Kategórie
Liečenie

Emócie a močový systém…

imagesCAZFWC1FZrejme každý v živote spozná problém s močovým mechúrom v nejakej forme. Meridiánová dráha začína už v kútikoch očí z oboch strán a ťahá sa cez čelo , hlavu, temeno, cez šiju, chrbát, sedací sval, po stehnách až dolu k nohám a končí u nechta malíčku. Ak občas cítite ťažobu , či napätie v lýtkach, môže vás na to upozorňovať práve oslabenný močový mechúr. Ďalší môj nový poznatok, ktorý patrí k fyzickému prejavu energetickej nerovnovahy  močoveho mechúra. A lekári nie a nie prísť, z čoho ma môžu občas lýtka bolieť. 😉

Močový systém je vzájomne prepojený, takže ak obličky pocítia chlad, oslabia sa a na pomoc prichádza pridružený orgán, ktorý potom musí viac pracovať .

Po fyzickej stránke sa oslabenie prejaví napätím svalov pozdĺž chrbtice, napnutie na zadnej strane nôh a členkov. Zóny chladu sú medzi chrbticou a sedacím svalom. Nervovým spojením MM je – stavec chrbtice L3, kde môžete pociťovať blok. Slabý krvný obeh, ischias, ústrel. Pri zápale MM je svetlá moč vo veľkom množstve, alebo tmavá moč v malom množstve. Nedostatok potu, pocity sucha, smäd. Potom stuhlosť malíčka u nôh. Kŕče a bolesti v lýtkach. Krvácanie z nosa, bolesti v zadnej , alebo hornej časti tela.

Orgánové hodiny močového mechúra sú v čase od 15:00 do 17:00 a v tomto čase sa najviav vylučujú toxíny z tela. Odporúča sa pitný režim, pitie bylinkových čajov a vaic pohybu.  Tráviaci systém je schopný prijať výdatné jedlo, nastáva druhý výkonnostný vrchol.Je vhodné navečerať sa, vrchol dosahuje aj fyzická aktivita.

Močový mechúr je jeden z najcitlivejších orgánov našeho tela.Reaguje nielen na fyzické dráždenie, ale aj na naše emócie. Strach, zľaknutie, pocity chladu, tréma alebo státie na studenej podlahe môžu povzbudzovať nutené pocity močenia. Taktiež pri infekciách MM.

Odvádza jedovaté látky z tela cez obličky. Obličky dávajú potrebnú energiu na podporu funkcie MM. V prípade porúch obličiek a MM môže dôjsť k zadržoavaniu moči ,alebo potiažam pri močení. Môže tým vzniknúť suchosť v kĺboch a v celom tele. Prehnaná sexuálna aktivita vyčerpáva energiu obličiek a keďže aj obličky sú súčasťou močového sytému , môže sa vyskytnúť cystitída MM (zápal MM).

Doporučenie pri zápalu MM (Močového mechúra):

  1. Vyhýbať sa cukru a sladkostiam
  2. Pitný režim. Vypiť počas dňa aspoň 3-litre tekutin, tým sa aj zoslabí koncentrácia baktérií v moči
  3. Čučoriedková šťava (asi 480ml na deň). Bráni infekčným baktériam, aby sa usadzovali v traktu MM. Šťáva by nemala obsahovať vysoký podiel cukru. Najlepšia prevencia je čučoriedky v jogurte, alebo acidku.
  4. Vyhýbať sa kofeinu, čokoláde, kokakole, pepsikole, kofole
  5. Brusnice, Vitamín C, Kapucínka väčšia
  6. Posilnenenie 1 čakry  a  2 čakry

Problémy s močením pri zápale :

  1. Pomáha proti infekciam močového traktu :cibula, cesnak, jablčný ocot. Môžeme urobiť s cibulou aj zábal na oblasť pod pupkom.
  2. Brokolica, polievka z kyslej kapusty sú tiež liečivé na tieto problémy. Polievky, alebo vývary z brokolice, fazule aduki, celeru, petržela, mrkvy, zemiakových slupiek, špargla, chren,
  3. Jedenie hrachu a špenátu
  4. Zelená fazula- je tiež vynikajúce diuretikum. Pri otokoch a hromadeniu vody v dôsledku porúch obličiek môžeme uvariť takúto silnú polievku: 50g zelených fazulí v 1/2l vody, ktorá sa behom varenia zredukuje na 240 ml. Fazule musia byť dôkladne uvarené.

