Kategórie
Liečenie psychosomatika

Liečba cukrovky bylinkami

O cukrovke som už dávala článok z knihy TepperweinCo_ti_chce_povedat_choroba. Teraz som sa zamerala na prírodnú liečbu cukrovky. Začala som mať sucho v ústach a stále pociťujem smäd. Tak som hľadala na internete a dúfala, že nenájdem tieto príznaky u cukrovky. 😆 

Možno ide o planý poplach a moje telo sa mi len snaží dať najavo, aby som pila viac tekutín. Každopádne doma urobím rýchly kvasnicový test s močom a v pondelok pôjdem na krv, nech viem na čom som. 😉 Lenže ja som občas hyperaktívna a už som hľadala ako sa liečiť bylinkami a našla som super článok, takže sem pridávam bylinkovú liečbu na slinivku brušnú. 😉 Rada by som upozornila všetkých cukrovkárov na prostriedok, ktorým sa dá brušná slinivka povzbudiť, a tým sa dá likvidovať príčina cukrovky. Veľký švajčiarsky prírodný liečiteľ kňaz Kunzle hovorí: „Cukrovka sa dosť rýchlo vylieči týmito rastlinami: 3 diely kuklíka mestského, po 1 diele listov ostružiny černicovej a brusnice čučoriedkovej, 3 diely nátržníka zlatého a 2 diely zelených vysušených fazuľových strukov.” Na 1/4 litra vody sa dáva vrchovatá čajová lyžička tejto zmesi, zaparí sa a nechá tri minúty postáť, za deň treba vypiť 1,5 až 2 litre.

Liečivé účinky brusnice čučoriedkovej (čučoriedky) závisia od správneho zberu. Listy sa majú zbierať pred dozrievaním plodov. Ak sa zbierajú v pravý čas, sú klinicky vyskúšaným prostriedkom proti cukrovke. Je dokázané, že pred dozrievaním plodov listy čučoriedky obsahujú myrtilín, a ten nielen zníži vylučovanie cukru, ale môže chorobu úplne vyliečiť. Myrtilín z čučoriedkových listov sa právom nazýva „rastlinný inzulín”. Napriek tejto vynikajúcej vlastnosti listov brusnice čučoriedkovej nesmie liečenie ostať bez lekárskej kontroly. Lekársky dozor je v každom prípade nevyhnutný. Na zníženie obsahu cukru v krvi možno odporučiť aj zeler. Starým dobrým prostriedkom je surová šťava z kapusty, ako aj každodenné požívanie čerstvej mrkvy; no aj cibuľa a cesnak nakrájané na chlieb pomáhajú znižovať hladinu cukru.

Tu je ďalší ľudový prostriedok: 4 polievkové lyžice listov z brusnice čučoriedkovej (trhať pred dozretím plodov!) sa dajú do 2 litrov studenej vody a napoly sa uvaria. Pije sa trikrát denne jedna šálka. Aj pŕhľava má dobrý vplyv na brušnú slinivku. Takisto znižuje obsah cukru v krvi. V tomto prípade používame pŕhľavový extrakt, ktorý dostať v homeopatických lekárňach a v drogériách.

Keďže puškvorcový koreň vylieči brušnú slinivku zo všetkých chorôb, pomáha aj pri cukrovke. Jednu čajovú lyžičku puškvorcového koreňa zalejeme na noc studenou vodou, ráno trošku prihrejeme, scedíme a pijeme po dúšku pred a po každom jedle, to znamená šesť dúškov za deň. Každý chorý na cukrovku sa bude príjemne cítiť aj po týchto šiestich dúškoch. Cukrovkárom sa odporúča aj čaj z výhonkov a listov bazy. Baza patrí k najstarším ľudovým liekom.

Včasne zjari, keď sa na lúkach a poliach objavuje púpava, treba ju odrezať až pri koreni, dobre umyť a pripraviť z nej šalát. Pri zbieraní zistíme, že z jednej tečie trávovozelená šťava a z druhej žltá. Príjemnejšia a krehkejšia je púpava so žltou šťavou. Cukrovkári by mali skoro zjari denne jedávať tento šalát na obed i na večeru. Keď je púpava v apríli a máji v plnom kvete, nadišiel čas pre každého chorého zbaviť sa počas štvortýždňovej kúry cukru. Trháme celú stonku aj s kvetom, umyjeme ju a iba potom odstránime kvet. Keď zjeme 10 až 15 stoniek denne, môžeme docieliť totálne zníženie hladiny cukru. Stonka chutí spočiatku horkasto. táto chuť sa postupom času stráca.

