom čreve idú živiny pre telo, ale aj v duchovnej rovine pomáha analyzovať a strebávať skúsenosti životných prežitkov…. Ak sa zastaví odtok lymfy, poďakuj si, že sila organizmu zastavila a ohraničila tvoje nesprávne konanie, inak by malo horšie následky… Kto iný, ako ty, ťa môže zbaviť odpadu? Príležitostí je dosť. Neplač pre to, čo nemáš a iní majú. Prijímaj to, čo máš. Tak sa najlepšie zbavíš škodlivín. Dávaj a ceň si lásku….

Afirmácia: „… v každom okamihu svojho života dávam a prijímam lásku…“

Zablokovanie lumbálnych stavcov

L1 prvý bedrový stavec súvisí s oblasťou žalúdka, pankreasu, sleziny a dvanástnika rovnako
ako hrudné stavce T6, T7 a T8. Téma: Vyhýbanie sa vlastným potrebám pre iných. Pocit: “ Som celý zviazaný, pripútaný ku kolu.“ Stále máš pocit, že musíš ostatným pomáhať? Myslíš si, že ty najlepšie vieš čo majú ostatní robiť, aby boli zdraví a šťastní? Byť pre teba znamená byť potrebným. Ale čo, ak tí druhí ti za to nie sú vďační? Si ochotný priniesť obrovské obete, aby si druhým pomohol. Veľmi si ceníš osobné vzťahy. A všetko čo potrebuješ – len uznanie z ich strany! A oni si to nevážia! Stávaš sa melancholickým.

Afirmácia : „JA SOM pokojný a uspokojujem svoje vlastné potreby.“

Svaly, ktoré ti dané stavce môžu blokovať sú: široký chrbtový, deltový, sedacie, priťahovače stehna a prsné svaly. Uvoľnením týchto svalov si stiahneš bolesť rovnako ako pochopením, že ťa blízki budú mať radi aj bez stáleho preukazovania služieb.

L2-L3 bedrové stavce súvisia s osteoporózou, impotenciou a ochorením močovodov, močového mechúra, pohlavných orgánov, prostaty, podobne ako aj hrudné stavce T10 a T11. Téma: Vyhýbanie sa neúspechu a slabosti verzus sila presadiť sa, sebakontrola. Pocit: „Poranená duša“. Máš pocit, že nie si dostatočne úspešný, že ťa odmietajú? Je pre teba „byť“ spojené s vyhýbaním sa neúspechu? Neúspech ti vyvoláva
pocity viny a seba pochybnosti? Ostatní majú pocit, že si agresívny ale ty si myslíš, že musíš byť efektívny, aby si mal hodnotu.  A tak plánuješ, stanovuješ si ciele a máš veľké očakávania. Si nahnevaný, keď iní si nevytvárajú rebríček hodnôt v súlade s vlastnými túžbami!? Uvoľni sa, nemusíš byť úspešný za každú cenu. Svoj strach nahraď láskou.

Afirmácia : „JA SOM jedinečná úspešná bytosť“.

Svaly, ktoré ti dané stavce môžu blokovať sú: deltový, rombický, štíhly, panvový. Uvoľnením týchto svalov si stiahneš bolesť rovnako, ako keď si dovolíš prejaviť city. Byť silný znamená dovoliť si ukázať, že som slabý. Odhalením svojej zraniteľnosti dovoľ, aby vyšla na povrch tvoja jemná podstata.

L4- L5 bedrové stavce sú ovplyvnené ochorením hrubého čreva, slabín, slepého čreva. Téma: Vyhýbanie sa prázdnote verzus tvoja trpezlivosť, sebadôvera, tvorivosť. Pocit: „ Nie som dosť dobrý…“ Máš problém vyjadriť čo skutočne cítiš? Bojíš sa, že zlyháš? Dopredu očakávaš neúspech? Nemusíš byť neomylný! Ak sa naučíš viac si veriť, nájsť prístup k vlastnému potenciálu, robiť to, čo ťa skutočne baví, tvoje bolesti sa začnú upravovať. Využi svoj talent! V lese by bolo ticho, keby spievali len tí vtáci, ktorí to dokážu! Vždy máš všetko, čo potrebuješ.

Afirmácia : Dôverujem svojim neobmedzeným možnostiam!“

Svaly, ktoré ti dané stavce môžu blokovať sú: veľký sedací sval, dolné brušné svaly, štíhly, hrebeňovitý, fybulárny a lýtkový. Uvoľnením týchto svalov si stiahneš bolesť rovnako ako objavením vlastnej voľby, ktorá ti pomôže prekročiť pocit obmedzenia a vráti ti pevnú pôdu pod nohami.

Stavce S – C… kostrč ovplyvňujú tenké črevo, močovo pohlavné ťažkosti, poruchy v oblasti sexuálnej, problémy s vylučovaním a bolesti v malej panve. (Hrudný stavec T12). Téma: Vyhýbanie sa svojim potrebám. Pocit: „Vzdávam sa!“ Ak hovoríš nechcem, nesmiem, neviem, nestojím o to….. v skutočnosti skrývaš strach…. Prednes čo chceš! Neznižuj čo máš! Ak sa ti nepáči scenár, ktorý si dostal od života, tak si napíš vlastný! Buď hercom, scenáristom i režisérom vlastného života! Bol si príliš dlho radovým hráčom v hre niekoho iného! Je načase byť hviezdou!!!! Bolesti kostrče sa dlho liečia, pretože 1.čakra súvisí so strachom o životnú silu. Pri pomalom priebehu chradneš, zúfaš, si apatický… rýchlejší priebeh prináša náhlu stratu energie uzatvorením hlavného energetického kanála, ktorý sa nachádza pri kostrči.