 Liečivé byliny a korenie :

  1. Čaj zo Žihľavy –pomáha pri infekciách MM.
  2. Medvedica lekárska (Uva Ursi) je liečivá pri zápaloch MM.
  3. Roztĺcť a spariť jadierka vodných dyní a urobiť na spôsob čaju.
  4. Muškát. Pôsobí proti zápalom MM a povzbudzuje vymiešovanie prebytočnej tekutiny

Ďalšou pomocou je masáž meridiánov, ktorá sa robí opakovane 20x smerom od hora dolu. Reflexná zóna MM leží na oboch chodidláchna vnútornej strane. Masírujeme túto zónu mierne, a palcami posúvame od zóny MM k zóne obličiek, aby sme cítili eventuálne usadeniny.

 M. Harabica o močovom systéme:

downloadStrach a z něj někdy pramenící zlost, zbytečná obava a z ní vyvěrající vnitřní bolest – prostě silná nevíra v lepší budoucnost nezřídka ovládne oblast ledvin, močových cest a pánve. Psychikou oslabená místa jsou živnou půdou pro rozvoj bakterií. Choroboplodné zárodky pronikají do močových cest, množí se v nich a vzniká infekce močových cest (IMC). Postihuje močový měchýř (cystitida), močovou trubici (uretritida) a v těţších případech i ledvinnou pánvičku (pyelitida) s následným postižením ledviny (pyelonefritida). IMC je častější u žen (viz níţe), u dětí v případě  některých vrozených vad močového systému (jejich duch má za sebou  životy s komplikovanými vztahy), u diabetiků i u nemocných s močovými kameny (ke všem lidem buď jemný) či se zvětšenou prostatou (jsi partnerce – pohledy i skutky – věrný ?).

Riziko IMC stoupá po cystoskopii a cévkování (nic není „zadarmo”, z „oltáře” nelze jen brát, musíš i obětovat a rozdávat). Při léčbě je důležitý dostatečný příjem tekutin (tišit vnitřní žár a na druhé mile a klidně působit). Záněty se neomezují jen na močové ústrojí, ale mohou ovlivnit i pohlavní ústrojí a orgány v dutině břišní. Člověku nejenže chybí větší víra v dobro, lásku a v pravdivost omíláním trochu omšelého přísloví:  „Konej jiným dobro, dobrem se Ti odvděčí.”

Člověku chybí též nezájem. Nezájem o věci spotřební, o novinky z dění ve světě (pozornost lidí nebývalé přitahují hlavně prožitky hrůz, podvody a násilí) i nezájem o nové intimní zážitky.

Kdyby lidský nezájem o to, co člověka denně zahlcuje a od štěstí odvádí, byl stejný jako nynější netečnost k péči o svou duši, bylo by na světě mnohem lip. Kdybychom dbali o svou mravní čistotu, pravdomluvnost, poctivost i solidnost jednání s obdobnou vervou, s jakou hltáme zkreslené a nabubřelé zprávy bulvárních deníků a reklam, byl by na Zemi již ráj a IMC bychom netrpěli.

Infekčními záněty močového  ústrojí trpí více  ženy. Mnohdy se tento statistikami potvrzený fakt vysvětluje tím, ţe ţena má kratší močovou trubici než muž, a tím je náchylnější k vniknutí mikroorganismů ze zevního prostředí. Jako prevence se doporučuje pečlivá osobní hygiena.  Žena má nejenom kratší močovou trubici, ale také je při srovnání s muži vnímavější na nesoulad panující kolem ní, na vznikající a zavčas neřešená nedorozumění v partnerských vztazích. Lépe vyciťuje varování života, více (někdy aţ neodůvodněně) se bojí o své děti.  Žena potřebuje  častěji pohlazení i delší čas na to, aby se s něčím smířila, na něco bolestného zapomněla a „hodila to za hlavu”.