Aj imelo má veľmi dobrý vplyv na brušnú slinivku, takže keď sa pravidelne užíva, cukrovka sa ani nemôže vyvinúť. Imelo sa dáva na noc do studenej vody. Spočiatku sa dávajú tri šálky studenej vody a tri vrchovaté čajové lyžičky imela. Po niekoľkých týždňoch užívania sa prejde na dve šálky a o niečo neskôr už len na jednu. Keď sa včasne zjari objaví prvá zelenina, treba urobiť v kúre prestávku a prejsť na zeleninu. Imelo je liečivé od začiatku októbra do začiatku decembra a v marci a apríli. V tých mesiacoch ho aj treba zbierať.  Najliečivejšie je na dubových a topoľových stromoch, ale aj na jedli a na ovocných stromoch. Vetvičky a listy sa nadrobno porežú. Biele plody – pabobule – sa na prípravu čaju nesmú používať.

Aj naše preslávené švédske horké priaznivo ovplyvňuje brušnú slinivku, ba môže ju aj vyliečiť. preto sa tieto kvapky odporúčajú pri cukrovke. Môžu sa trikrát denne užívať po jednej čajovej lyžičke s malým množstvom bylinného čaju. Pre veľkolepé hĺbkové pôsobenie švédskeho horkého na organizmus možno odporúčať štvorho­dinové obklady na brušnú slinivku, a to raz mesačne.

Koreň čakanky možno odporučiť cukrovkárom ako najlepšiu diétnu zeleninu. Dobre sa umyje, podobne ako šalát z envídie, aby sa trošku zmiernila horká chuť. Čaj z kvetov a stonky čakanky sa používa s veľmi dobrými výsledkami pri tučnote. Denne pijeme dve šálky tohto záparu. Aj vylisovaná šťava z čerstvých uhoriek znižuje obsah hladiny cukru v krvi, preto sa tiež odporúča.

Hadomor (čierny koreň) je takisto významná diétna zelenina, podobne ako špargľa. Pre svoj malý obsah uhľovodíkov je špargľa aj hadomor najvhodnejším diétnym jedlom pre cukrovkárov. Obe možno podávať dobre omastené a posypané strúhankou. Hadomor sa na kuchynské potreby pestuje v zeleninových záhradkách a nie je totožný s kostihojom, ktorý má tiež čierny koreň.

Aj pór je vhodný pre ľudí chorých na cukrovku. Nadrobno nakrájaný- až na lupienky-sa denne môže s chlebom jesť na večeru. Na obed sa odporúča ako šalát. Takto si pripravíme mimoriadne chutný nápoj: 500 g póru nadrobno pokrájame až po zelené končeky a zalejeme 0,7 litrom bieleho vína. Zakryjeme a necháme 24 hodín stáť. Scedíme, nalejeme do fľaše a pijeme ráno a večer po dúškoch. Vylúhovaný pór si dáme na chlieb a zjeme.

Istý praktický lekár z Horného Rakúska pomohol chorej na cukrovku týmto receptom: 3 veľké cesnakové hlávky sa rozmliaždia, dajú do litrovej fľaše, zalejú 1 litrom ražovice a 10 až 14 dní sa nechajú stáť. Každý deň pred raňajkami treba vypiť jednu čajovú lyžičku. V apríli 1977 mi telefonovala jedna pani z Viedne a povedala, že je už tridsať rokov chorá na cukrovku. Prosila ma, aby som jej pomohla. Poradila som jej, aby používala uvedené rastliny. Riadila sa presne mojimi návodmi. Začiatkom augusta mi s radosťou oznámila, že pri lekárskej kontrole jej zistili normálnu hladinu cukru. Koncom septembra 1977 som mala na hasenleitenskej fare vo Viedni prednášku. Pri prednáške sa táto pani prihlásila a povedala: „Bola som tridsať rokov chorá na cukrovku. Dodržiavala som rady pani Trebenovej a od augusta mám normálnu hladinu cukru.” Poslucháči ju odmenili búrlivým potleskom. Známa z Gundelfingu v Bavorsku mi píše: „Môj dobrý známy bol dlhé roky chorý na cukrovku a denne dostával injekcie. Podľa vašej knihy začal užívať čaje z bylín, ktoré znižujú cukor v krvi. Pravdaže, pod lekárskou kontrolou. Lekára prekvapil pokles hladiny cukru.”