Afirmácia : „JA SOM dieťa vesmíru, rovnako ako stromy a hviezdy. Mám plné právo tu byť!!!“

Svaly, ktoré ti dané stavce môžu blokovať sú: ohýbače krku, sedací a chrbtový sval, vnútorné šľachy kolenného kĺbu, vzpriamovače chrbta, deltový a hrebeňový sval. Uvoľnením týchto svalov si stiahneš bolesť rovnako ako keď si vytvoríš pocit sebaúcty, že si vítaný a máš právo na život. Bolesti bedrovej chrbtice, kostrče a alternatívne podporné liečebné prostriedky…

„Každý deň, mesiac v roku má svoju farbu, ktorá nás ovplyvňuje rovnako ako fázy mesiaca a planét…“

Zdroj

7 replies on “Bloky v chrbtici…”

Máte nesprávy postoj pri sedení, treba začať uvoľnujúce cviky na krčnú chrbticu, masáže, mať polohovateľný vankúš a zamerať sa na správne sedenie pi PC. Bloky v krčnej chrbtici môžu spôsobovať migrény, bolesti v hlave, tlaky, točenie hlavy a iné veci.

Joga – úľava od bolesti

Ak máte bolestivý konkrétny stavec, pozrite, ktoré orgány sú pod ním zastúpené.

Stavce a psychosomatika…

Páči sa mi

mam problemy s chrbatom ako keby mam cosi bloknute tam ked sa idem nadychnut sa mi neda ako by mi cosi blokovalo v zadnej casti chrbta a tlaci mi to aj na predok na pluca a hrudnik casto ma boli hlava a pistanie v usoch co to moze byt?

Páči sa mi

Michal–horná časť chrbtice môže vyvolávať aj bolesti hlavy, ak máš bloky v krčnej časti môžeš mať aj problémy s úšami. No to môže ísť aj o problém s rovnováhou alebo so stredným uchom. https://anitram.wordpress.com/2014/03/11/tinitus-neboli-huceni-v-uchu/

Chrbticou prechádzajú nervové zakončenia…vraví sa , že stavce nebolia ako také, len vždy blok ktorý upozorňuje na nahromadenú energiu v tom mieste. U niekoho je dobre cítiť ako si nesú svoje starosti na chrbte, cítiť tam tlak , ale aj nános z minulého života. Všetky emócie z vyššieho tela sa postupne ukladajú do fyzického a potom spôsobujú bolesť. Neviem či su už skúšal masáže, bankovanie, chiropraktika, lávové kameňe, alebo nejakého liečiteľa, čo odstraňuej bloky.Dobré je aj plávanie, joga , ak máš problém s chrbtom. No v prvom rade je to naučiť sa mať rád, vnímať lásku z vnútra a tou sa prežiarovať, nájsť v sebe pokoj a radosť. Láska rozpúšťa a lieči všetko. Verím, že nájdeš spôsob ako sa zbaviť blokov v sebe.

Pozri si tento článok ako som na to išla ja a snažila som sa meniť energiu na mieste bolesti.

Ako previbrovať energiu v tele

Páči sa mi

Ošetrenia:
– zmiernenie až odstránenie bolesti päty, členka, achilovej šlachy a lýtka. – zmiernenie až odstránenie bolesti v okolí bedrového kĺbu, može vyrážat do slabín až celej nohy. Zápal sedacieho nervu, Ischiasu. – zmiernenie až ostránenie bolesti v lumbárnej časti, drieková a krýžová oblasť. (seknutie, akútna bolesť brániaca v pohybe), môže vyrážať do nôh(tŕpnutie nôh) – zmiernenie až ostránenie bolesti v medzilopatkovom priestore, ramennom kĺbe (hlbolá bolesť, tŕpnutie rúk), pichanie na hrudi a pod pŕsnym svalom, sťažene dýchanie, diskomfort. – zmiernenie až ostránenie bolesti v krčnej chrbtici pri pohybe a otáčaní hlavy, bolesti hlavy, ,,,závrate,,, migrény. – zmiernenie až odstránenie bolesti bolesti v kolennom kĺbe, stehennom svale, slabine, hamstringy. – zmiernenie až odstránenie bolesti v prstoch, v zápästí, dlani a lakti. (karpálny tunel, pichanie v zápestí)
– zmiernenie až odstránenie bolesti päty, členka, achilovej šlachy a lýtka.
– zmiernenie až odstránenie bolesti v okolí bedrového kĺbu, može vyrážať do slabín až celej nohy. Zápal sedacieho nervu, ischias.
– zmiernenie až odstránenie bolesti v lumbálnej časti, drieková a krížová oblasť. (seknutie, akútna bolesť brániaca v pohybe), môže vyrážať do nôh (tŕpnutie nôh)
– zmiernenie až odstránenie bolesti v medzilopatkovom priestore, ramennom kĺbe (hlboká bolesť, tŕpnutie rúk), pichanie na hrudi a pod prsným svalom, sťažené dýchanie, diskomfort.
– zmiernenie až odstránenie bolesti v krčnej chrbtici pri pohybe a otáčaní hlavy, bolesti hlavy, ,,,závrate,,, migrény.
– zmiernenie až odstránenie bolesti v kolennom kĺbe, stehennom svale, slabine, hamstringy.
– zmiernenie až odstránenie bolesti v prstoch, v zápästí, dlaniach a lakťoch (karpálny tunel, pichanie v zápästí)

Viac tu: http://www.masaze-rf.sk/

Páči sa mi

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.