Ztráta vnitřního klidu oslabuje její organismus a zvyšuje možnost vzniku zánětu močových cest, které kromě moči vylučují i psychická traumata a různé nepříjemnosti.

Jaký pořádek vládne v rodině, jak vše s mužem, dětmi a rodiči klape, taková je i úroveň hygieny ženy i její celková péče o sebe. Rodinná atmosféra se věrně odráţí na ženině zdraví. Platí to také o mužích, ovšem v podstatně menší  míře, jelikoţ nejsou tak vnímaví. Ale určitá část mužů v sobě nosí „duši  ženy”  – jinak  řečeno: dokáže se do problémů druhých skutečně vcítit, má příjemné vystupování a pokorně přijímá jak pozitivní, tak i negativní projevy zvnějšku.

Cystitida (zánět močového měchýře) vyjadřuje déletrvající nedorozumění a špatné vnímání pocitů druhých. Uretritida (zánět močové trubice) ukazuje na nevoli prožitou před pár hodinami. Obě nemoci se projevují častým bolestivým nucením na moč, pálením a řezáním při močení (lásku kterou lidem neukážeš, od nich ani nedostaneš). Doprovází i pohlavně  přenášené choroby, zejména kapavku a trichomoniázu (velké partnerské selhání je jako prakticky nevypratelná skvrna na bílém tričku, kaj se). Nefrotický syndrom je soubor příznaků,  které provázejí některé nemoci ledvin. Charakterizují ho velké ztráty bílkovin močí a otoky začínající na očních víčkách.

  • Co nechceš vidět ? 
  • Kdo Ti nedal lásku ? 
  • Co jsi vzdal(a) ?

Nefropatie značí nezánětlivá onemocnění ledvin. Máš-li ji, jsi  „slušný”, ale v sílu lásky nevěříš (a bereš moc léky, máš cukrovku či reflux a strach)

V životě všeho  živého střídá radost smutek,  štěstí doprovází nedostatek a neúspěch, gejzírům smíchu předcházely pláč a slzy. Po noci vychází slunce a všechno ožívá. Nebojte se noci, která Vás obklopuje, ať již v zaměstnání, v partnerských vztazích, nebo v životě duchovním. Nebojte se, neboť po noci přijde den a vysvitne hřejivé slunce. Těšte se na krásné zítřky uţ dnes, v časech těžkých zkoušek. Volejte a proste, a uprostřed noci k Vám sestoupí Světlo. Otisk Boží lásky je ukrytý v každém z Vás. Je světlem Vašich dnů, denně Vás naplňuje a prosvětluje vše, kudy projdete, co učiníte nebo  řeknete, není-li to ovšem  řečeno se strachem, s nižšími lidskými pohnutkami, bez tepla srdce a spoluúčasti. Láska dlí s Vámi neustále. Pozorně  jejím radám naslouchejte. Očišťujte svá srdce i duše. Zasévejte lásku do svých příbytků a vylučujte ze života všechno nadbytečné, nepotřebné, zavádějící a dočasné. Chápejte druhé, milujte je takové, jací jsou, a budete šťastni navěky.

Láska vítězí nad strachem, láska vítězí nad zlobou, láska vítězí nad penězi, láska vítězí nad silou. Láska je totiž síla sil, vždyť opravdová láska, hřejivá a hladivá, je Bůh sám. Bůh není oblak ani tvor, ale jen vlna, chvění, záře. Světlo -Láska  – Bůh. Bůh poslal Vás na Zemi a k Bohu Otci svým životem spějte. Bůh Vám denně pomáhá a k dobrým skutkům Vás vede. Budete-li svým myšlením i chováním spojeni s ním, nemáte důvod se bát.

Stejně jako sebe si važte ostatních lidí a milujte je bez ustání i s jejich nynějšími nedostatky. Ve druhých, zvláště ve svém partnerovi, máte ukrytou svou sílu, v jednání druhých i s jejich pomocí najdete klíč k řešení svých životních problémů, ruku v ruce s druhými, a hlavně se svým partnerem, splýváte s Boží láskou a přibližujete se k naplnění smyslu svého ţivota.

Zdroje:

Miroslav Hrabica Čo nám telo hovorí

Ľudovít Tóth ACUPRES

Suvisiace články

 

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.