Inžinier z Viedne mal hodnotu cukru 280. Pridržiaval sa rád z mojej knižky. Na lekárskej kontrole zistili, že mu hodnota cukru klesla na 130. Použitie všetkých týchto liečivých rastlín a diétnej zeleniny je, samozrejme, úspešné len vtedy, keď chorý presne dodržiava predpísanú diétu na cukrovku.

Takže matka príroda nám ponúka veľa liečivých bylín a pokiaľ sú nám dostupné, tak využívajme ich liečivú silu. 😉

Zdroj článku

7 replies on “Liečba cukrovky bylinkami”

Dobrý deň,
dovoľujem si Vám touto cestou pomoc v propagácii a verifikácii účinkov Vami distribuovaných produktov tým, že pomocou medicínskeho vyšetrenia DANTEST je možné potvrdiť pozitívny vplyv vašich produktov na organizmus vašich klientov.
Všeobecne je spochybňovaný pozitívny vplyvu alternatívnej liečby produktami mimo farmaceutických produktov. Vyšetrením DANTEST je možné nespochybniteľne potvrdiť, aký je skutočný vplyv produktu na organizmus.
Kardioklub SK vám ponúka možnosť spolupráce pri dokazovaní vplyvu vašich produktov na organizmus vašich klientov, čo môže výrazne zvýšiť dôveryhodnosť vašich produktov.
Výsledky DANTEST sú akceptované Európskou kardiologickou spoločnosťou a Svetovou zdravotníckou organizáciou.
Pre viac informácii o DANTEST navštívte našu klubovú webstránku http://www.kardioklub.sk
S priateľským pozdravom ostáva
Igor Chamilla

Páči sa mi

Zuzka ak si cukrovkárka, tak imelo nie je vhodné ani pre tehotné, ani pre dojčiace ženy.
Tu je zoznam byliniek vhodných pre tehotné .
http://www.mindandbody.sk/vas-doktor/bylinky-v-tehotenstve

Stévia je vhodná aj v tehotenstve podporuje pankreas a slinivku brušnú a znižuje cukor v krvi

Stévia…prírodný cukor

No a v konečnom prípade je potrebné, aby si mala seba rada, lebo ľuďom s cukrovkou chýba Láska v akejkoľvek podobe, a hlavne ich. Prijať seba takú aká si, nekritizovať sa, milovať sa pre všetko čo urobíš.

Cukrovkári neznášajú náklonnosť a lásku, hoci ju potrebujú. Svojich potrieb sa podvedome, alebo vedome vzdávajú, a nepriznávajú si ich.

Cukrovka…

Želám krásny deň. 😉

Páči sa mi

Viem, že už dávno mi svokra vravela, že má kolegyňu, ktorej zistili cukrovku a ona radikálne zmenila stravu, zredukovala svoj jedálniček, menšie porcie, viac krát za deň, pohyb, bylinky a darilo sa jej držať hladinu cukru v norme. Treba začať postupne a zvážiť aj aký typ cukrovky máte. Poradiť sa z výživovým poradcom, čo vylúčiť zo stravy, čo pridať. Bylinky a preparáty sú ako doplnok, ale verím, že majú svoje percento účinnosti. Treba však zmeniť aj postoje v sebe, začať seba vnímať inak, podvedome zmeniť programy, podľa ktorých fungujete. Vyliečila som sa z artritídy, prestali opuchy, bolesti kĺbov, neužívam žiadne antireumatika…takže sa to dá. Už sa mesiac cielene slním a zatiaľ nemám koprivku na slnko, čo je pre mňa ďalší pokrok v práci na sebe. Pozri si aj preparáty Joalis od Dr. Jonáša..kolegyňa má s nimi dobré výsledky .

Páči sa mi

Dobré ránko……….
Michal skúste http://nadeje-byliny.eu/40-cukrovka
Je tam na nich i kontakt.Majú vynikajúce výsledky.Mamina mala silnú boriliózu , štopali ju dva roky antibiotikami a len chabé zlepšenie , po gemoterapii sa na maminu tak nahneval lekár ,že ažžžž,ale stálo to za to a mamina má hodnoty v pohode.Skúste ich kontaktovať.U nás sa hovorí: KEĎ PÁN BOH DÁ AJ MOTYKA VYSTRELÍ………držím palce a ………… (máte už tú motyku 🙂 )Pekný deň a veľa síl, no všetko je to o vás,preberte si svoj život , upracte si v ňom a žite tak ako to naozaj CHCETE………….R

Liked by 1 person

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.